Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Μικρής διάρκειας ένταση στο δημοτικό συμβούλιο δήμου Σουλίου

Δώδεκα θέματα είχε το δημοτικό συμβούλιο δήμου Σουλίου, τα οποία κατά βάση ήταν χωρίς κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον όμως είχε η προ ημερησίας συζήτηση που προηγήθηκε των θεμάτων. Σε αυτήν την συζήτηση αίσθηση προκάλεσε ένα θέμα που έφερε στην συζήτηση ο Φώτης Μπάλλας, όταν αναφέρθηκε σε μια περίπτωση απόγονων Σουλιωτών που θα έρθουν στο Σούλι κατά την διάρκεια των εορτών και οι οποίοι ζήτησαν να καθαριστεί ένα μονοπάτι που οδηγεί στα σπίτια των προγόνων τους. Ο κ. Μπάλλα ρώτησε αν ο δήμος αντί να αναλάβει τον καθαρισμό είπε στην απόγονο ότι θα έβρισκε έναν “εργολάβο” και θα έπρεπε να πληρώσει ο ενδιαφερόμενος το κόστος των 200 ευρώ.

Ο αντιδήμαρχος κ. Παππάς είπε ότι πράγματι επικοινώνησε μαζί του μία απόγονος Σουλιωτών και του ανέφερε το πρόβλημα ζητώντας του να την βοηθήσει για να βρει κάποιον να καθαρίσει το μονοπάτι. Ο κ. Παππάς βρήκε κάποιον και επικοινώνησε με την κυρία και της το είπε και μάλιστα ανέφερε ότι είναι ένα ποσό 200 ευρώ που η απόγονος είπε ότι θα το αναλάμβανε η ίδια και ότι το θεωρεί μικρό κόστος έτσι κι αλλιώς. Στην συνέχεια, φανερά θιγμένος, ο δήμαρχος είπε ότι είναι αδιανόητο να πιστεύει κάποιος ότι ο δήμος δεν θα αναλάμβανε τον καθαρισμό αν του το ζητούσαν και εξήγησε ότι η βοήθεια που ζητήθηκε είναι να βρεθεί κάποιος για την εργασία και ο ίδιος παρέπεμψε την κυρία στον κ. Παππά που έχει καλύτερη γνώση για το Σούλι. Και εντέλει είπε ότι θα αναλάβει ο δήμος Σουλίου τον καθαρισμό.

Το δεύτερο θέμα που έφερε εντάσεις ήταν η πάγια προκαταβολή που πήρε ο πρόεδρος της Παραμυθιάς και η διαφωνία μεταξύ του κ. Καλόγηρου και του αντιδημάρχου κ. Μπέλλου σχετικά με τις υποχρεώσεις και την χρήση αυτών των χρημάτων. Μια ένταση που ξεκίνησε από μια ατάκα του δημάρχου προς τον κ. Καλόγηρο για κάποιες εργασίες που δεν έγιναν. Και ακολούθησε μια ολόκληρη συζήτηση για το πως χρησιμοποιείται η πάγια προκαταβολή.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το δημοτικό συμβούλιο: