Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Παρέμβαση συλλόγου εργαζόμενων ΟΤΑ για το Βοήθεια στο σπίτι

Ο Σύλλογος εργαζομένων  ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας, χαιρετίζει την μεγάλη κινητοποίηση των συναδέλφων από το Βοήθεια στο Σπίτι. Με τη μαζικότητα και την μαχητικότητα τους οι συνάδελφοι έδωσαν απάντηση και στην κυβέρνηση και στους Δημάρχους ότι δεν θα  αποδεχτούν καμιά απόλυση συναδέλφου μετά από 20 χρόνια ομηρίας, μετά από 20 χρόνια συμβασιούχοι. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Υπουργείο, σύμφωνα με πληροφορίες,  οι συνάδελφοι δήλωσαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να περιμένουν άλλο. «Δεν αντέχουμε άλλο», «η κατάσταση αυτή δεν μπορεί  να συνεχιστεί», ήταν μερικές από τις φράσεις τους, αναγκάζοντας τον  υπουργό να δεσμευτεί ότι μέχρι τα μέσα  του Νοέμβρη θα έχει δώσει τις απαντήσεις του.

Ξέρουμε καλά ότι σκοπός και στόχος και της σημερινής κυβέρνησης είναι το παρά πέρα χτύπημα της Μόνιμης και Σταθερής Δουλειάς και η αντικατάσταση της με συμβασιούχους και εργαζόμενους μέσω προγραμμάτων, δηλαδή εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, χωρίς απαιτήσεις. Εργαζομένους με σκυμμένο το κεφάλι που θα παρακαλάνε για ένα πιάτο φαΐ. Αυτές είναι οι κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής ένωσης και οι απαιτήσεις των εκπροσώπων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.  

Δεν περιμένουμε τίποτα από κανέναν επίδοξο κυβερνητικό Σωτήρα. Με τον αγώνα μας, την οργάνωση μας στα σωματεία μας μπορούμε να έχουμε και θα έχουμε αποτελέσματα.

Ο αγώνας των συναδέλφων μας αφορά όλους Μόνιμους και Αορίστου. Δεν είναι υπόθεση μόνο των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι και των άλλων συμβασιούχων. Μαζί θα δώσουμε τον αγώνα.

 Θα πρέπει να βγουν συμπεράσματα για το γεγονός ότι ,όταν  συντονιστικό του ΄΄Βοήθεια στο σπίτι΄΄ καλούσε τους εργαζόμενους για την  απεργιακή συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προτίμησε να ρίχνει χαρτοπόλεμο στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Σας καλούμε σήμερα 24 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:00μμ στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, όπου ο Σύλλογος έχει καταθέσει ψήφισμα για το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία στις  9 του Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στην πλατεία Δημαρχείου.