Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Οι αστυνομικοί Θεσπρωτίας πραγματοποίησαν την Γενική τους Συνέλευση

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 18:00 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Καταστατική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας στην αίθουσα “Πάνθεον” στην Ηγουμενίτσα.

Τη Γενική Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (Π.Σ.) του Νομού κ. Μάριος Κάτσης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος ΔΟΥΒΑΛΗΣ, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Υποστράτηγος κ.Κωνσταντίνος ΔΟΥΒΑΛΗΣ, ο Διευθυντής Αστυνομίας Θεσπρωτίας κ.Ιωάννης ΠΑΠΠΑΣ, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων, ενώ, εκ μέρους της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ο Πρόεδρος κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ και ο Πρόεδρος ΔΣ του Κέντρου Έρευνας Υγείας και Ασφάλειας της ΠΟΑΣΥ κ. Δημήτριος ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ .

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Βασίλειος ΝΑΚΟΣ ευχαρίστησε όλους τους καλεσμένους, για την τιμή να παρευρίσκονται σε ακόμη μία Γενική Συνέλευση,καθώς επίσης και τους συναδέλφους για την παρουσία τους.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο του Διοικητικού Συμβουλίου για την επίλυση τόσο των καθημερινών προβλημάτων όσο και των μεγάλων ζητημάτων που εκκρεμούν, τονίζοντας την πρόθεση του ΔΣ για διεύρυνση καλύψεων και ενημέρωσης των μελών σε ζητήματα που προκύπτουν.

Ακολουθήσε σύντομος χαιρετισμός του Βουλευτή, ο οποίος αναφέρθηκε στο δίκαιο αίτημα του Έλληνα Αστυνομικού για την αναγνώριση του επαγγέλματος του ως “επικίνδυνο” καθώς επίσης και στην αναγκαιότητα να δοθεί το επίδομα παραμεθορίου στους αστυνομικούς που υπηρετούν στον νομό μας πράγματα τα οποία αποτελούσαν προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και δεν έχουν θεσμοθετηθεί.

Ο κ. Επιθεωρητής με τη σειρά του, αφού ευχαρίστησε το προσωπικό, εξέφρασε τη στήριξη του στο συνδικαλιστικό έργο και δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει όπου μπορεί τον εργαζόμενο Αστυνομικό.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης με την εκλογή του Προεδρείου. Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Γ.Σ. έδωσε τον λόγο στον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης για να αναγνώσει τον Διοικητικό Απολογισμό και τις αλλαγές στο καταστατικό και στον Ταμεία για να αναγνώσει τον Οικονομικό Απολογισμό του 2021 και τον Προϋπολογισμό του 2022. Τόσο οι δύο(2) Απολογισμοί ο Προϋπολογισμός αλλά και οι τροποποίηση του καταστατικού εγκρίθηκαν Ομόφωνα από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ και οι συνάδελφοι είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν άμεσα για όλες τις εξελίξεις που τρέχουν σε όλα τα επίπεδα και για θέματα όπως το μισθολόγιο, το βαθμολόγιο, το επικίνδυνο,το ΒΟΕΑ και την ανωτατοποίηση της σχολής, αναλύοντας τα πάντα στην πραγματική τους διάσταση με τον Πρόεδρο να απαντάει αναλυτικά σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν από τους συναδέλφους.

Επόμενος ομιλητής ήταν ο κ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ο οποίος ανέλυσε οικονομικά, σφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα, απαντώντας στα ερωτήματα των συναδέλφων.

Ως Ένωση, για μια ακόμη φορά νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ.Γρηγόριο ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ ,τον Πρόεδρο του Κέντρου Έρευνας Υγείας και Ασφάλειας κ. Δημήτριο ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ και τον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ Γεώργιο ΔΟΥΒΑΛΗ για την παρουσία τους κοντά μας, παρά το βεβαρημένο από υποχρεώσεις πρόγραμμά τους, πράγμα που δείχνει περίτρανα την εκτίμηση τους για την Θεσπρωτία.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος της Ένωσης αφού ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους για την συμμετοχή τους, τόνισε για μια ακόμη φορά, ότι θα καταβάλλεται συνεχώς κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε κανένας συνάδελφος να μην νιώσει απροστάτευτος, κανένα ερώτημα να μην μείνει αναπάντητο και κανένα πρόβλημα άλυτο ή τουλάχιστον χωρίς προσπάθεια λύσης και όλα αυτά πάντα με γνώμονα την προστασία των συναδέλφων, την προστασία των μελών της οικογένειας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος ΝΑΚΟΣ Βασίλειος

Ο Γεν. Γραμματέας ΚΕΦΑΛΑΣ Χρήστος