Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

ΜΜΕ: πολιτική σάτιρα από τον Μικρό Φωκίωνα

Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “πολιτική” στο φύλλο Ιουλίου

Αυτή η στήλη όπως είδατε έχει τον τίτλο Μικρά Μεγάλα Εγκλήματα. Δηλαδή ΜΜΕ. Από τον τίτλο της και μόνο αποσαφηνίζουμε ότι εδώ κάνουμε σάτιρα. Κυρίως πολιτική. Αλλά και κοινωνική.

Αφού λοιπόν είναι σατιρική η στήλη θα πρέπει να την πάρετε στα πολύ σοβαρά.

Γιατί μπορεί τα άλλα ΜΜΕ να τα λένε όπως τα λένε, πετσωμένα ή ξεπέτσωτα, αλλά τα δικά μας ΜΜΕ θα εγκληματούν απέναντι και στην κυρίαρχη παράνοια και απέναντι στην μη κυρίαρχη παράνοια.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να δούμε τα δύο τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Θα δώσει 150 ευρουλάκια στους νέους για να εμβολιαστούν. Γιατί 150 και όχι 200; Γιατί όχι 100;

Πολύ πιθανό, είναι αυτός που πρότεινε το ποσό αυτό να πίνει το καφέ του σε πολυτελές μπαράκι της Μυκόνου όπου μαζί με το νεράκι κάπου εκεί είναι η τιμή.

Σκέφτηκε λοιπόν ο άριστος: μετά το εμβόλιο να μην πάει ο νέος να πιει έναν καφέ; Ε! του τον κερνάμε εμείς τον καφέ! Και κάπως έτσι προέκυψε το 150.

Όταν ο Κυριάκος της οικογένειας το είπε στον Χατζηδάκη αυτός αντέδρασε: Πρόεδρε να μην τους δώσουμε 150 ευρώ αλλά 20 ρεπό και αν είναι άνεργοι θα τα πάρουν με την πρώτη ευκαιρία όταν βρουν δουλειά.

Είναι άδικο να χλευάζουμε ένα τέτοιο μέτρο σαν αυτό με τα ρεπό. Λένε οι κολλημένοι σε 8ωρα και παρωχημένα δικαιώματα, ότι οι εργαζόμενοι κάνουν υπερωρίες για να βελτιώσουν τον πολύ πενιχρό εισόδημα τους.

Και όμως αγαπητοί μου. Με το ρεπό θα βελτιώσουν τα εισοδήματα τους. Θα δουλεύουν με τσάμπα στην μία εργασία αλλά όταν μαζέψουν πολλά ρεπό θα μπορούν να πάνε να δουλέψουν σε μια άλλη επιχείρηση που θα θέλει εργαζόμενους για λίγες μέρες.

Και αν και στην extra εργασία κάνει υπερωρίες θα καταφέρει να βρει και νέο χρόνο για μια άλλη δουλίτσα.

Το άλλο καταπληκτικό μέτρο που έχει κάνει όλους τους Έλληνες να παραληρούν από ενθουσιασμό, ιδίως τους επαγγελματίες της εστίασης είναι το μέτρο για χώρους μόνο για εμβολιασμένους.

Η διαδικασία είναι απλή: θα πηγαίνει ο υποψήφιος πελάτης για φαγητό στην ταβέρνα. Στην είσοδο θα τον υποδέχεται ο επιχειρηματίας. Αφού του πάρει την θερμοκρασία και την πίεση, θα ορκιστεί στον Ιπποκράτη ότι θα τηρήσει το ιατρικό απόρρητο και θα ζητήσει από τον εμβολιασμένο το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Στην συνέχεια θα επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ για να διαπιστώσουν αν το πιστοποιητικό είναι γνήσιο ή πλαστό από την Βουλγαρία.

Αν είναι γνήσιο θα τον υποβάλλει και σε test αντιγόνων για μεγαλύτερη σιγουριά. Αν είναι πλαστό θα ειδοποιήσει την αντιτρομοκρατική.

Αν ο υποψήφιος πελάτης είναι πιστοποιημένα και έγκυρα εμβολιασμένος θα εισχωρεί στα ενδότερα του καταστήματος.

Αν το κατάστημα δέχεται και εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους θα τους χωρίζει αρχικά σε 2 τμήματα. Εκ δεξιών οι εμβολιασμένοι και στα αριστερά οι υπόλοιποι.

Οι ανεμβολίαστοι θα χωρίζονται σε υποομάδες. Μία ομάδα αυτοί που θεωρούν ότι ο κορονοϊός είναι μεν υπαρκτός αλλά όχι επικίνδυνος. Αυτή η υποομάδα θα χωρίζεται σε άλλες 2. Σε αυτούς που θεωρούν ότι τον ιό τον έριξαν στην κοινωνία επίτηδες οι Κινέζοι και σε αυτούς που πιστεύουν ότι τους ξέφυγε.

Άλλη ομάδα αυτοί που δεν κάνουν το εμβόλιο γιατί φοβούνται μην τους βάλουν κανένα τσιπάκι και τους αλλοιώσουν το dna. Και εδώ θα δημιουργηθούν 2 υποομάδες όπως παραπάνω. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι υποομάδες να έρθουν σε επαφή.

Επόμενη ομάδα αυτοί που απλά φοβούνται να κάνουν ένα εμβόλιο που ακόμα δεν γνωρίζουμε τις παρενέργειες τους.

Άλλη ομάδα αυτοί που δεν πρόλαβαν να κάνουν το εμβόλιο ή που λόγοι ιατρικοί δεν τους το επέτρεψαν.

Ο καταστηματάρχης θα πρέπει προσεκτικά να κάνει τον διαχωρισμό της αίθουσας για κάθε ομάδα.

Σκέψου όμως οικογενειακά δράματα. Ο πατέρας εμβολιάστηκε, η μητέρα φοβάται και περιμένει, η γιαγιά να φοβάται μην την αλλάξουν το DNA, το μεγάλο παιδί να θεωρεί ότι είναι το κόλπο του Μπιλ για να μειωθεί ο πληθυσμός, και το έτερο παιδί να είναι ανήλικο.

Σκίζει τα πτυχία του ο καταστηματάρχης…..

Πρέπει πάντως να το ομολογήσουμε. Αυτή η κυβέρνηση έχει καταφέρει να ενώσει όλους τους Έλληνες εναντίον της (εξαιρείται ο Πορτοσάλτε, ο Οικονόμου, εν γένει ο ΣΚΑΙ, οι επιχειρηματίες που αναλαμβάνουν δουλειές με απ΄ ευθείας αναθέσεις και οι μεγαλοπετσωμένοι).

ΥΓ. Θυμάστε τον Σημίτη που είχε πει ευχαριστώ στους Αμερικάνους; Τώρα είχαμε και το «ευχαριστώ» του Καραγιάννη προς τον Καχριμάνη.

Φυσικά έχουν μεγάλη διαφορά τα δύο ευχαριστώ και δεν τα τσουβαλιάζω.

 Όμως είναι λιγάκι άκομψο να το πω, να ευχαριστεί ένας εκλεγμένος από τον λαό για να του λύνει τα προβλήματα έναν άλλον εκλεγμένο από τον λαό για να του λύνει τα προβλήματα, επειδή έλυσαν ένα πρόβλημα.

Την δουλειά σας κάνατε…. (και αν δεν κάνω λάθος ευχαρίστησε και ο πρόεδρος του χωριού τον δήμαρχο που ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη) Ντίλι ντίλι το καντήλι….

Εντάξει, πες ότι ο Καχριμάνης βοήθησε να λυθεί πιο γρήγορα το πρόβλημα. Θα αρκούσε ένα «με την αρωγή της περιφέρειας φτιάξαμε τον δρόμο». Ευχαριστώ;

Η αστική ευγένεια είναι προτέρημα.  Αλλά χρησιμοποιείται σε προσωπικό επίπεδο!!!