Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Οι εκλογές για το προεδρείο δημοτικού συμβουλίου στον δήμο Πωγωνίου

Η εκλογή νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και μελών της Οικονομικής Επιτροπής ήταν τα μοναδικά θέματα που περιλάμβανε η πρώτη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 στο Δελβινάκι, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. 

Τα μέλη του Σώματος καλωσόρισε ο πλειοψηφών σύμβουλος κ. Γκέγκας Κωνσταντίνος που συγκάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο κι ευχήθηκε σε όλους καλή και παραγωγική θητεία. «Σας καλωσορίζω στην πρώτη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κι εύχομαι και αυτή η χρονιά είναι παραγωγική για όλους μας» δήλωσε ο κ. Γκέγκας. 

Ο Δήμαρχος κ. Καψάλης Κωνσταντίνος, αφού ευχήθηκε η νέα χρονιά να φέρει σε όλους υγεία και να είναι μία χρονιά ανάπτυξης για το Δήμο Πωγωνίου, πρότεινε εκ νέου για τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. τον κ. Γκόγκο Χρήστο, υπογραμμίζοντας ότι στην προηγούμενη θητεία το σώμα λειτούργησε άψογα. «Αφήσαμε πίσω μας μια χρονιά με πολλές δυσκολίες. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε προβλήματα και αντιξοότητες κι εύχομαι το 2022 να φέρει σε όλους μας υγεία και προκοπή. Το Δ.Σ. κατά την προηγούμενη θητεία και υπό την προεδρεία του κ. Γκόγκου Χρήστου λειτούργησε υποδειγματικά κι ως εκ τούτου προτείνω την επανεκλογή του» σημείωσε.

Για την θέση του αντιπροέδρου προτάθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «Ανατροπή – Πρωτοπορία – Ευημερία» κ. Νικόπουλο Γιάννη ο κ. Σκόρδος Γεώργιος  και για την θέση του Γραμματέα προτάθηκε από τον  επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχη για το Πωγώνι»  κ. Ντότη Δημήτριο η κ. Χάιδου Μαγδαληνή. 

Ακολούθησε η εκλογική διαδικασία που συγκρότησε το Προεδρείο ως εξής:

Πρόεδρος: Γκόγκος Χρήστος

Αντιπρόεδρος: Σκόρδος Γεώργιος

Γραμματέας: Χάιδου Μαγδαληνή 

Μετά την επανεκλογή του, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με αντικειμενικότητα. «Πρόκειται για μία θέση ευθύνης και σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη. Δεσμεύομαι να συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου με αμεροληψία, όπως έκανα και στο παρελθόν» τόνισε.  

Ακολούθησε η εκλογή των μελών  της Οικονομικής Επιτροπής που έχει ως εξής:

Τακτικά μέλη: Μποντίνης Γρήγορης, Γκόγκος Χρήστος, Σκόρδος Γεώργιος, Ντότης Δημήτρης, Σιούτης Μιχάλης, Γιούνης Αναστάσιος.

Αναπληρωματικά μέλη (αντίστοιχα): Τσαραώσης Κωνσταντίνος, Μεντής Ελευθέριος, Νατσίκου Ειρήνη, Χάιδου Μαγδαληνή,  Κουκουλάρης Στυλιανός, Γαλίτσης Νικόλαος. 

 Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, το Δημοτικό Συμβούλιο έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Δελβινακίου κ. Τσώνη Γεώργιο να κερδίζει το τυχερό φλουρί.