Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ο σύλλογος Βαλανιδοράχης για την απόσυρση μήνυσης εναντίον μελών του

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΛΑΝΙΔΟΡΡΑΧΗΣ

Παρεξήγηση… Παρεξήγηση…Παρεξήγηση….

Ο εκπρόσωπος της διαχειριστικής μελέτης απέσυρε… την μήνυση δηλώνοντας, ότι απλά όλα, όσα προηγήθηκαν στα τρία χρόνια ήταν αποτέλεσμα μιας παρεξήγησης!!!

 Το Πρωτοδικείο είχε σχεδόν απορρίψει όλες σχεδόν  τις κατηγορίες εναντίον των κατηγορουμένων, που πήραν μέρος στο ειρηνικό συλλαλητήριο στις 12 και 13-2-20 και ήταν βέβαιο ότι θα αθωωθούν!!!  

Προσπάθησαν εξ αρχής να πετύχουν την καταδίκη των πέντε κατηγορουμένων, όρισαν για αυτό το λόγο τρείς(3) επιφανείς δικηγόρους! Και με κατηγορίες για κλοπή, για άσκηση βίας και για παρεμπόδιση συνεργείου κοπής δέντρων!!!

Απώτερος στόχος τους ήταν και είναι ο εκφοβισμός όλων όσων αντιδρούσαμε, αλλά και να αποθαρρύνουν, όσους θα ήθελαν να συμπαραταχθούν μαζί μας!!!

Έκαναν πίσω, γιατί κατάλαβαν ότι η κατηγορία δεν ευσταθεί!

Επειδή με τις αντιδράσεις μας αναδείξαμε το πρόβλημα και υπερασπιστήκαμε τον τόπο μας,

Οι εκπρόσωποι των «ιδιοκτητών» μας επετέθηκαν με υβριστικές εκφράσεις και προσωπικές απειλές, ώστε να φιμώσουν τις «ενοχλητικές» φωνές, να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν!

Εμείς είμαστε οι υποκριτές, οι συκοφάντες και οι κάτοικοι της περιοχής, οι χωριάτες που θα  παρακαλάνε  για δουλειά!

Οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες, ο δικηγόρος τους, ο αγοραστής είναι άνθρωποι μιας άλλης τάξης! Είναι πατριώτες- οικογενειάρχες και ο αγοραστής ένας ευπατρίδης Ηπειρώτης-Πατριώτης! 

Κερδίσαμε μια ακόμη μάχη και όχι τον πόλεμο!

Δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Γνωρίζουμε πόσο 

Δύσκολος είναι ο αγώνας. Πάντα υπάρχει η ελπίδα της δικαίωσης.

Με τους πρόσφατους νόμους των Κυβερνήσεων παραλίες και αιγιαλοί, όλα γίνονται βορά στην κερδοφορία των ολίγων, σε βάρος των πολλών.

Η τεχνική της καταπάτησης  των δασών, ακτών,  Της υπέρβασης της νομοθεσίας και του Συντάγματος στον τόπο μας ξεκίνησε από παλιά.

Πλαστοί ιδιοκτησιακοί τίτλοι, πανίσχυροι προστάτες!

Οι ακτές και οι παραλίες και εν γένει η παραθαλάσσια ζώνη του Αιγαίου και του Ιονίου αντιμετωπίζονται ως ευκαιρία κέρδους 

Για τα μεγάλα κερδοσκοπικά συμφέροντα και αναιρείται ο κοινόχρηστος χώρος.

Τα σχέδιά τους για το δάσος και τις παραλίες, είμαστε καταδικασμένοι να τα ακυρώσουμε!

Καιρός είναι να καταλάβουμε ότι χωρίς αγώνα, τίποτε δεν θα μας χαρίσουν.

Τα κινήματα διδάσκουν πως οι αγώνες και η μαζική αντίδραση ακυρώνουν τις αποφάσεις των Κυβερνήσεων, Δημόσιων Υπηρεσιών και Δικαστικού Συστήματος. 

Οι αγώνες από τοπικές κοινωνίες, όπως στη Ζάκυνθο, στη Θάσο, στη Λέσβο στην Ίο, έδειξαν

τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε!

Οι τοπικές κοινωνίες πέτυχαν να σταματήσουν την λεηλασία της δημόσιας περιουσίας!             Έστησαν τα φράγματα, τα οποία εμπόδισαν την καταστροφή!

Μην ψάχνετε για σωτήρες. Δεν υπάρχουν! 

Σήμερα η πολιτική, είτε αριστερή θα ήθελε να λέγεται είτε δεξιά, δεν είναι παρά ένα σύστημα πελατειακό, όπου οι εκλεγμένοι προάγουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και αυτών των πολιτών που υποτίθεται πως εκπροσωπούν!

Όσο εμείς και οι γύρω μας θα είμαστε βουτηγμένοι μέχρι  το λαιμό στη λογική του «δεν βαριέσαι», του «δεν με νοιάζει» του « δεν γίνεται τίποτε», της «ανάθεσης», όσων η επίλυση περνάει από τα δικά μας χέρια σε κάποιο  ανύπαρκτο «γραφείο επίλυσης προβλημάτων» ή σε κάποιο 

«Μεσία», τόσο αυτοί προχωράνε τα σχέδιά τους!

Λύση είναι η συλλογική αντίσταση στο ξεπούλημα!

Το κίνημα δεν μπορούμε να το βάλουμε σε κουτάκια, όπου σε κάποια βρίσκονται οι «δικοί μας» και σ’ άλλα βρίσκονται οι «άλλοι». 

Σ’ αυτόν τον αγώνα δεν υπάρχει «εμείς», αλλά όλοι μαζί, αν και ο δρόμος είναι μακρύς, πρέπει να φτάσουμε στον προορισμό μας.

Αρκεί όλοι να βρούμε το σθένος και  να ορθώσουμε το ανάστημά μας παραμερίζοντας τις σειρήνες της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας. 

Πολλοί άνθρωποι πρέπει να συναντηθούμε και να συνειδητοποιήσουμε την κοινή μας θέση.

Εδώ δεν πρόκειται γενικά τα ιδιωτικά δάση να περάσουν στο Δημόσιο. Εδώ θέλουμε  ειδικά  το δάσος της Βαλανιδορράχης και οι παραλίες να παραμείνουν στο Δημόσιο.

Αν θέλουμε  να μη δούμε τον τόπο μας ερείπια ας προσπαθήσουμε, όσοι ζούμε σε μικρά μέρη να τα κρατήσουμε ζωντανά. Μόνο έτσι έχουμε ελπίδα να ζήσουμε και εμείς. 

Πρέπει να γίνει από όλο τον κόσμο, ο οποίος θα αποκτήσει συνείδηση αυτής της ανάγκης και θα  το διεκδικήσουμε  

Απευθυνόμαστε σ’ όλους τους Δημότες, χωρίς προκαταλήψεις και αποκλεισμούς να συντονιστούμε όλοι μαζί,  για να καταφέρουμε το δάσος και οι παραλίες της Βαλανιδορράχης να παραμείνει στο δημόσιο, ως χώρος ελεύθερης πρόσβασης, αναψυχής και ξεκούρασης, όλων των Δημοτών, όλων των Επισκεπτών και κυρίως όλων των Πατριωτών μας.

 Υποσχόμαστε στους πρώην και νυν «ιδιοκτήτες» και όσους τους σιγοντάρουν ότι για το δάσος και τις παραλίες δε  θα κάνουν περίπατο. 

Θα τους αντιμετωπίσουμε σ’ όλα τα μέτωπα.

Στις «αίθουσες», στις « πλατείες» και στους «δρόμους».

Για όσο χρόνο και εάν χρειαστεί και για όσες 

Θυσίες και εάν κάνουμε!

                   Το Διοικητικό Συμβούλιο

ο πρόεδρος                              ο γραμματέας

Παππάς Θωμάς                   Τσάτσης Σπύρος