Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Μέλος του Τάγματος Αζόφ μίλησε στην ελληνική βουλή με τον Ζαλένσκι

Στην βουλή μίλησε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζαλένσκι, ο οποίος έκανε έκκληση για στήριξη από την Ελλάδα, ιδιαίτερα για Μαριούπολη και Οδησσό αναφέροντας πολλές φορές τους δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες.

Όμως εκτός από τον πρόεδρο της Ουκρανίας στο βίντεο ήταν και 2 Ουκρανοί ελληνικής καταγωγής, όπου ο ένας είπε ότι μάχεται μέσα από τις τάξεις του τάγματος Αζόφ.

Η ομιλία αυτή έχει δημιουργήσει πολύ αρνητικό κλίμα και υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από όλη την αντιπολίτευση.

Από το Γραφείο του Προέδρου της Βουλής είπαν ότι ενημερώθηκαν για τις δηλώσεις των δύο ομογενών δέκα λεπτά πριν από την ομιλία Ζελένσκι.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του αναφέρει :

«Η ομιλία μελών του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ στη Βουλή των Ελλήνων αποτελεί πρόκληση.  Την απόλυτη ευθύνη φέρει ο Πρωθυπουργός. Μίλησε για ιστορική ημέρα αλλά είναι ιστορική ντροπή. Η αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό είναι δεδομένη. Οι ναζί όμως δεν μπορεί να έχουν τον λόγο στη Βουλή».

Τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής σε ένδειξη διαμαρτυρίας την ώρα που μιλούσαν οι Αζόφ. Αποχώρησαν οι Νίκος Φίλης, Θοδωρής Δρίτσας, Γιάννης Γκιόλιας και Γιώργος Βαρεμένος.

Από το ΚΙΝΑΛ ο βουλευτής Κώστας Σκανδαλίδης έθεσε το ερώτημα αν η παρέμβαση των δύο Ουκρανών, που έγινε στο ενδιάμεσο της ομιλίας του κ. Ζελένσκι, ήταν σε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση ή όχι.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Σκανδαλίδης είπε ότι η ομιλία Ζελένσκι ανέδειξε τον ηγέτη μιας χώρας που μάχεται υπέρ της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της, έθεσε όμως και το ερώτημα στον Πρόεδρο της Βουλής, “εάν η παρέμβαση των δύο Ουκρανών, που έγινε στο ενδιάμεσο της ομιλίας του κ. Ζελένσκι, ήταν σε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση ή όχι. Δεν μου προξένησε καθόλου καλή εντύπωση. Ήρθαμε να ακούσουμε την τοποθέτηση του προέδρου Ουκρανίας και όχι την τοποθέτηση του οποιουδήποτε άλλου”

Σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ αναφέρει: «Ντράπηκε και η ντροπή σήμερα στη Βουλή και την ομιλία Ζελένσκι, με τα κόμματα του ΝΑΤΟϊκού τόξου να χειροκροτάνε τους ναζί του τάγματος Αζόφ, επειδή αυτό επιβάλλουν οι ΝΑΤΟϊκές οδηγίες και δεσμεύσεις. Απόλυτη δικαίωση για τη στάση του ΚΚΕ!».

Από την Ελληνική Λύση ο Μυλωνάκης δήλωσε: «Το ολοκαύτωμα του ελληνικού Κοινοβουλίου είναι γεγονός μετά την ομιλία του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι Νομιμομοποίησε το ναζιστικό τάγμα Αζόφ το τρίπολο ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ. Ντροπή τους».

Το ΜεΡΑ25 ανακοίνωσε ότι μοναδικός του εκπρόσωπος στη Βουλή, Γιώργος Λογιάδης κατά την ομιλία Ζελένσκι αποχώρησε άμεσα από την αίθουσα της Βουλής μόλις έγινε αντιληπτό πως μέλη του Τάγματος Αζόφ πήραν τον λόγο.

Σε ανακοίνωσή του,χαρακτηρίζει απαράδεκτο, καταδικαστέο, και απόλυτο εξευτελισμό ό, τι συνέβη στη Βουλή καταγγέλλοντας ότι «συνέβη με την πλήρη κάλυψη και ανοχή του Προέδρου της Βουλής και της Κυβέρνησης αλλά και όλων όσοι παρέμειναν στην αίθουσα».

Την δυσαρέσκεια του εκδήλωσε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κάνοντας λόγο για “Μεγάλο λάθος αυτό που έγινε”.

Μετά από όλες αυτές τις αντιδράσεις η κυβέρνηση παραδέχθηκε ΄ότι ήταν λάθος η ομιλία του μέλους του τάγματος Αζόφ. “Η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου