Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Κυβερνητικό τηλεοπτικό σόου με την επανεκκίνηση των τρένων

Μάλλον η κυβέρνηση έχει έλλειψη σε κομπάρσους και βάζει στελέχη της να παίζουν διάφορους ρόλους. Μόνο που η επιλογή αυτή δεν είναι και η καλύτερη. Όταν βάζεις έναν συνδικαλιστή που τις τελευταίες μέρες είχε γίνει viral καθώς είχε σταματήσει τον σταθμάρχη στην Λάρισα την ώρα ζωντανής μετάδοσης που έλεγε ότι είναι τοπικό το σύστημα παρακολούθησης στην Λάρισα, μάλλον κάποια λάθος εκτίμηση κάνεις.

Η επικοινωνία ξεκίνησε με τον κάτι σαν υπουργό μεταφορών (δεν έχει ορκιστεί για αυτό το υπουργείο) Γιώργο Γεραπετρίτη που ταξίδεψε για λίγο με το Intercity, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης των μεταφορών μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, κατά κύριο λόγο νέα παιδιά.

Όμως για τις ανάγκες του ρεπορτάζ επιστρατεύτηκαν … στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της συνδικαλιστικής παράταξης της ΔΑΚΕ στον ΟΣΕ που επέβαιναν όλως τυχαίως στο τρένο διαφημίζοντας ανεπιφύλακτα την ασφάλεια του σιδηρόδρομου.

Για παράδειγμα, ο Λευτέρης Μωϋσιάδης, που όπως αναγράφεται στο σύντομο βιογραφικό του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας, είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, έχει εκλεγεί δύο φορές μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ενώ συμμετέχει στους τομείς Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού και στη γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τον Απρίλιο του 2020 είχε αναλάβει τη θέση του συντονιστή της γραμματείας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μωϋσιάδης εμφανίζεται σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ να μιλά στην κάμερα μέσα από το τρένο, κάνοντας λόγο «για βαρύ κλίμα» λόγω της τραγωδίας, ωστόσο υπογραμμίζει πως δεν δίστασε «να κλείσει εισιτήριο» χθες το βράδυ, ενώ λέει πως «δεν μπορεί να έχεις συνεπιβάτη τον φόβο, την ανασφάλεια και την οργή» και ότι πρέπει «να πάρουμε το μάθημα και να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα κατάματα».

Ένα ακόμη παράδειγμα, ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, τον οποίο είδαμε για πρώτη φορά στη συνέντευξη του υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου σε «αυτοψία» για την τηλεδιοίκηση των τρένων στη Λάρισα.

Είναι ο άνθρωπος που «έβαλε τέλος» στις δηλώσεις του σταθμάρχη μετά από σχετικό αίτημα του υφυπουργού καθώς τον διέψευδαν πανηγυρικά για την ύπαρξη τηλεδιοίκησης και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση.

Σήμερα, ξαναείδαμε τον διευθυντή συντήρησης του ΟΣΕ Ζαχαρία Στουρνάρα σε ρεπορτάζ του Alpha, να διαβεβαιώνει για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών.

«Βεβαίως – βεβαίως, πολύ ασφάλεια παιδιά» δηλώνει, προσθέτοντας αναφερόμενος στο τρένο ότι «Τώρα πάω μέχρι Οινόη, το παίρνω άνετα».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ντροπή για τη θλιβερή προπαγάνδα με «κομπάρσους» επιβάτες στελέχη της ΝΔ

Η ασφαλής επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου είναι το ζητούμενο για όλους μας. 

Οι σημερινές εικόνες στους τηλεοπτικούς δέκτες όμως, με “επιβάτες”, που αποκαλύπτεται ότι ήταν γνωστά στελέχη της ΝΔ,  αποτελούν κοροϊδία και προσβολή που, εξοργίζουν τους πολίτες.

Δεν φτάνει που ο κ. Μητσοτάκης από την πρώτη ημέρα του δυστυχήματος στα Τέμπη διαχέει την ευθύνη σε όλους τους άλλους, ζητάει υποκριτικές συγγνώμες και επιχειρεί την συγκάλυψη με προκλητικά ασυμβίβαστα και το ακαταδίωκτο των μελών της Επιτροπής. Σήμερα αποδεικνύεται ότι έχει αποφασίσει να ξεπεράσει κάθε όριο. Ντροπή.

Το αίσθημα ασφάλειας, απαιτεί εμπιστοσύνη και αξιοπιστία και σε καμιά περίπτωση θλιβερή προπαγάνδα.