Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ο Σπύρος Πούλης για τις Παραστάσεις σε Παραμυθιά και Ηγουμενίτσα

Στο τέλος του μήνα ο Σπύρος Πούλης θα βρίσκεται στην αγαπημένη του Παραμυθιά για την παράσταση “Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω”, μια ξεκαρδιστική κωμωδία που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη για να ξεφύγουμε για λίγο από τις δύσκολες στιγμές που περνάμε σε τούτη την χρονιά. Το periodikostep.gr είχε την χαρά να έχει μια συνέντευξη με τον Σπύρο Πούλη.

Την Παρασκευή 31-6 θα είσαι στην Παραμυθιά και την Κυριακή 2-8 στην Ηγουμενίτσα με τον θίασο που συμμετέχεις για να παρουσιάσετε το έργο: “Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω” Πείτε μας λίγα λόγια για το έργο αυτό.

Αυτό το έργο παίχτηκε πριν 25 χρόνια, περίπου και σε τακτά χρονικά διαστήματα το ανεβάζουμε. Το κείμενο έχει γράψει ο Γιώργος Θεοδοσιάδης και είναι εμπνευσμένο από έναν ινδικό μύθο. Η ιστορία έχει να κάνει με τρεις ανθρώπους που έχουν πρόβλημα ακοής, όρασης και ομιλίας. Είναι φίλοι, συγκάτοικοι, ζούνε μια φυσιολογική ζωή, δουλεύουν και στηρίζουν ο ένας τον άλλον. Ξαφνικά, στην ζωή τους μπαίνει ένα κορίτσι και το ερωτεύονται και οι τρεις. Ο καθένας προσπαθεί από την πλευρά του να το κατακτήσει. Ακούνε ότι θέλουν, βλέπουν ότι θέλουν, λένε ότι θέλουν φτάνοντας σε ακραία ξεκαρδιστικές καταστάσεις.

Που οφείλεται η επιτυχία που έχει αυτό το έργο;

Νομίζω ότι η επιτυχία αυτής της παράστασης βασίζεται σε κάτι πάρα πολύ απλό, γελάς από το πρώτο λεπτό ως το τέλος της παράστασης άνετα και αβίαστα. 

Ποιοι είναι οι συντελεστές του έργου;

Με τον Σπύρο Σπαντίδα είμαστε μαζί από την πρώτη διανομή. Φέτος θα είναι μαζί μας και ο Σταύρος Νικολαΐδης τον οποίο εκτιμώ πολύ και ως καλλιτέχνη και ως άνθρωπο. Καθώς, και η νεότερη της παρέας, η Μυριέλλα  Κουρεντή, που έχουμε συνεργαστεί ξανά στο σήριαλ «Ένας μήνας και κάτι». Είναι ένα ταλαντούχο κορίτσι και έχουμε δέσει ωραία.  

Πως είναι να δίνεις παράσταση στην Παραμυθιά;

Είναι πάντα μια ιδιαίτερη στιγμή για μένα. Είμαι ανάμεσα σε φίλους και γνωστούς, είμαι σε γνώριμους χώρους, εδώ μεγάλωσα, εδώ έκανα τα πρώτα μου βήματα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Το κοινό της Παραμυθιάς είναι πολύ θερμό, δημιουργείται ένα πολύ καλό κλίμα. Και αυτό το έχουν επισημάνει και συνάδελφοι μου, δεν είναι μια δική μου αίσθηση.

Πως είναι οι παραστάσεις με τα νέα μέτρα;

Στα μεγάλα θέατρα είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Εμείς τηρούμε πάντα πρωτόκολλα. Ο χώρος στην Κατασκήνωση στην Παραμυθιά νομίζω είναι κατάλληλος και πολύ αγαπητός. Πάντως η αλήθεια είναι ότι λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό το θέατρο ήταν το πρώτο που έκλεισε και το τελευταίο που άνοιξε.

Η τέχνη δίνει μια “ανάσα” στους πολίτες στις δύσκολες στιγμές, έτσι δεν είναι;

Πράγματι. Οι παραστάσεις δεν σταμάτησαν ούτε στην κατοχή. Έτσι και τώρα, θα είναι μιάμιση ώρα ευχάριστη και απολαυστική σε μια παράσταση με κωμικές καταστάσεις. Το έργο εξάλλου έχει δοκιμαστεί στον χρόνο με επιτυχία. Στις δύο παραστάσεις που θα δώσουμε σε Παραμυθιά και Ηγουμενίτσα σας περιμένω να περάσουμε μια όμορφη βραδιά με γέλιο.

Πληροφορίες παράστασης

«Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω»

Κείμενο: Γιώργος Θεοδοσιάδης
Σκηνοθεσία: Σπύρος Σπαντίδας
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Ζώης
Σκηνογράφος : Νατάσσα Παπαστεργίου
Ενδυματολόγος: Κατερίνα Ανδρικοπούλου
Φωτισμοί: Βλάσης Θεοδωρίδης
Φωτογράφος: Γιώργος Καλφαμανώλης

Παίζουν: Σπύρος Πούλης, Σπύρος Σπαντίδας, Σταύρος Νικολαΐδης, Μυριέλλα Κουρεντή

Το periodikostep.gr εξασφάλισε 2 διπλές προσκλήσεις, 1 για την Παραμυθιά και 1 για την Ηγουμενίτσα. Δείτε εδώ πως μπορείτε να τις κερδίσετε!