Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ορίζοντες Ηπείρου: Ανακοίνωσαν και την Ιδεολογική τους Διεύρυνση στη Δημοκρατική Παράταξη

Τις πόρτες της προς όλους όσους επιθυμούν να συστρατευούν με την ανεξάρτητη περιφερειακή παράταξη των Οριζόντων Ηπείρου, άνοιξε σήμερα ο επικεφαλής της, Σπύρος Ριζόπουλος, καλωσορίζοντας τον πρώην Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής, Άλκη Λάνταβο, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη διεύρυνσης της παράταξης προς όλους τους ιδεολογικούς, δημοκρατικούς πολιτικούς χώρους.

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της γεωγραφικής διεύρυνσης των Οριζόντων Ηπείρου, οι οποίοι αριθμούν πια 82 συντονιστές σε όλη την Ήπειρο, ήρθε η ώρα της διεύρυνσης στους ιδεολογικούς χώρους του πολιτικού μας συστήματος, με μόνη προϋπόθεση τον ενστερνισμό της περιφερειακότητας και της ανεξαρτησίας της παράταξης.

«Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για όλες τις παρατάξεις στα πλαίσια των προγραμματικών συγκλίσεων.  Καλωσορίζω τον Άλκη Λάνταβο στους Ορίζοντες Ηπείρου και του εύχομαι καλή δουλειά στο ρόλο του συντονιστή με στόχο την προσέλκυση νέων στελεχών», είπε αρχικά ο κ. Ριζόπουλος, συγχαίροντας παράλληλα τον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή στην θέση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

«Μετά την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη, ο κύκλος της ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού έκλεισε, όπως έκλεισε κι ο κύκλος της μεταπολίτευσης. Η ανανέωση στο κεντρικό πολιτικό σύστημα ταυτίζεται με το όραμα μας. Η αντίληψη πιο κόμμα θα μας στηρίξει δεν μας ταιριάζει και ξεκαθαρίζω ότι όποια στήριξη αν έρθει θα είναι στήριξη στο πρόγραμμα μας. Την επόμενη μέρα εφόσον εκλεγούμε στόχος μας θα είναι ένας: Να αφήσουμε τις κομματικές ταυτότητες έξω από Περιφέρεια Ηπείρου για να μπορούμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι όλους τους Ηπειρώτες που έχουν ρόλο στην κεντρική διοίκηση για το καλό του τόπου μας», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος για να καταλήξει:

«Σήμερα απευθύνω προσκλητήριο προς τους εκλεγμένους όλων των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου που έχουν διάθεση για δουλειά και δέχονται τους όρους της περιφερειακότητας και της ανεξαρτησίας της παράταξής μας, εκτός των χωρικών αντιπεριφερειαρχών οι οποίοι είναι συνυπεύθυνοι για το χάλι της Ηπείρου. Το 2022 είμαστε σίγουροι ότι θα είναι πολύ συναρπαστικό, με πολλή δουλειά σε συνεργασία πάντα με τοπική κοινωνία».

Από την μεριά του ο Άλκης Λάνταβος, αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να συμπορευτεί με τους Ορίζοντες Ηπείρου.

«Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση του κ. Ριζόπουλου να συμμετέχω σε μια ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη, έχοντας την ευθύνη να διευρύνω την απήχησή της στο δημοκρατικό χώρο. Ενστερνίζομαι απόλυτα την περιφερειακότητα και την ανάγκη για εξωστρέφεια και ανάπτυξη. Ο κύκλος της ανανέωσης στο πολιτικό σκηνικό της χώρας έκλεισε με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη. Ήρθε η ώρα να συμβεί αυτό και στην Ήπειρο με τους Ορίζοντες Ηπείρου και τον επικεφαλής τους, τον Σπύρο Ριζόπουλο.

Είναι μια ευρύτατη ομάδα ανθρώπων σύνθετη και πολυδιάστατη όπως αρμόζει σε μια ανεξάρτητη παράταξη, με όραμα, προτάσεις, με δημιουργική αντιπολίτευση και λύσεις για τα προβλήματα του τόπου. Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνουν να συνεργαστούμε».

Ο συντονιστής των Οριζόντων Ηπείρου, Μιχάλης Νάτσης, στην αρχή της συνέντευξης τύπου αναφέρθηκε στην γεωγραφική διεύρυνση της παράταξης, η οποία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, επισημαίνοντας ότι 82 συντονιστές σε όλη την Ήπειρο έχουν ως άμεση αποστολή τους την καταγραφή των καταστροφών από τις πλημμύρες, ενώ καλωσόρισε κι αυτός τον κ. Λάνταβο.