Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Οδηγός για τρέξιμο μέσα στη πόλη

Το τρέξιμο στην πόλη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γυμναστείτε, να πάρετε καθαρό αέρα και να δείτε τα αξιοθέατα.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέχετε αν τρέχετε στην πόλη.

Ρούχα

Θα πρέπει να φοράτε κατάλληλα ρούχα. Εάν τρέχετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι σημαντικό να φοράτε φωτεινά ρούχα και να τοποθετείτε αντανακλαστικές ταινίες και λωρίδες στα ρούχα σας, ώστε να μπορούν οι άλλοι να σας βλέπουν εύκολα. Αν τρέχετε τη νύχτα, είναι σημαντικό να φοράτε αντανακλαστικά ρούχα και να έχετε μαζί σας έναν φακό ή να φοράτε έναν προβολέα, ώστε να σας βλέπουν εύκολα οι άλλοι. Τα ρούχα τρεξίματος πρέπει να είναι ελαφριά και άνετα στη χρήση. Τα ρούχα σας θα πρέπει να σας επιτρέπουν να κινείστε ελεύθερα και να διασφαλίζουν ότι η θερμοκρασία του σώματός σας ρυθμίζεται σωστά.

Αξεσουάρ

Τα παπούτσια τρεξίματος είναι απολύτως απαραίτητα για τους δρομείς στην πόλη. Το παπούτσι έχει δύο κύριες λειτουργίες: απορρόφηση και υποστήριξη. Το μέρος του παπουτσιού που παρέχει αντικραδασμική προστασία είναι κατασκευασμένο από αφρώδες υλικό ή τζελ και βοηθά στην απορρόφηση των κραδασμών όταν τρέχετε σε τσιμέντο, άσφαλτο ή άλλες σκληρές επιφάνειες. Η υποστήριξη προέρχεται από το επάνω μέρος του παπουτσιού, το οποίο παρέχει σταθερότητα στα πόδια σας κατά τη διάρκεια της πρόσκρουσης με κάθε βήμα. Είναι επίσης σημαντικό, όταν τρέχετε στην πόλη, να έχετε μαζί σας αρκετά χρήματα για έκτακτες ανάγκες, όπως για να αγοράσετε νερό ή φαγητό αν χρειαστεί. Είναι επίσης σημαντικό να έχετε ένα κινητό τηλέφωνο με σύστημα εντοπισμού GPS, ώστε αν συμβεί κάτι, να μπορεί να σας παρασχεθεί γρήγορα βοήθεια.

Τραυματισμοί

Κατά το τρέξιμο στην πόλη, είναι πιθανό να προκληθούν τραυματισμοί, αν κάποιος δεν ξέρει πώς να τρέχει σωστά ή δεν έχει τα κατάλληλα παπούτσια για τρέξιμο σε τσιμεντένιες επιφάνειες ή άσφαλτο. Οι τραυματισμοί περιλαμβάνουν στραβωμένους αστραγάλους, σπασμούς κνήμης, τραυματισμούς στο γόνατο (τενοντίτιδα επιγονατίδας) και πόνοι στο ισχίο. Ο ορθοπεδικός https://www.grigoriosavramidis.gr/ σας είναι σε θέση να σας συμβουλέψει τόσο προληπτικά όσο και μετά από τραυματισμό ή την ανάγκη για κάποια επέμβαση όπως πχ  αρθροπλαστική ισχίου https://www.grigoriosavramidis.gr/%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B9%CF%83%CF%87%CE%AF%CE%BF%CF%85.

Κυκλοφορία

Η κυκλοφορία μπορεί να είναι επικίνδυνη, γι’ αυτό προσπαθήστε να μείνετε σε πιο ήσυχους δρόμους και ελέγξτε τη διαδρομή σας πριν ξεκινήσετε. Επίσης, αποφύγετε να διασχίζετε δρόμους όπου είναι δυνατόν, καθώς αυτό μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο αν δεν υπάρχουν φανάρια ή διαβάσεις. Εάν πρέπει να διασχίσετε έναν πολυσύχναστο δρόμο, περιμένετε μέχρι να υπάρξει ένα ασφαλές κενό στην κυκλοφορία και στη συνέχεια διασχίστε τον γρήγορα αλλά με αυτοπεποίθηση.

Πεζοί

Αν τρέχετε κοντά σε πεζούς, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζουν ότι έρχεστε – φωνάξτε “περνάτε από αριστερά σας” ή “περνάτε”, ώστε να ξέρουν πού πηγαίνετε. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν κοινή λογική, αλλά είναι εκπληκτικό πόσοι άνθρωποι δεν το κάνουν αυτό όταν τρέχουν έξω.