Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Πέρασε η αύξηση των ανταποδοτικών στον δήμο Σουλίου – έντονες αντιδράσεις (βίντεο – φωτό)

Γιάννης Καραγιάννης: Μας έτυχε ο κλήρος να λάβουμε αυτήν την δύσκολη απόφαση

Νικόλας Κάτσιος: Συγκλονιστικά αντιδημοκρατικό

Νίκος Αθανασίου: Μονόδρομος η αύξηση

Νίκος Γώγος: Η εφταετία τέλος.

Ηλίας Κουτσής: Εμείς είμαστε αυτήν την στιγμή γλάστρες

Πέρασε χθες το βράδυ από το δημοτικό συμβούλιο η αύξηση ανταποδοτικών τελών που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και πάνω μέχρι 74%!

Στην ψηφοφορία ψήφισαν υπέρ οι σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου Γιάννη Καραγιάννη και οι σύμβουλοι του συνδυασμού του Νίκου Αθανασίου, δηλαδή από τους 27 ψήφισαν υπέρ οι 13.

Οι παρατάξεις που ψήφισαν κατά πρότειναν να μην γίνει τώρα η αύξηση αλλά να παρθούν άλλα μέτρα για να καλυφθεί το κενό και να περιμένουν και τις διασταυρώσεις των τετραγωνικών μέσω του Ε9 που θα γίνουν το νέο έτος.

Ο Νικόλας Κάτσιος χαρακτήρισε πολιτικά ανέντιμη την πράξη της αύξησης των ανταποδοτικών καθώς το πρόγραμμα του Καραγιάννη δεν προέβλεπε κάτι τέτοιο, λέγοντας χαρακτηριστικά “δεν πιστεύετε στο πρόγραμμα σας”. Στο τέλος σχολίασε ότι το γεγονός όπου η αύξηση των ανταποδοτικών πέρασε με την έγκριση της μειοψηφίας συνιστά παρεκτροπή και δημιουργεί κακό προηγούμενο για την συνέχεια.

Ο Νίκος Αθανασίου υποστήριξε ότι κανείς δεν θέλει να βάλει αυξήσεις αλλά η πραγματικότητα οδηγεί στο να είναι μονόδρομος η αύξηση.

Ο Νίκος Γώγος είπε ότι δεν θα είναι δακρύβρεχτοι για να ψηφίσουν με βαριά καρδιά, τονίζοντας ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος με την όποια αύξηση. Έριξε τα βέλη στην προηγούμενη δημοτική αρχή λέγοντας πως στο παρελθόν υπήρξε απραξία και δημιουργήθηκε ένα μεγάλο έλλειμμα. Μίλησε και αυτός για το γεγονός ότι μια αύξηση τέτοια δεν υπήρχε στο πρόγραμμα του Καραγιάννη και είπε ότι δεν ήταν καθόλου νοικοκυρεμένος ο δήμος όταν τον παρέλαβε ο σημερινός δήμαρχος. “Θα πρέπει να γίνει συνείδηση”, τόνισε, “ότι το σημερινό συμβούλιο απέχει παρασάγγας σε ποιότητα από το προηγούμενο. Η εφταετία τέλος, τέλος το σηκώνω χεράκι, κατεβάζωχεράκι”

Ο Ηλίας Κουτσής είπε χαρακτηριστικά ότι “είμαστε γλάστρες” καθώς η πρόταση θα περάσει έτσι κι αλλιώς καθώς υπάρχουν νομικές δεσμεύσεις και οι δήμοι δεν λειτουργούν προς το συμφέρον του λαού αλλά έχουν γίνει φοροεισπράκτορες μεταφέροντας τα χρήματα των πολιτών στις τσέπες επιχειρηματιών.

Ο δήμαρχος Γιάννης Καραγιάννης δήλωσε ότι κανείς αιρετός δεν θέλει να αυξάνει τα τέλη αλλά είναι αναγκαίο μέτρο για να μπορεί να προχωρήσει ο δήμος και σημείωσε ότι η νέα δημοτική αρχή θα κριθεί σε ένα χρόνο και όχι τώρα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την συζήτηση.

Είχε προηγηθεί μια ενημέρωση από τον δήμαρχο Γιάννη Καραγιάννη για την κακοκαιρία και τις πράξεις του δήμου με ερωτήσεις και τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης.

Δείτε στο βίντεο χαρακτηριστικά αποσπάσματα: