Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Μήνυμα Δημάρχου Σουλίου για την 109η Επέτειο Απελευθέρωσης της Παραμυθιάς

23 Φεβρουαρίου η Παραμυθιά και η ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, γιορτάζει και τιμά την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό και την ενσωμάτωσή της στο ελληνικό κράτος.

Η ημερομηνία αυτή αποτελεί ορόσημο για την ιστορική και μαρτυρική Παραμυθιά μας. 109 χρόνια πριν, το 1913, οι ανδρείοι πρόγονοί μας, αγωνίστηκαν με αυτοθυσία και γενναιότητα, για να εξασφαλίσουν σε όλους εμάς που σήμερα ζούμε και δημιουργούμε σε αυτόν τον τόπο, την ελευθερία και την ανεξαρτησία, τα ύψιστα αγαθά της ανθρώπινης ύπαρξης.

Μέσα από τους αγώνες που έδωσαν οι πρόγονοί μας, από τα Γιάννενα ως την Πρέβεζα, κατάφεραν να απελευθερώσουν όλη την Ήπειρο και να αποτινάξουν τη δουλεία που διήρκεσε σχεδόν πεντακόσια χρόνια, δίχως να λησμονήσουν το στόχο τους, που δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση της ελευθερίας.

Είναι χρέος μας να εμπνευστούμε αλλά και να αξιολογήσουμε το μέλλον των επόμενων γενεών και να δώσουμε και εμείς με τη σειρά μας τον σύγχρονο αγώνα που επιβάλλει το παρόν.

Με τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε ως σύγχρονη κοινωνία, να παλέψουμε για τα ιδανικά που αντιπροσωπεύουν το ελληνικό έθνος και έχουν ως σημείο αναφοράς τον ίδιο τον άνθρωπο. Είμαστε υποχρεωμένοι να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας τη γνώση του παρελθόντος και την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά μας μέσα από τα αληθινά και αντικειμενικά διδάγματα της ιστορίας μας και να πορευτούμε από εδώ και στο εξής με γνώμονα την ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα.

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, η επέτειος αυτή θα παραμένει αλησμόνητη και θα μας υπενθυμίζει την ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας που οραματίζονται ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο μέλλον.

Ο Δήμαρχος Σουλίου

Ιωάννης Καραγιάννης