Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ο ΦΟΠ συμμετέχει σε δράση ρομποτικής στα Ιωάννινα

Το προχωρημένο τμήμα Ρομποτικής του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς συμμετέχει με δύο ομάδες, στη Δράση εκπαιδευτικής ρομποτικής για μαθητές Ηπείρου “Η Απελευθέρωση των Ιωαννίνων” που θα λάβει χώρα την Κυριακή 19 Μαρτίου στο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων «Μαρούτσειο».

Οι ομάδες απαρτίζονται από τους μαθητές:

Βασιλείου Αθανάσιος

Ευαγγέλου Νικόλαος

Ζήκος Άγγελος

Ζήκος Δημήτριος

Νομικός Γεώργιος

Νομικού Ιωάννα

Τσόλης Παναγιώτης

προπονητής: Παντελής Άγγελος

Λίγα λόγια για την δράση

Ο WRO Hellas (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης) τιμά τα Γιάννενα και την Ήπειρο γιορτάζοντας τα 110 χρόνια από την απελευθέρωση τους, με την ενσωμάτωση της μη-διαγωνιστικής δράσης εκπαιδευτικής ρομποτικής «1913: Η Απελευθέρωση των Ιωαννίνων» στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του οργανωτικού υπεύθυνου της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Κράββαρη, η δράση εκπαιδευτικής ρομποτικής με το ιστορικό θέμα της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων στοχεύει στη γεφύρωση του παρελθόντος και του μέλλοντος. Προσεγγίζοντας με ουσιαστικό τρόπο σημαντικούς τομείς, όπως την τεχνολογία, τη μηχανική και τον προγραμματισμό δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να αποκτήσουν σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες εχέγγυα για το μέλλον τους. Ταυτόχρονα, έρχονται πιο κοντά στην ιστορία του τόπου τους.

Οι μαθητές καλούνται να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα ρομπότ-αφηγητή των ιστορικών γεγονότων της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων. Ακολουθώντας τη διαδρομή της εξιστόρησης το ρομπότ πρέπει να αποκαλύψει στο χάρτη τα γεγονότα και τις κινήσεις του Ελληνικού Στρατού. Το ρομπότ πρέπει να λειτουργήσει αυτόνομα καθ’ όλη τη διαδρομή και να ολοκληρώσει την αποστολή του φτάνοντας στην πόλη των Ιωαννίνων.