Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας στην αγορά της Παραμυθιάς

Στην αγορά της Παραμυθιάς βρέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας, μαζί με τον βουλευτή Μάριο Κάτση, όπου συνομίλησαν με παραγωγούς και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια για το νέο νομοσχέδιο που θέλει να αλλάξει το τοπίο στις λαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας

– Για να μην ανοίξει η πόρτα των λαϊκών αγορών στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, που θα τις μετατρέψουν σε υπαίθρια σούπερ μάρκετ, όπως επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ με το νέο της νομοσχέδιο.

– Για να παραμείνουν οι παραγωγοί και οι μικροί επαγγελματίες στις λαϊκές αγορές και-

για να μη διαλυθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας των λαϊκών αγορών, ομάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσπρωτίας, πραγματοποίησε περιοδεία σήμερα Σάββατο στην Λαϊκή Αγορά στην Παραμυθιά, συνομίλησε με τον κόσμο και τους εκθέτες παραγωγούς της περιοχής.

Το μήνυμα του Μάριου Κάτση:

Σήμερα Σάββατο του Λάζαρου, μαζί με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ , επισκεφθήκαμε τη λαϊκή αγορά της Παραμυθιάς.

Παρά την κακοκαιρία, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με παραγωγούς και εμπόρους αλλά και με κόσμο που βγήκε για τα ψώνια του, για τις επικείμενες αλλαγές στη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης που φέρνει σαρωτικές αλλαγές στη λειτουργία των λαϊκών αγορών και τις εναλλακτικές προτάσεις των φορέων.✧ Εκφράζουμε τη συνολική αντίθεσή μας με το πνεύμα του νομοσχεδίου που προωθεί την «ιδιωτικοποίηση» των λαϊκών αγορών, παραχωρώντας τη διαχείρισή τους σε ιδιώτες και εταιρείες εκτοπίζοντας ουσιαστικά τους μικρούς ανεξάρτητους παραγωγούς και πωλητές.

Είμαστε αντίθετοι με την επαναφορά της ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας για τη θεώρηση των αδειών τους που επιχειρείται με το νέο νομοσχέδιο, υποχρέωση την οποία είχε καταργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας ότι μετά από μακρόχρονη οικονομική κρίση με σωρευμένα χρέη η υποχρέωση αυτή ουσιαστικά στερεί το δικαίωμα των πωλητών και παραγωγών των λαϊκών αγορών στην εργασία.

Είναι αναγκαία η διαμόρφωση ενός ξεχωριστού θεσμικού πλαισίου για την Περιφέρεια καθώς τόσο οι ανάγκες όσο και τα χαρακτηριστικά των λαϊκών αγορών είναι διαφορετικά.

Επισημάναμε ότι οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο της ΝΔ φανερώνουν το στόχο της κυβέρνησης για εξάλειψη του κοινωνικού και παραγωγικού χαρακτήρα των λαϊκών αγορών και τη μετατροπή τους σε αγορές αποκλειστικά κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Βρίσκομαι στο πλευρό τους στα δίκαια αιτήματά τους και τόνισα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα των λαϊκών αγορών θα έρθει σε ολομέτωπη σύγκρουση με την κυβέρνηση.