Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ο Μάριος Κάτσης για την διαγραφή του Ανδρέα Πάτση

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης με ανάρτηση του αναφέρεται στην υπόθεση του γαλάζιου βουλευτή Ανδρέα Πάτση που διεγράφη από την ΝΔ ζητώντας την εξέταση του Πόθεν Έσχες του.

Η ανάρτηση:

Μετά τις καταγγελίες του Τομέα Διαφάνειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήρθε η διαγραφή του Βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση από τη ΝΔ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ο Βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ , ο οποίος στο παρελθόν είχε ξεχάσει να δηλώσει στο πόθεν έσχες του πέντε επιχειρήσεις, εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης τριών ξένων εταιριών ειδικού σκοπού που αγόρασε δάνεια 62 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς αντί μόλις 4,3 εκατ. ευρώ, δηλαδή στο 1/15 της αξίας τους.

Οι εταιρίες αυτές αγοράζουν «αντί πινακίου φακής» τα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες και στη συνέχεια πλουτίζουν από πλειστηριασμούς.

Με το δόγμα ότι η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες να ανθεί μέσα στους κόλπους του Μαξίμου και ολοένα και περισσότερους Βουλευτές της ΝΔ να εμφανίζουν επιχειρηματική υπερδραστηριότητα, ο κ. Πάτσης άδραξε κι αυτός με τη σειρά του την ευκαιρία να κάνει μπίζνες με τα βάρη των πολιτών.

Κι επειδή «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται», με υπετριπλάσιους πλειστηριασμούς σε σχέση με πέρυσι, πρώτες κατοικίες να βγαίνουν στο σφυρί και την Κυβέρνηση Μητσοτάκη να ετοιμάζεται να εγγράψει στο χρέος της χώρας 19 δις ευρώ εγγυήσεις για να κερδοσκοπήσουν τα funds από μαζικούς πλειστηριασμούς, η συγκυρία ήταν κάτι παραπάνω από ιδανική προκειμένου ο Βουλευτής να διαπρέψει ως διαχειριστής κόκκινων δανείων.

Μετά τη διαγραφή του, θα συγκαλέσει ο κ. Τασούλας την Επιτροπή Πόθεν Έσχες για να εξετάσει πού βρήκε ο κ. Πάτσης τα 4,3 εκατ. ευρώ για να αγοράσει τα δάνεια, ποσό το οποίο δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του;