Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Καταγγελία Φώτη Νάκια για παιδικές χαρές στον δήμο Πάργας

«Χωρίς πιστοποίηση οι νέες παιδικές χαρές του Δήμου Πάργας»

Με μία άνευ προηγουμένου ανευθυνότητα η Δημοτική Αρχή, εκδίδοντας και σχετική ανακοίνωση, παρέδωσε σε χρήση των μικρών μας φίλων τέσσερις νέες «παιδικές» χαρές σε ισάριθμες Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου ΧΩΡΙΣ τις προβλεπόμενες πιστοποίησεις, δηλαδή χωρίς άδεια λειτουργίας.

Το θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία των παιδικών χαρών είναι  ιδιαίτερα αυστηρό. Απαιτούνται μεταξύ  άλλων τεχνικές  εκθέσεις χωροθέτησης  και αξιολόγησης από την Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και Πιστοποίηση από τριμελή επιτροπή που συγκροτείται σε επίπεδο Νομού η οποία βεβαιώνει με απόφαση της για την καταλληλόλητα λειτουργίας της παιδικής χαράς.

Επειδή το έργο κατασκευής νέων παιδικών χαρών ΔΕΝ είναι εγγεγραμμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου αναζητήσαμε τα παραπάνω έγγραφα και φυσικά ΔΕΝ υπήρχαν. Πως άλλωστε θα μπορούσε να δοθεί πιστοποίηση στην παρακάτω «νέα»  παιδική χαρά όπου η περίφραξη γίνεται με ταινία σήμανσης και το δάπεδο πτώσης είναι χωμάτινο και με πέτρες.

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στην επικοινωνιακή υπερβολή που επιδεικνύει η παρούσα  Δημοτική Αρχή . Όμως το να χρησιμοποιείται η υγεία και η ασφάλεια των δημοτών και δει των ανηλίκων για τον σκοπό αυτό πραγματικά μας ξεπερνά. 

Όλα έχουν κάποιο όριο. 

Να θυμίσουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν στην περιοχή μας είχε λάβει χώρα τραγικότατο συμβάν σε αντίστοιχο χώρο.

Θέση μας είναι η δημιουργία φιλικών και ασφαλών παιδικών χαρών σε κάθε χωριό,σε κάθε γειτονιά. 

Οτιδήποτε όμως αφορά την ψυχαγωγία, την υγεία και  την ασφάλεια των παιδιών μας το θεωρούμε υποχρέωση μας. 

Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού

ΦΩΤΙΟΣ ΝΑΚΙΑΣ