Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Μεγαλόπνοο σχέδιο για το Σούλι – Ημερίδα με συμμετοχή της Μενδώνη

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Σούλι η ημερίδα για την παρουσίαση του σχεδίου που εκπονήθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Μια μελέτη ολοκληρωμένη που αν υλοποιηθεί θα δώσει στο Σούλι άλλη οντότητα και προοπτική μια μελέτη με τον τίτλο «Διερεύνηση του ευρύτερου ιστορικού χώρου Σουλίου: Ανάδειξη, Προστασία και Ανάπτυξη του Πολιτισμικού και Πολιτιστικού του Τοπίου»

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην υλοποίηση ίσως να είναι η πολυνομία και το ιδιοκτησιακό. Εμπλέκονται δασικές περιοχές, αρχαιολογικές περιοχές, ασάφειες σε ιδιοκτησίες…. όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, η περιοχή του Σουλίου μόνο αιγιαλό δεν έχει….

Στην Ημερίδα ήταν και η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η οποία είπε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για να “τρέξει” το πρόγραμμα και σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρχει σύμπραξη με την ιδιωτική πρωτοβουλία και το Σούλι να είναι μια κατοικημένη περιοχή.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο χαιρετισμός του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης.

Είχε προηγηθεί η παρουσίαση της μελέτης με συντονιστή τον κ. Χουλιάρα.

Στην ημερίδα ήταν ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση, εκπρόσωποι συλλόγων, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι των χωριών και κάτοικοι.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αποσπάσματα από την ημερίδα:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ