Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Κόντρα στο δημοτικό συμβούλιο Σουλίου για τον γιο του δημάρχου και αναρτήσεις στα social media

Άναψαν τα αίματα χθες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου με αφορμή αναρτήσεις στο facebook.

Για την ιστορία καθώς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε τι αναρτά ο καθένας στον μικρόκοσμο του facebook να πούμε ότι υπήρξε μια ανάρτηση από τον πρόεδρο της Παραμυθιάς και από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Νικόλα Κάτσιου με κριτική απέναντι στην δημοτική αρχή σε σχέση με τις καταστροφές, με φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μετά απο 2 -3 μέρες και υπήρχαν ακόμα αντικείμενα στους δρόμους, μια κολώνα της ΔΕΗ κλπ.

Η απάντηση σε αυτήν την ανάρτηση ήταν διπλή. Η μία ήταν από τον γιο του δημάρχου Σπύρο Καραγιάννη ο οποίος στο facebook ανάρτησε ένα κείμενο με αιχμές για τον Νικόλα Κάτσιο γράφοντας εκτός των άλλων “Όταν ατενίζοντας αραχτός στον καναπέ σου μέσα από το παράθυρο του σπιτιού σου τον κόλπο των Συβότων και κάνεις πολιτικά παιχνίδια πάνω στον πόνο και την απόγνωση των συνανθρώπων μας τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι η κοινωνία θα σε βάλει για πολλοστή φορά στην θέση που σου αρμόζει όταν έρθει η ώρα….”

Η δεύτερη απάντηση ήρθε από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Ντάγκα ο οποίος έκανε μια ανάρτηση μετά την συνάντηση που είχε μαζί με τον δήμαρχο στην Αθήνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, όπου ξεκινάει με την φράση “Βρε βρε… καλώς τά παιδιά….” και τελειώνει με το υστερόγραφο “Υ.Γ Βγάλαμε και φωτογραφίες για να πάρουμε like,αλλά το κρεβατάκι σας ήταν ζεστό εκείνη την δύσκολη νύχτα…. Εμείς ήμασταν στο καθήκον μας με κάθε μέσο που διαθέταμε, αυτή είναι η διαφορά μας!

Ο Νικόλας Κάτσιος αναφέρθηκε στις αναρτήσεις αυτές λέγοντας ότι ήταν ένα χτύπημα κάτω από την μέση από τον γιο του δημάρχου ο οποίος είναι υπάλληλος του Κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου Σουλίου και δεν πρέπει να κάνει τέτοιες αναρτήσεις καθώς θα πρέπει να έχει καλές σχέσεις με όλους τους δημοτικούς συμβούλους για να μπορεί να υπάρχει και συνεργασία. Αρχικά φάνηκε να το είπε σαν να είναι υπάλληλος του δήμου αλλά στην συνέχεια διευκρίνισε ότι ναι μεν είναι υπάλληλος της ΜΚΟ αλλά σχετίζεται με τον δήμο. Επίσης είπε ότι δεν έχει δικαίωμα να αναρτά προσωπικά δεδομένα, όπως για το που μένει ο κ. Κάτσιος και σημείωσε ότι το συγκεκριμένο βράδυ ήταν στο σπίτι του στην Παραμυθιά μόνος με το άρρωστο παιδί του.

Ο δήμαρχος Γιάννης Καραγιάννης φανερά εκνευρισμένος ζήτησε από τον Κάτσιο να ανακαλέσει για τον γιο του καθώς δεν είναι δημοτικός υπάλληλος ενώ ο Φάνης Μπέλλος είπε ότι η μόνη σχέση που έχει ο δήμος είναι να αγοράζει προμήθειες ανάλογα με τις ανάγκες και να προμηθεύει το κοινωνικό παντοπωλείο.

Για την ανάρτηση του αντιδημάρχου ο ίδιος ο Γιώργος Ντάγκας είπε ότι δεν ήταν ειρωνική η ανάρτηση του και έγινε στο προσωπικό του προφίλ, στο σπίτι του όπως είπε χαρακτηριστικά και δεν ήταν δελτίο τύπου, ενώ ο Νίκος Γώγος σημείωσε ότι ένας αντιδήμαρχος έχει την ιδιότητα αυτή όλο το 24ωρο και σε όλες τις περιπτώσεις.

Η δική μας θέση

Για το facebook.

Δυστυχώς αλλά πλέον τα κοινωνικά μέσα είναι φορείς πολιτικής και παράγουν πότε πολιτική πότε παραπολιτική. Το facebook δεν είναι εκ των πραγμάτων μια ιδιωτική σελίδα που την βλέπουν μόνο οι φίλοι εκτός αν οι ίδιοι το έχουμε επιλέξει. Διαφορετικά είναι ορατό σε όλους ακόμα και αν δεν είναι φίλοι μας. Και είναι στην δημόσια σφαίρα οπότε επιδέχεται κριτικής, από την στιγμή μάλιστα που το προφίλ είναι δημόσιου προσώπου. Αν κάποιος βγει στην πλατεία και φωνάζει στον φίλο του που είναι 50 μέτρα μακριά θα τον ακούσουν οι γείτονες και θα τον σχολιάσουν. Και αν κάποιος θίγεται θα επέμβει.

Σίγουρα ένα δελτίου τύπου έχει διαφορετική βαρύτητα, αλλά εδώ ο δήμος Σουλίου έχει πρόβλημα. Σπάνια στέλνει δελτία τύπου. Ονομάζει δελτία τύπου τις ανακοινώσεις που αναρτά με καθυστέρηση στην σελίδα του. Δελτία τύπου που δεν στέλνονται στον τύπο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ.

Άρα σε αυτό το σημείο πρέπει να πούμε ότι μάλλον έχει δίκιο ο Νίκος Γώγος όταν λέει ότι αντιδήμαρχος είσαι όλο το 24ωρο και όταν λες κάτι δημόσια το λες έχοντας την ιδιότητα. Αν θέλεις να είναι ιδιωτικό και ίσως απαλλαγμένο από την ιδιότητα τότε δεν το ανεβάζεις στα κοινωνικά δίκτυα, το στέλνεις στους φίλους με email.

Για το κοινωνικό παντοπωλείο και τον γιο του δημάρχου.

Ο Σπύρος Καραγιάννης δεν είναι υπάλληλος του δήμου, ούτε πληρώνεται από τον δήμο. Είναι όμως υπάλληλος μιας ΜΚΟ η οποία συμπράττει με τον δήμο Σουλίου ο οποίος (δήμος Σουλίου) έχει τον ρόλο του Συμπράττοντα/ Εποπτεύοντα Φορέα στο Εταιρικό Κοινωνικό Σχήμα (Σύμπραξη).

Δηλαδή ο υπάλληλος της ΜΚΟ εποπτεύεται από τον δήμο.

Τώρα αν είναι ηθικό ο Σπύρος Καραγιάννης να κάνει μια τέτοια ανάρτηση είναι στην κρίση του καθενός.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλη την στιχομυθία: