Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Μπάχαλο με το σύστημα ασφαλούς μετάδοσης της SingularLogic

Κανονικά στις 11 το πρωί θα υπήρχε η πρώτη ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών για το ποσοστό προσέλευσης των εκλογέων στα εκλογικά τμήματα. Όμως υπήρχε πρόβλημα στο σύστημα ασφαλούς μετάδοσης της SingularLogic με πολλούς δικαστικούς αντιπροσώπους να καταγγέλλουν ότι το σύστημα δεν τους επέτρεπε την είσοδο στο σύστημα για να καταχωρήσουν στοιχεία. Επίσης αναφέρθηκαν πολλά προβλήματα στα τάμπλετ που είχε παραχωρήσει το υπουργείο.

Το υπουργείο απέδωσε την καθυστέρηση στην πληροφόρηση, που έγινε μετά τις 2, στον “συντονισμό του ανθρώπινου παράγοντα” και στους δικαστικούς αντιπροσώπους. Δηλαδή κατά το υπουργείο όλα δούλευαν άψογα αλλά ήταν “ηλίθιοι” εκατοντάδες δικαστικοί αντιπρόσωποι που δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις. Επίσης το υπουργείο διέψευσε ότι υπήρχαν προβλήματα διαδικασίας με τα ταμπλετ αν και σύμφωνα με ρεπορτάζ οι δικαστικοί αντιπρόσωποι επέμεναν ότι υπήρχαν προβλήματα.

Τελικά με 3 ώρες καθυστέρηση ανακοινώθηκε ότι μέχρι τώρα στις εκλογές έχει ψηφίσει το 31,52% των εγγεγραμμένων σε 16.520 εκλογικά τμήματα.

Τα πρώτα λεπτά αμέσως μετα το κλείσιμο της καλπης, στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής, θα καταχωρηθούν τα πρώτα αποτελέσματα από 200 μικρά εκλογικά τμήματα ενώ περίπου στις 19:30 θα ξεκινήσει η μαζική αποστολή αποτελεσμάτων απο τα εκλογικά τμήματα προς το κεντρικό συστημα του ΥΠΕΣ.

Όπως είπε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο κ. Σταυριανουδάκης, περίπου στις 9 το βράδυ, θα έχουμε το 80 % του εκλογικού αποτελέσματος ως προς τα ψηφοδέλτια, ενώ πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, θα γνωρίζουμε και τις σταυροδοσίες των βουλευτών.

Η επόμενη ενημέρωση αναμένεται γύρω στις 17:00.