Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Παραμυθιά: Μια ελκυστική πρόταση για το σχολείο Βούλγαρη (Βίντεο & Φωτό)

Στον πολυχώρο Καρκαμίσι έγινε σήμερα το πρωί η παρουσίαση της πρότασης για το δημοτικό σχολείο Βούλγαρη, μια πρόταση που θα δώσει μια άλλη διάσταση στο κτίριο δίνοντας παράλληλα επιπλέον προβολή στον δήμο Σουλίου και ιδιαίτερα στην Παραμυθιά.

boulgari00018

Στην εκδήλωση ήταν η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, ο πρόεδρος του ΟΛΗΓ Ανδρέας Νταής, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Σουλίου Δημήτρης Σακαρέλης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και δυστυχώς ελάχιστοι απλοί πολίτες. 

boulgari00009

Η πρόταση περιλαμβάνει μια πολύπλευρη εκμετάλλευση του χώρου όπου θα λειτουργήσει ως ένας πυλώνας της ανάδειξης στοιχείων της περιοχής από το περιβάλλον και την ιστορία έως  τροφοδότηση της κοινωνικής μνήμης.

boulgari00029

Το σχέδιο είναι να μην αποτελεί ένα από μουσείο αλλά να είναι ένας διαδραστικός χώρος που θα μπορούν και θα θέλουν να επισκεφτούν όχι μόνο οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ο στόχος είναι να παρουσιάζεται η μικροϊστορία και μακροϊστορία του τόπου, η ανάδειξη τοπικής ταυτότητας, η διατήρηση της κληρονομιάς,  να υπάρξει ενεργοποίηση της τοπικής κοινότητας σε ζητήματα επανάχρησης υλικού και άυλου πολιτισμού, να υπάρχει διαδραστική – βιωματική σύνδεση, ανάδειξη τουριστικών σημείων και φυσικού πλούτου.

boulgari00020

Γενικά στο
χώρο θα υπάρχουν θεματικές ενότητες όπως: 49 Πρόκριτοι, Παραμυθιά – Σούλι – Αχέροντας, χώρος περιοδικών εκθέσεων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ευεργέτης Σ. Βούλγαρης.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρόταση που αναζητεί χρηματοδότηση για να προχωρήσει. Αν τελικά πραγματοποιηθεί θα γίνει ένα σημείο αναφοράς για τον δήμο Σουλίου και την Παραμυθιά.

Δείτε φωτογραφίες από την ενημέρωση ΕΔΩ

Και στο βίντεο που ακολουθεί χαρακτηριστικά αποσπάσματα.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.