Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Μήνυμα δημάρχου Σουλίου για την απελευθέρωση Παραμυθιάς

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 110η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

Η 23η Φεβρουαρίου του 1913 αποτελεί χρονολογία ορόσημο για την Απελευθέρωση της Παραμυθιάς από τον τουρκικό ζυγό αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

Η Παραμυθιά δεν ξεχνά την ένδοξη αυτή ημέρα, όπου υποδέχτηκε με λαμπρότητα τον αντισυνταγματάρχη Ηπίτη, που εισήλθε ως ελευθερωτής στη μικρή πολιτεία μας.

Ο φετινός εορτασμός της 110ης Επετείου Απελευθέρωσης της Παραμυθιάς από τους Οθωμανούς, αποτελεί τιμή για τους προγόνους μας που πολέμησαν με όποιο μέσο διέθεταν και κάτω από αντίξοες συνθήκες, όπου αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση στα βουνά και στον κάμπο της Παραμυθιάς και τελικά έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.

Τους τιμούμε με σεβασμό και αίσθημα ευθύνης,  με την υποχρέωση να μη λησμονούμε τους αιματοβαμμένους αγώνες τους που με αποφασιστικότητα και ανιδιοτέλεια κατάφεραν το ακατόρθωτο, να αποτινάξουν τη δουλεία για την δική μας ελευθερία, για τον τόπο αυτό στον οποίο σήμερα εμείς ζούμε και ευημερούμε.

Άλλωστε στις χρυσές σελίδες της Ιστορίας μας, το πολύπαθο ελληνικό έθνος έχει αποδείξει πως με αίμα, πατριωτισμό και αυτοθυσία  έχει κατακτηθεί η ελευθερία, το πολυτιμότερο αγαθό όλων.

Χρέος μας πλέον είναι, ως οφείλουμε, να παραμείνουμε θεματοφύλακες της Δημοκρατίας, πρεσβεύοντας καθημερινά, με τον τρόπο της ζωής μας, τις αξίες και τα διδάγματα του παρελθόντος.

Με πίστη, αλληλεγγύη και συνεργασία, μεταλαμπαδεύουμε στη νέα γενιά την ομοψυχία, το ήθος και την παιδεία που απλόχερα μας προσέφεραν οι πρόγονοί μας , με στόχο το καλύτερο, το πιο αισιόδοξο και ειρηνικό μέλλον για τον τόπο μας.

Ατενίζοντας λοιπόν, το μέλλον με ευθύνη και ενότητα, εύχομαι σε όλους τους δημότες μας, Χρόνια Πολλά!

Ο Δήμαρχος Σουλίου

Ιωάννης Σπ. Καραγιάννης