Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Μεγάλη συγκέντρωση στην ομιλία Τσίπρα στην Ηγουμενίτσα (βίντεο – Φωτό)

Ευχαριστημένα ήταν τα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ από την πράγματι πολύ μεγάλη συγκέντρωση που έγινε στην Ηγουμενίτσα με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ήταν η μεγαλύτερη προεκλογική συγκέντρωση στον νομό Θεσπρωτίας σε τούτες τις εκλογές, κάτι που όπως λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτεί την ανατροπή στις προβλέψεις για επικράτηση της ΝΔ σε τοπικό επίπεδο. Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι αυτές οι συγκεντρώσεις είναι οι πραγματικές δημοσκοπήσεις.

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά αναφέρθηκε σε θέματα της Θεσπρωτίας όπως για την πώληση του λιμανιού και την μη απόδοση της χερσαίας ζώνης στην τοπική κοινωνία, στο κλείσιμο του πανεπιστημιακού τμήματος στην Ηγουμενίτσα που είχε ιδρυθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, για τα προβλήματα στο νοσοκομείο, για την κοροϊδία της κυβέρνησης στους αγρότες όπου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους μανταρινοπαραγωγούς.

Επίσης αναφέρθηκε στην αδυναμία χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μίλησε για την τραγωδία στα Τέμπη και την διαχείριση της κυβέρνησης που το δυστύχημα το είδε ως πολιτική φθορά, ενώ αναφέρθηκε στις υποσχέσεις του Μητσοτάκη προς την μεσαία τάξη όπου την έχει αναγκάσει να επιβιώνει με τα διάφορα pass και είπε ότι ήρθε η ώρα να πούμε στον Μητσοτάκη: ήρθε η ώρα στο σπίτι σου να πας.

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα

Δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης «τήρησα στο ακέραιο το πρόγραμμά μου». Όχι. Έχει και άλλα να κάνει. Έχει να ιδιωτικοποιήσει το νερό, τα νοσοκομεία, να λεηλατήσει τη νέα γενιά διατηρώντας την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Έχει να συνεχίσει τη μεγάλη αναδιανομή πλούτου προς τα καρτέλ ενέργειας και τροφίμων. Και έχει να κάνει τη μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσίας από τη μεσαία τάξη στους ισχυρούς, με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, με τα 700.000 ακίνητα που βρίσκονται στα νύχια των funds. Θα τον αφήσουμε;

Ο κ. Μητσοτάκης βγήκε στα κανάλια και είπε ότι «τα Τέμπη ήταν μία μικρή φθορά που ξεπεράστηκε». Αλήθεια; Η απώλεια 57 ανθρώπων είναι φθορά και πολιτικό κόστος; Έτσι όμως αντιλαμβάνονται την ανθρώπινη ζωή. Για αυτούς τα κέρδη είναι πάνω από τους ανθρώπους και τις ζωές. Για μας οι ζωές των ανθρώπων είναι πάνω από τα κέρδη, και αυτή είναι η μεγάλη ηθική διαφορά που έχουμε με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

Το μισό πολιτικό σύστημα, υπουργοί, πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές κομμάτων, αρχηγοί Ενόπλων Δυνάμεων, οικονομικοί παράγοντες. Όλα αυτά τα δεδομένα των παρακολουθήσεων -χιλιάδες GB- πού βρίσκονται; Πού τα έχει πάει ο κ. Μητσοτάκης; Θέλει να εκβιάζει με αυτά το πολιτικό σύστημα τα επόμενα 20 χρόνια;

Αυτές τις μέρες ο κ. Μητσοτάκης είναι πολύ απασχολημένος. Κάνει τα τελευταία του ταξίδια από άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα με το κρατικό αεροπλάνο. Κι έχει και πολλή δουλειά στο Μαξίμου. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να μαζέψει όλα τα πειστήρια του εγκλήματος; Να ξηλώσει τα καλώδια του Predator; Από Δευτέρα όμως το Μέγαρο Μαξίμου θα ανήκει στη δημοκρατία και όχι στο παρακράτος.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την υποδοχή και την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ηγουμενίτσα:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ