Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ αντί να ενημερώνουν μπερδεύουν τους πολίτες

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει ένα αλαλούμ με τα θετικά κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ με αποτέλεσμα να μπερδεύονται οι πολίτες, τα fake news να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και οι φήμες να κάνουν πάρτι (μέχρι στις 12, μετά πετάνε ένα “ύμνο” του ΠΑΣΟΚ και πάνε σε πλατείες και παραλίες). Πότε μετράνε ότι νάναι, πότε χρεώνουν σε έναν νομό κρούσματα κατοίκων άλλου νομού, πότε παρουσιάζουν κρούσματα σε ένα γενικότερο πλαίσιο (όπως για Πάρο) και ξαφνικά οι κάτοικοι ενημερώνονται ότι έχουν “πλημμυρίσει” με κρούσματα και αρχίζουν τα έκτακτα μέτρα και τα μηνύματα του 112.

Η ευθύνη είναι του ΕΟΔΥ και κατ΄ επέκταση της κυβέρνησης.

Στην Ήπειρο μέχρι κάποιο σημείο η ενημέρωση γινόταν επίσημα από την πολιτική προστασία της περιφέρειας, τακτικά, επίσημα σε όλα τα ΜΜΕ της περιοχής, με εγκυρότητα. Γνωρίζαμε όλοι πόσα δείγματα έφευγαν καθημερινά από τα νοσοκομεία, πόσα από αυτά ήταν θετικά, που ήταν…. μια πληροφόρηση που εκτός των άλλων έδινε μια σιγουριά ότι τα πράγματα είναι ελεγχόμενα.

Από την στιγμή που ο ΕΟΔΥ πήρε πάνω του την ενημέρωση άρχισε το μπάχαλο.

Και ο ίδιος ο περιφερειάρχης, ο κ. Καχριμάνης εξέφρασε την “ενόχληση” του και μάλιστα ενημέρωσε ότι θα υπάρξει ξανά τακτική ενημέρωση από την περιφέρεια.

Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε ακόμα. Θα πρέπει και ο κ. Καχριμάνης να μας πει αν άλλαξε κάτι στην συνεννόηση που είχε με τον κ. Χαρδαλιά.

Η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η πληροφορία ότι για άλλη μια φορά χρεώθηκε στην Θεσπρωτία κρούσμα σε άτομο που δεν μένει στον νομό.

Και για να θυμηθούμε λίγο το τραγελαφικό με τα νούμερα στα κρούσματα: