Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Μ. Κάτσης στον Alpha radio: Η καταστροφική κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να φύγει άμεσα

Μ. Κάτσης στον Alpha radio: Η καταστροφική κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να φύγει άμεσα

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha radio και στον δημοσιογράφο Β. Γιακουμή παραχώρησε ο βουλευτής Θεσπρωτίας και Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μάριος Κάτσης.

Ο βουλευτής χαρακτήρισε εντελώς εκτός πραγματικότητας τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη, περί «καταπληκτικής ποιότητας ζωής στην Ελλάδα» καθώς η ίδια η σκληρή καθημερινότητα των πολιτών την ανατρέπει. Η πανδημία, η ακρίβεια και η διαχείριση μιας σειράς κρίσεων όπως αυτή του πρόσφατου χιονιά, ξεγύμνωσαν το «επιτελικό κράτος», και έκαναν επιτακτική ανάγκη την κατάθεση πρότασης μομφής από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά πολιτική αλλαγή γιατί δεν πάει άλλο, η καταστροφική κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να φύγει άμεσα.

Σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στη Βουλή και τον Π. Πολάκη, ο Μ. Κάτσης σχολίασε ότι ο λόγος που του έκλεισαν τα μικρόφωνα είναι επειδή μιλούσε για την υπόθεση Novartis με στοιχεία, κι αυτό δε βόλευε την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία όχι μόνο συνεχίζει να χαρακτηρίζει ένα αποδεδειγμένο πλέον σκάνδαλο ως σκευωρία, αλλά επιπλέον κυνηγάει τους δημοσιογράφους που το ανέδειξαν και προσπαθεί να φιμώσει όποιον αναφέρεται σε αυτό, ακόμα και βουλευτές της αντιπολίτευσης μέσα στο ναό της Δημοκρατίας. Οι δικαιολογίες περί ομιλίας εκτός θέματος είναι τουλάχιστον αστείες, από τη στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση νομοθετεί με τροπολογίες εκτός θέματος σε εντελώς άσχετα νομοσχέδια, χωρίς μάλιστα να την έχει εγκαλέσει ποτέ ο πρόεδρος της Βουλής γι αυτή την πρακτική. Αντί η ΝΔ να απαιτεί τη συγγνώμη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη δήθεν σκευωρία Novartis, θα πρέπει να απαντήσει άμεσα και τεκμηριωμένα σχετικά με τα αδιευκρίνιστα ποσά που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του αντιπροέδρου της Α. Γεωργιάδη, όπως αναφέρει και η πράξη αρχειοθέτησης που τον αφορά. 

Τέλος ο Μ. Κάτσης αναφερόμενες στις εσωτερικές διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολίασε πως οι προτάσεις του Α. Τσίπρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς η διεύρυνση του κόμματος απαιτεί μέλη που συμμετέχουν ακόμα πιο ενεργά στις αποφάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αλλοιώνεται η φυσιογνωμία του κόμματος. Τα όρια πρέπει, και θα είναι σαφή, ώστε να μην μπορούν κάποιοι που είδαν φως και μπήκαν ή ακόμα και άλλοι πολιτικοί χώροι, να επεμβαίνουν με σκοπό να επηρεάσουν τις εσωκομματικές δημοκρατικές διαδικασίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιδιώκει ένα συνέδριο τομής και συνέχειας όπου όλες οι απόψεις θα ακουστούν ελεύθερα, οι αποφάσεις θα παρθούν δημοκρατικά, κι από το οποίο θα βγει ακόμα πιο δυνατός και έτοιμος ώστε να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, με σκοπό να στηρίξει την κοινωνία και να ανατάξει την οικονομία.