Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Με μεγάλη επιτυχία η Ημέρα Μνήμης στο Σταυροχώρι Φαναρίου (Βίντεο +119 Φωτό)

Με μεγάλη επιτυχία η Ημέρα Μνήμης στο Σταυροχώρι Φαναρίου

imera mnimis00009Με μεγάλη επιτυχία έγινε χθες το βράδυ η ετήσια εκδήλωση Μνήμης για τους εκτελεσθέντες Φαναριώτες στις 3
Σεπτέμβρη 1943. Για πρώτη φορά ανάλογη εκδήλωση έγινε πριν από ένα χρόνο έπειτα από κινητοποίηση κατοίκων της περιοχής οι οποίοι και φέτος δραστηροποιήθηκαν για να πραγματοποιηθεί και μάλιστα με επιτυχία η εκδήλωση.
imera mnimis00011Παρόντες εκτός των άλλων ήταν ο αντιδήμαρχος δήμου Πάργας Νίκος Κασκάνης, οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κος Ράπτης και  κα Γρηγορίου – Λιόλιου, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κος Γάκης, οι καθηγητές πανεπιστημίου οι οποίοι ήταν και ομιλητές κος Γκόντοβας και κος Γρηγόρης Ζάκας, η επίτιμη πρόξενος της Ομοσπονδιακής imera mnimis00010Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ήπειρο.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του Σταυροχωρίου και συνδιοργανωτής Βασίλειος Κατσούκης ενώ το συντονισμό είχε η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Κατερίνα Ντάση.

imera mnimis00109Μετά τους χαιρετισμούς και τις ομιλίες κάτοικοι της περιοχής που ζούσαν στην εποχή της σφαγής έδωσαν την δική τους μαρτυρία  ενώ παρουσιάστηκε δραματοποιημένο ένα κείμενο το οποίο γράφηκε με βάση μαρτυρίες κατοίκων.

Στο τέλος ακολούθησαν χορευτικά από τον πολιτιστικό σύλλογο imera mnimis00012ΑΧΕΡΩΝ υπό τις οδηγίες του χοροδιδάσκαλου Παύλου Σωτηρίου.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την χθεσινή βραδιά ενώ ΕΔΩ μπορείτε να δείτε 119 φωτογραφίες από την εκδήλωση

ΒΙΝΤΕΟ

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.