Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Παραιτήθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός

Ο υπουργός Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός κλήθηκε από το Μαξίμου να δώσει εξηγήσεις για την στάση του σε λεγόμενα του δημάρχου Σπάρτης ο οποίος είπε ότι στις φωτιές του 2017 που είχαμε δεκάδες νεκρούς, η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να ανατρέψει το δυσμενές κλίμα είχε πάει με τσάντες και μοίραζε λεφτά.

Ο κ. Λιβανός που ήταν μπροστά σε αυτήν την ομιλία δεν αντέδρασε με αποτέλεσμα να κληθεί από τον κ. Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις και στην συνέχεια ο υπουργός παραιτήθηκε.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, ο οποίος το 2017 ήταν υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της κυβέρνησης της ΝΔ απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, άρχισε λέει τι έκαναν τότε: “Όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε…” .

«Έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά…» ακούγεται κάποιος από τη σύσκεψη να λέει. «Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15% θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι»… συμπλήρωσε ο Πέτρος Δούκας.

Στην συνέχεια φαίνεται να παρεμβαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανό και να λέει «αυτό πρέπει να το απαντήσουμε, από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ότι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία» και όλοι μαζί γελάνε…

Δείτε το βίντεο:

Η ανακοίνωση της παραίτησης:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην απαράδεκτη αναφορά του Δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007. Ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού. Η παραίτηση του κ. Λιβανού έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό. Ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες».