Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Κοινότητα Παραμυθιάς: μεγάλη υποστελέχωση στην πυροσβεστική

Το πυροσβεστικό κλιμάκιο Παραμυθιάς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς η πρώτη μεγάλη υποστελέχωση βρίσκεται προ πυλών.

Ύστερα από σχετική ενημέρωση που είχαμε ως τοπική Κοινότητα του Δήμου Σουλίου, μας προβληματίζει άφανταστα το γεγονός πως βρίσκεται προ των πυλών μια τόσο μεγάλη άτακτη μετακίνηση πυροσβεστών, δίχως την σύμφωνη γνώμη τους , εν κρυπτώ και άμεσα, προς την κεντρική υπηρεσία Ηγουμενίτσας, υποστελεχώνοντας έτσι την υπάρχουσα γερασμένη δύναμη του πυροσβεστικού κλιμακίου Παραμυθιάς.

Παρά τις προηγούμενες μετακινήσεις πυροσβεστών από το Π.Κ. Παραμυθιάς προς την κεντρική πυροσβεστική υπηρεσία της Ηγουμενίτσας και την πυροσβεστική υπηρεσία του λιμένα καθώς και τον μεγάλο μ.ο. ηλικίας των εναπομείναντων στελεχών, μια πιθανή μετακίνηση και υπολοίπων πυροσβεστών καθιστά πλέον πάρα πολύ δύσκολο το έργο των ελάχιστων εναπομείναντων.

Στόχος των ιθύνοντων για την τραγική αυτή κατάσταση που είναι σε εξέλιξη, είναι να παραμείνουν στο κλιμάκιο Παραμυθιάς 2 με 3 πυροσβέστες σε κάθε βάρδια, καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι δικαιούνται τις άδειες τους έτους και τις οφειλόμενες αναπαύσεις τους, δύο φορές τον μήνα .

Είναι ξεκάθαρο πλέον το γεγονός ότι οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην αποδυνάμωση της θωράκισης της πυροπροστασίας του Δήμου Σουλίου , ενώ στους όμορους δήμους οι πυροσβέστες πλεονάζουν (Άρτα, Πρέβεζα και Ιωάννινα, με εξαίρεση τον δήμο Πάργας που αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα).

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν απο την πιθανή υποστελέχωση μιας καίριας και αναγκαίας υπηρεσίας όπως αυτής της πυροσβεστικής υποβαθμίζει το βιοτικό μας επίπεδο και μας γυρίζει δεκαετίες πίσω.

Σε καμία περίπτωση τα 4 ή και 5 άτομα σε κάθε 24ωρο βάρδια, σε έναν τόσο μεγάλο τομέα δασικής και αστικής ευθύνης , με κάλυψη της εθνικής , επαρχιακής και Εγνατίας οδού από την κοινότητα της Πλακωτής έως τα χωριά του Σουλίου και απο την Τύρια έως την τοπική Κοινότητα Μεσοβουνίου, καθώς και κάλυψη του τουριστικού θέρετρου του ποταμού Αχέροντα, δεν θεωρείται πλεονάζουσα δύναμη αλλά στοιχειωδώς αναγκαία.

Δεν νοείται αμεση επέμβαση οταν το βαρύ και δυσκίνητο πυροσβεστικό όχημα θα χρειαστεί για να φτάσει στο τόπο μας για ενίσχυση να διασχίσει όλη την παραλιακή της Ηγουμενίτσας, να ανέβει την ανηφόρα της Εγνατίας και να περιμένουμε να ανταπεξέλθει σε μια αστική πυρκαγιά ή σε ένα τροχαίο με εγκλωβισμένους μετά από μία ώρα στην καλύτερη και συντομότερη των περιπτώσεων. Διότι αν το συμβάν είναι προς τον πρώην Δήμο Αχέροντα οι χρόνοι απόκρισης αυξάνονται δραματικά. Επίσης το γεγονός ετέρου συμβάντος σε εξέλιξη δε θέλουμε καν να το σκεφτόμαστε.

Εν κατακλείδι, ως τοπική Κοινότητα του Δήμου Σουλίου εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην προφανή υποστελέχωση της πυροσβεστικής του τόπου μας ενώ ταυτόχρονα επιδιώκουμε την αναβάθμιση της σε σταθμό δ’ τάξης για την θωράκιση του.