Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ο Μπόρις Τζόνσον αφήνει την “καλύτερη δουλειά στον κόσμο”

Πριν από λίγη ώρα ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος παραμένοντας στην θέση του πρωθυπουργού μέχρι να εκλεγεί ο διάδοχος του.

Είχε προηγηθεί το “τσουνάμι” παραιτήσεων υπουργών και στελεχών του κόμματός του μετά τις αποκαλύψεις ότι γνώριζε πως υπήρχε έρευνα για σεξουαλική παρενόχληση από βουλευτή του, όταν τον διόρισε σε κυβερνητική θέση.

Ο κ. Τζόνσον δήλωσε «Είναι φανερό ότι πρέπει να εκλεγεί νέος ηγέτης και νέος Πρωθυπουργός. Ευχαριστώ τον κόσμο που μας προτίμησε το 2019. Θα είμαι εδώ μέχρι να ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες. Είμαι υπερήφανος για τα κατορθώματα αυτής της κυβέρνησης καθώς είχαμε πολλές προκλήσεις όπως το brexit, την πανδημία, και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Θα εξακολουθούμε φυσικά να στηρίζουμε τους Ουκρανούς στον δίκαιο αγώνα τους. Φυσικά ευχαριστώ και τους Βρετανούς πολίτες για την τιμή που μου έκαναν να είμαι Πρωθυπουργός τους. Ταξίδεψα σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να προοδεύει. Είμαι λυπημένος που αφήνω την καλύτερη δουλειά του κόσμου. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου»