Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Μήνυμα Κάτση, Πιτούλη, Λώλου, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΝΕ για τις πανελλαδικές

Μήνυμα Μ.Κάτση για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων

Σήμερα 2/6 ξεκινά η δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων και θέλω να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων. Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι η στιγμή που κρίνονται οι κόποι ενός ιδιαίτερα δύσκολου σχολικού έτους, αλλά και όλων των προηγούμενων. Οι μαθήτριες και οι μαθητές καλούνται να διεκδικήσουν την κατάκτηση μιας πολύτιμης θέσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέσα από μια απαιτητική διαδικασία και χρειάζονται τη στήριξη από όλους μας και πρωτίστως από τις οικογένειες και τους καθηγητές τους. Όλοι μας γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλετε για γνώση και επιτυχία και σας αξίζουν προκαταβολικά συγχαρητήρια γι’ αυτό.

Ωστόσο, όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την καθεμιά και τον καθένα, τα όνειρα, οι φιλοδοξίες και κυρίως οι ευκαιρίες δεν τελειώνουν εδώ, καθώς η ζωή είναι ένα διαρκές ταξίδι προς την κατάκτηση όσων επιθυμούμε. Μάλιστα, η φάση της ένταξης στην ενήλικη ζωή που διανύετε, με τις προκλήσεις που αναδύονται για το μέλλον, είναι μια από τις ομορφότερες και πιο ενδιαφέρουσες του ανθρώπινου βίου, γι’ αυτό και τα καλύτερα είναι μπροστά σας. Το μυστικό είναι η διαρκής προσπάθεια να γινόμαστε όλο και καλύτεροι, μαθαίνοντας να αγωνιζόμαστε για τον εαυτό μας και τους γύρω μας, να γευόμαστε μέσω της αλληλεγγύης την ικανοποίηση ότι γινόμαστε χρήσιμοι για την κοινωνία. 

Από την πλευρά μας, όσοι κατέχουμε θεσμική θέση, οφείλουμε να συναισθανόμαστε το ψυχολογικό και οικονομικό βάρος των πανελλαδικών εξετάσεων για τους μαθητές και τις οικογένειές τους και να ασκούμε τα καθήκοντά μας με γνώμονα τη στήριξή τους, μέσα από την ενίσχυση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, ώστε να παρέχει όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια, με στόχο να προάγεται η γνώση και η κριτική σκέψη, να απελευθερώνεται η δημιουργικότητα και να αναπτύσσεται η συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης. Κάτι που, δυστυχώς, δεν έπραξε η κυβερνητική πλειοψηφία όταν πέρσι θέσπισε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που οδήγησε στο να μείνουν 40.000 υποψήφιες και υποψήφιοι εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο να οδηγηθούν στην «αγκαλιά» των ιδιωτικών Κολλεγίων.

Καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους

«Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις»

Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους των Πανελληνίων  Εξετάσεων.

Σας εύχομαι οι προσπάθειές σας  να στεφθούν  με επιτυχία ,  για να κάνετε το επόμενο κρίσιμο βήμα για τη μελλοντική σας σταδιοδρομία και να  γίνετε καλύτεροι και υπεύθυνοι πολίτες . Για  να πραγματοποιήσετε τις επιθυμίες και  τα όνειρά σας . Για να βοηθήσετε την Κοινωνία μας και την Ελλάδα.

Εύχομαι επίσης στους καθηγητές και στους γονείς σας , που σας  βοήθησαν και στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια την δύσκολη προσπάθεια σας , να δουν τους κόπους τους να επιβραβεύονται . 

Θέλω να ευχαριστήσω τέλος ,  όλους  όσους συμβάλουν  με οποιονδήποτε τρόπο για την ομαλή και άρτια διεξαγωγή των εξετάσεων.

Μήνυμα Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Αγαπητές μαθήτριες, Αγαπητοί μαθητές,

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σας εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην προσπάθεια για την εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Με όλη μου την αγάπη σας  προτρέπω να  προσέλθετε στη διαδικασία των εξετάσεων με ψυχραιμία, αυτοσυγκέντρωση και θετική σκέψη, γνωρίζοντας ότι η διαδικασία αυτή σας μαθαίνει να προσπαθείτε, να διαχειρίζεστε τους φόβους σας και να κυνηγάτε τα όνειρά σας.

Η συμμετοχή σας στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι μεν σημαντική, ωστόσο δεν αποτελεί μονόδρομο, διότι θα υπάρξουν πολλές ακόμη ευκαιρίες στη ζωή, που σφυρηλατούνται με την πίστη στις δυνάμεις σας, την εργατικότητα και την ορθή κριτική σκέψη.

Εύχομαι επίσης καλή δύναμη στους γονείς σας, που στηρίζουν τις προσπάθειές σας και στέκονται αρωγοί και καθοδηγητές σε κάθε σας βήμα. 

Στην υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα, εύχομαι καλό καλοκαίρι και καλή συνέχεια στο σπουδαίο έργο τους, με αγάπη, επαγγελματισμό, δικαιοσύνη και στήριξη στον αγώνα των μαθητών μας.

Και πάλι καλή επιτυχία σε όλες και όλους!

Μήνυμα ΝΔ Θεσπρωτίας

Καλή Επιτυχία στους μαθητές και στις  μαθήτριες που συμμετέχουν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις. 

Ευχόμαστε το αποτέλεσμα να ανταμείψει τους κόπους σας και να αποτελέσει την αρχή για ένα νέο κύκλο γνώσεων και εμπειριών. 

Να θυμάστε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων δε θα προδιαγράψουν τη ζωή σας, αλλά θα αποτελέσουν την αρχή για μια σειρά από ευκαιρίες που θα σας βοηθήσουν να εκπληρώσετε τα όνειρά σας.

Στους γονείς και στους καθηγητές, που βρίσκονται  πάντα αρωγοί στο πλευρό των παιδιών  εκφράζουμε τις ειλικρινείς μας ευχές για ένα αποτέλεσμα που θα ανταμείψει τους κόπους και τις προσπάθειες όλων και θα αποτελέσει την απαρχή μιας πορείας για ακόμα υψηλότερους στόχους στον κόσμο της γνώσης, της ανάπτυξης και της προόδου.

        Ο Πρόεδρος           Ο Τομεάρχης Παιδείας

Κωνσταντίνου Θεοφάνης                                                                 Βιρβίλης Κωνσταντίνος

Μήνυμα ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας

Αγαπητά μας παιδιά, 

Με αφορμή τη συμμετοχή σας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, θέλουμε να σας μεταφέρουμε τις θετικότερες σκέψεις και τις θερμότερες ευχές μας, ώστε να δώσετε αυτή τη μάχη με πίστη στον εαυτό σας και ψυχραιμία. 

Μην ξεχνάτε, δεν παύει να είναι μία μόνο μάχη από τις πολλές, που θα δώσετε στον στίβο της ζωής.

Όσο σημαντική και να φαντάζει, τίποτα δεν θα μπορέσει να σας βγάλει από τους στόχους σας, αν έχετε όνειρα και θέληση.

Σε αυτό το μαγικό ταξίδι προς την αληθινή ζωή, σας ευχόμαστε να είστε «οι γιοι και οι κόρες της λαχτάρας της Ζωής για τη Ζωή». 

Καλή Επιτυχία!

Μήνυμα της ΚΝΕ Θεσπρωτίας στις μαθήτριες και τους μαθητές που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις

Ψηλά το κεφάλι! Είστε ήδη νικητές! Τα βάλατε με την κούραση, το άγχος, τη στέρηση της βόλτας με την παρέα σας, με μια ύλη-βουνό και είστε εδώ!

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, μπροστά σας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, γεμάτο με σημαντικές επιλογές. Να τις κάνετε, κρατώντας από τα σχολικά σας χρόνια αυτά που σας έκαναν να αισθανθείτε πιο γεμάτοι, πιο αισιόδοξοι, που η δύναμη και η αντοχή σας μεγάλωσε.

Ναι, κάποιες στιγμές είχαν αυξημένο συντελεστή βαρύτητας! Ήταν οι στιγμές που επιλέξατε να ζήσετε, να μην τα παρατήσετε, να ψάξετε την αλήθεια, να τολμήσετε, να αγωνιστείτε, μαζί με τους συμμαθητές σας, για τα δικαιώματά σας στη μόρφωση και τη ζωή, να αποδείξετε πως “η νέα γενιά έχει ιδανικά”!

Αν αυτές τις στιγμές τις κάνετε κανόνα ζωής, όποιο …”θέμα και να πέσει, θα γράψετε καλά”