Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας στο πλευρό των αγροτών

Ανακοίνωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στέκεται στο πλευρό των χειμαζόμενων αγροτών που διεκδικούν  το δικαίωμα στην επιβίωση των αγροτικών τους εκμεταλλεύσεων, που αντιστέκονται στην εξαΰλωση του εισοδήματός τους, που αρνούνται να υποθηκεύσουν το μέλλον των παιδιών τους στις ληστρικές πολιτικές της ΝΔ.

Των αγροτών που την Παρασκευή 5/11/2021, κινητοποιούνται και διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με αίσθημα ευθύνης, αλλά και με γνώση των αδυναμιών αλλά και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής γεωργίας,  στηρίζει τα αιτήματα των παραγωγών εσπεριδοειδών, των κτηνοτρόφων, των πωλητών λαϊκών αγορών, των αγροτών που πλήττονται από τις πολιτικές της κυβέρνησης. Των ανθρώπων του μόχθου που βλέπουν να μειώνεται το εισόδημά τους, να χάνονται επιδοτήσεις, να αυξάνεται καθημερινά το κόστος παραγωγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, θα συνεχίσει να παλεύει, μαζί με τον αγροτικό κόσμο, για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

————–

Απομονωμένη η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ μόνο, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο.  Σύσσωμη η αντιπολίτευση εναντιώθηκε στα σχέδια της ΝΔ, να διαλύσει τις λαϊκές αγορές, σε μια περίοδο αυξήσεων και ακρίβειας.

Επί 6 μήνες οι κυβερνητικοί βουλευτές, δεσμεύονταν ότι θα γίνουν δεκτές οι προτάσεις των φορέων, όμως όλοι τους, στο τέλος ψήφισαν το νομοσχέδιο με ονομαστική ψηφοφορία.

Ονομαστικά, ρωτάμε και εμείς τον κυβερνητικό βουλευτή του νομού κύριο Γιόγιακα,  ποιός κορόιδευε ποιόν;  Αυτός τους Θεσπρωτούς αγρότες ή η κυβέρνηση τους ίδιους της τους βουλευτές;

Τον καλούμε να εξηγήσει στους Θεσπρωτούς  αγρότες, γιατί ψήφισε – με ονομαστική ψηφοφορία – ένα νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στις λαϊκές αγορές.

Γιατί δεν εναντιώθηκε, στις ορέξεις του υπουργού ανάπτυξης κυρίου Γεωργιάδη;

Μήπως ήταν γνώστης των μεθοδεύσεων και απλά περίμενε ότι το νομοσχέδιο  θα περάσει, χωρίς να εκτεθεί;

Καλούμε τον αγροτικό κόσμο σε συνεχή αγώνα για να ακυρωθεί το νομοσχέδιο στην πράξη.

Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, έχει δεσμευτεί ότι θα το καταργήσει στην επόμενη κυβερνητική του θητεία.