Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παν. Νταής

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Π. ΝΤΑΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Τα πεδία συνεργασίας μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και επιστημονικών φορέων του κλάδου της υγείας, συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» και υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής, με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Πέτρο Οικονομίδη, την Αντιπρόεδρο κ. Ανδρομάχη Πετσίνη, τον Γενικό Γραμματέα κ. Νίκο Τάσσιο, τον Ταμία κ. Ηλία Αμπιντο Αλ Χουμάμ, και το μέλος κ. Χρήστο Τσάμη. Η συζήτηση επικεντρώθηκε ειδικότερα, σε τομείς όπου ενδείκνυται η συνεργασία του Συλλόγου με το Δήμο Ηγουμενίτσας, όπως: κοινές δράσεις στο πλαίσιο ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των πολιτών σε ζητήματα πρόληψης και δημόσιας υγείας, κατάρτιση υγειονομικού «χάρτη» της περιοχής, προαγωγή ψυχικής υγείας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων, περαιτέρω επέκταση και διεύρυνση του περιεχομένου των δράσεων του ΚΕΠ Υγείας κ.α.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών πρόσβασης στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, αλλά και στις άλλες δομές υγείας της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε η σημασία της βελτίωσης του υπάρχοντος δρόμου Ηγουμενίτσας – Φιλιατών, αλλά και η προοπτική για νέα σύνδεση μέσω της χρήσης της οδού που θα ενώνει την Εγνατία με το Μαυρομμάτι, η μελέτη για την οποία εκπονείται στην παρούσα χρονική περίοδο. Επίσης, η προώθηση των διαδικασιών για την κατασκευή και λειτουργία ελικοδρομίου στην περιοχή, αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα βελτίωσης της πρόσβασης σε μεγάλες και εξειδικευμένες μονάδες υγείας, ιδίως στις περιπτώσεις αντιμετώπισης σοβαρών καταστάσεων. 

Τέλος, τέθηκε το σημαντικό ζήτημα της πλήρους λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, με την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού και την κατάλληλη στελέχωσή του, καθώς και της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου Φιλιατών. Ο Συνδυασμός μας, θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια για τη διεκδίκηση και ικανοποίηση όλων των προαναφερόμενων αιτημάτων, προκειμένου να επιτευχθεί η αναγκαία αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.