Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ο Γόγολος εξηγεί γιατί δεν ψήφισε τον προϋπολογισμό του δήμου Ηγουμενίτσας

Ο Γόγολος εξηγεί γιατί δεν ψήφισε τον προϋπολογισμό του δήμου Ηγουμενίτσας

«τυφλός τά τ’ ὦτα τόν τε νοῦν τά τ’ ὄμματ᾽ εἶ»

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  26 Ιανουαρίου  2022 συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου για το έτος 2022.

Η Δημοτική Αρχή προσπάθησε να υποβαθμίσει την αξία της συνεδρίασης και να περιορίσει τον διάλογο, βάζοντας ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα μιας ώρας, για να συζητηθεί το κορυφαίο ίσως θέμα του Δήμου. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό, με αποτέλεσμα να διεξαχθεί μια ουσιαστική συνεδρίαση, που κατέδειξε την πραγματικότητα για την κατάσταση στη οποία βρίσκεται σήμερα και θα βαδίσει το 2022 ο Δήμος Ηγουμενίτσας. 


Από τη συζήτηση φάνηκε ότι ο κ. Δήμαρχος ήθελε να περιορίσει το χρόνο της συνεδρίασης, για να μην αναδειχθούν τα προβλήματα, οι ατέλειες, αλλά και οι βασικές στοχεύσεις του προϋπολογισμού. Πίσω από τους τεχνοκρατικούς κωδικούς και τους αριθμούς, κρύβεται μια πραγματικότητα αρνητική για τους δημότες. 


Είναι ένας προϋπολογισμός ασαφής, χωρίς εξειδικευμένους στόχους, χωρίς συνέργεια με το Τεχνικό Πρόγραμμα και χωρίς πλαίσιο εφαρμογής. Από την Δημοτική Αρχή δεν δόθηκαν συγκεκριμένες κατευθύνσεις και οι φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν τα στελέχη της οικονομικής υπηρεσίας, δεν στάθηκαν αρκετές για να καλύψουν τα εμφανή κενά και τις αντιφάσεις. 


Είναι ένας προϋπολογισμός που δεν απαντά στα πραγματικά και σοβαρά προβλήματα του Δήμου και δεν δίνει καμία προοπτική ανάπτυξης. Ένας προϋπολογισμός που δεν χρηματοδοτεί κανένα νέο έργο ή μελέτη, αλλά απλώς αποτυπώνει λογιστικά τη χρηματοδότηση των συνεχιζόμενων έργων – από πηγές εκτός του Δήμου – η πορεία εκτέλεσης των οποίων κυριολεκτικάσέρνεται “.


Λείπουν τα κονδύλια για την κάλυψη αναγκών κοινωνικής πολιτικής, καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος, αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων, μελετών ωρίμανσης έργων, αλλά και εκτέλεσης εμβληματικών έργων τουριστικής ανάπτυξης στην παραλιακή ζώνη. 


Ένας προϋπολογισμός άχρωμος, λογιστικός, χωρίς καμία αναπτυξιακή χροιά στους δύο πυλώνες, του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα.

Ένας προϋπολογισμός χωρίς Αρχή και τέλος που να συνδέει την πόλη με τα Δημοτικά Διαμερίσματα και το παραλιακό τόξο.

Ο Δήμαρχος εγκλωβισμένος στους αυλικούς, των  ημετέρων, των κολλητών, των κομματικών οπαδών που οι απευθείας αναθέσεις είναι μονόδρομος ΜΌΝΟ γι αυτούς.

Τείνετε να γίνεται Δημοτική Αρχή ‘’Α.Ε.’’

Ο Δήμαρχος έχει την τύχη να έχει απέναντι του μια Αξιωματική Αντιπολίτευση χωρίς αγκυλώσεις να προσφέρει ανά πάσα στιγμή τις γνώσεις και την τεχνοκρατική αντίληψη για το Δήμο μας, έχει επίσης την ευτυχία να έχει παρατάξεις με γνώσει και διάθεση να προσφέρουν.

Αλλά η αλαζονεία και η έπαρση δεν τον αφήνει να ξεκολλήσει από την καρέκλα που βρίσκεσαι κολλημένος τα τελευταία χρόνια.

Ο προϋπολογισμός είναι μόνο αριθμούς χωρίς το θετικό στοιχείο χωρίς προσδοκίες για το σήμερα και το αύριο αυτού του τόπου.

Είμαστε εδώ και ευχόμαστε να μας διαψεύσετε με τις τροποποιήσεις που σας δίνει ο νομοθέτης και όπως γνωρίζετε έχουμε το πολιτικό ανάστημα να σας συγχαρούμε .Επίσης θέλω να κάνω γνωστό ότι ο Προϋπολογισμός ψηφίστηκε με 13 ψήφους της παράταξης του Δημάρχου  και καταψηφίστηκε από 13 συμβούλους μεταξύ αυτών και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Πλειοψηφίας κύριος Δημάκος Δημήτρης.

Για του παραπάνω λόγους η Παράταξη Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία  καταψήφισε τον Προϋπολογισμό του 2022.