Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ο Μάριος Κάτσης για το κλείσιμο της Πειραιώς στην Παραμυθιά

Μ. Κάτσης: Όχι στο κλείσιμο της τράπεζας Πειραιώς στην Παραμυθιά που σχεδιάζει η διοίκηση με τις πλάτες της κυβέρνησης

‘’Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η μελάνη από την ψήφιση του αντεργατικού νόμου Χατζιδάκη – Μητσοτάκη και ήδη άρχισε η εφαρμογή του από τον τραπεζικό κλάδο. Το επικείμενο κλείσιμο της τράπεζας Πειραιώς στην Παραμυθιά, δεν είναι δυστυχώς ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο επεισόδιο στην υποβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών και των τοπικών οικονομιών της Θεσπρωτίας. Η κυβέρνηση έλυσε τα χέρια στους τραπεζίτες ώστε να βάλουν μπρος το σχέδιο για λουκέτα σε υποκαταστήματα και μείωση προσωπικού. Δεν είναι τυχαίο ότι αναστολές παλαιότερων αποφάσεων για λουκέτα λήγουν τώρα, όπως επίσης δεν είναι τυχαίο ότι οι εκατοντάδες αποφάσεις για κλεισίματα καταστημάτων τραπεζών σε ολόκληρη τη χώρα, έχουν παρθεί την τελευταία διετία. Το είδαμε με την Alpha Bank και πλέον και την Πειραιώς στην Παραμυθιά, την Εθνική και την Πειραιώς στους Φιλιάτες.

Είναι πραγματικά εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει, αν σκεφτεί κανείς πως μόλις την περασμένη άνοιξη το Δημόσιο, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, έχασε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ λόγω της ληστρικής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που έκανε η τράπεζα Πειραιώς. Λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Μιλάμε για τις ίδιες τράπεζες όπου με τις 3 ανακεφαλαιοποιήσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια επιβάρυναν το ελληνικό δημόσιο με πάνω από 40 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οπότε ας αφήσουν τις τεχνοκρατικές δικαιολογίες οι διοικήσεις, και ας πάψει η κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από αυτές. Η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος πληρώθηκε με αίμα από τους πολίτες, δεν ήρθε από τα φυτευτά golden boys των τραπεζών, ούτε από τους «άριστους» του Μητσοτάκη. Αυτοί μόνο χρέη από θαλασσοδάνεια είναι ικανοί να δημιουργούν, όπως με τα 350 εκατομμύρια ευρώ δανεικά κι αγύριστα της ΝΔ, που στη συνέχεια τα φορτώνουν στο Δημόσιο. 

Παρά τα επικοινωνιακά κόλπα, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και την αλήθεια τη βιώνουν με το χειρότερο τρόπο οι πολίτες και ο εμπορικός κόσμος της Παραμυθιάς και των Φιλιατών, που βλέπουν τον τόπο τους να μαραζώνει μπροστά στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Δε θα αφήσουμε τη Θεσπρωτία έρμαιο στα ανάξια χέρια των κυβερνόντων. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα φέρω το ζήτημα του κλεισίματος του καταστήματος Πειραιώς της Παραμυθιάς στη Βουλή, ζητώντας από τους αρμόδιους Υπουργούς λύση’’.