Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ομιλίες υποψήφιων δημάρχων στο δήμο Σουλίου: τρεχάτε ποδαράκια μου!

Ανακοινώθηκαν οι κεντρικές ομιλίες των υποψήφιων δημάρχων του δήμου Σουλίου. Έχουμε και λέμε:

Νικόλας Κάτσιος 20:15

Νίκος Αθανασίου 20:30

Ηλίας Κουτσής 20:30

Νίκος Γώγος 21:00

Γιάννης Καραγιάννης 21:30

Ας υποθέσουμε ότι ένας πολίτης – ψηφοφόρος για να αποφασίσει σωστά ποιον υποψήφιο δήμαρχο να επιλέξει (και δεν κρατάει το ήδη έτοιμο σταυρωμένο ψηφοδέλτιο) θέλει να παρακολουθήσει τις κεντρικές ομιλίες.

Οι χρονικές αποστάσεις μεταξύ των ομιλιών είναι ασφυκτικές, ιδιαιτέρως οι τρεις πρώτες. Εκτός και αν η πρώτη ομιλία κρατήσει 5 λεπτά!!! Όσο για την δεύτερη ο ψηφοφόρος καλείτε να υπερβεί τους φυσικούς νόμους και να χωριστεί στα δύο.

Φαντάζομαι ότι κάθε υποψήφιος θα χρειάζεται περίπου μισή ώρα, λίγο να μαζευτούμε, λίγο να χαιρετηθούμε, λίγο να χειροκροτήσουμε, περνάει η ώρα. Και μετά;

Λαχανιασμένοι να πάμε στην επόμενη ομιλία.

Μήπως λοιπόν κάτι δεν γίνεται καλά; Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει μια απόσταση χρονική που να δίνει την άνεση στον μεν υποψήφιο να εκφέρει την ομιλία του στους δε ψηφοφόρους να μην έχουν το νου τους στο ρολόι για να προλάβουν την επόμενη ομιλία.

Εκτός και αν ο κάθε υποψήφιος απευθύνεται στους ήδη ψηφοφόρους του οι οποίοι δεν θέλουν να ακούσουν και τους άλλους….

Ακόμα και έτσι να είναι, οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα πρέπει να είναι πιο μπροστά από τους ψηφοφόρους, να δείχνουν και να θέλουν να αλλάξουν νοοτροπίες, και οι ψηφοφόροι να είναι πρώτα συνειδητοποιημένοι πολίτες που δεν θα καταδέχονται καν τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια. Αλλά θα έχουν κρίση να επιλέγουν με πολιτικά κριτήρια. Όχι κομματικά.

Θα μπορούσαν λοιπόν να συνεννοηθούν να έχουν τουλάχιστον 45 λεπτά διαφορά οι ομιλίες τους ώστε οι πολίτες να παρακολουθήσουν με άνεση τις ομιλίες χωρίς να σκέφτονται ότι ίσως ο επόμενος ομιλητής να έχει ήδη αρχίσει.

Να έχουν την άνεση να πιουν ένα νερό βρε αδερφέ!!!

Ή θα μπορούσαν να γίνουν σε δύο μέρες. Με συμφωνία, με κλήρωση, με κάποιον τρόπο.

Εντάξει, για τις εντυπώσεις γίνονται αυτές οι συγκεντρώσεις…. αλλά περιμένουμε από τους υποψήφιους αναμορφωτές του δήμου Σουλίου εκτός από τις εντυπώσεις να επιλέγουν και την ουσία. Και τον σεβασμό ακόμα και στο σπάνιο είδος ψηφοφόρου που θέλει να τους ακούσει όλους.