Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ομιλία Στρατή Πανούριου στο Ίδρυμα Μποδοσάκη: Θέατρο και κοινωνία

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα θεάτρου σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε την ομιλία που είχε δώσει ο συγγραφέας – σκηνοθέτης – ηθοποιός Στρατής Πανούριος στο Ίδρυμα Μποδοσάκη στις “Διαλέξεις του Φουαγιέ”.

“Οι Διαλέξεις του Φουαγιέ” είναι ένας κύκλος διαδικτυακών διαλέξεων που διοργανώνονται από την Πολιτιστική Εταιρεία ΑΙΝΟΣ και την Βιβλιοθήκη Marie Blanche σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής  και είναι αφιερωμένες στο θέατρο, τον χορό, την τέχνη, την ιστορία, το περιβάλλον και τ’ άστρα που στοχεύουν στην επαφή καλλιτεχνών και ερευνητών με το ευρύ κοινό.

Ο Στρατής Πανούριος επέλεξε το θέμα του να είναι το “Θέατρο και κοινωνία”.

Όπως σημείωσε ο ίδιος “Το θέατρο είναι μορφή τέχνης που υποστατώνεται από τον ίδιο τον άνθρωπο, ως άτομο και ως ομάδα. Αποστολή του ήταν να ανησυχεί τους εφησυχασμένους και να προβληματίζει τους ανήσυχους.

Ποια είναι όμως η θέση του σήμερα σε μια κοινωνία που αρχίζει να αψηφά τα όρια μεταξύ του φυσικού με τον ψηφιακό κόσμο;” Στη διάλεξη αυτή διερευνούμε παραδείγματα της διάδρασης μεταξύ θεάτρου και κοινωνίας στους τομείς της θεραπείας, της τεχνολογίας και του εφαρμοσμένου θεάτρου.”

Δείτε την ομιλία στο παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.blod.gr/lectures/theatro-kai-koinonia/

Πανούριος Στρατής Συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός

Ο Στρατής Πανούριος είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Έχει σπουδάσει σκηνοθεσία στο Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας, σκηνοθεσία κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο του Greenwich (London) – New York College Athens και συγγραφή θεατρικών έργων στο Σπουδαστήριο Θεάτρου της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.

Το 2018 έλαβε το βραβείο από το International English magazine “Acquisition International” for its entire work: Business Excellence Winner – Theater Director of the Year 2018 – Greece’ Επίσης ήταν ομιλητής στο TEDx Athens speaker in 2017 που διοργανώθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Από τον Φεβρουάριο του 2021 κυκλοφορεί στα αγγλικά παγκοσμίως από τον αγγλικό εκδοτικό -, οίκο OnTime Books το μυθιστόρημά του: «Shakespeare on Mars»

Περισσότερες πληροφορίες για τον Στρατή Πανούριο στο https://stratispanourios.gr/