Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Καταγγελία Πολάκη – Κάτση για οικονομικό σκάνδαλο

Μάριος Κάτσης και Παύλος Πολάκης κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Οικονομική εισαγγελία, για εικονικά τιμολόγια της χωματουργικής εταιρείας “ΙΟΝΙΑΝ” προς την εταιρεία δημοσκοπήσεων MARC του Θωμά Γεράκη.

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει να έρθει το θέμα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στην Βουλή αλλά δεν υπήρξε καμία δικαστική αντίδραση προς την διερεύνηση της υπόθεσης

Η αναφορά συνοδεύεται με στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η χωματουργική εταιρεία “ΙΟΝΙΑΝ”, χωρίς να παρουσιάζει κύκλο εργασιών και χωρίς να έχει δημοσιεύσει ισολογισμούς, φέρεται να έχει εκδώσει 29 τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, συνολικού ύψους 240.000 ευρώ, προς την δημοσκοπική εταιρεία MARC, το διάστημα 2018-2020. Επίσης είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια ύψους 5,3 εκατ. ευρώ και προς άλλη εταιρεία που εμπλέκεται στην υπόθεση των παρακολουθήσεων με το παράνομο κατασκοπευτικό λογισμικό Predator.

Δήλωση Κάτση μετά την αναφορά στην οικονομική εισαγγελία:

Το θέμα Marc Ιόνια Τεχνική δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο αλλά είναι και ζήτημα δημοκρατίας και ορθής λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.

Όταν το 2021 με ανακοίνωση μου, είπα ότι ο κ.Γερακης δουλεύει για το Μαξίμου και μάλιστα είχα καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή για τις απευθείας αναθέσεις που εχει λάβει, έκαναν πως δεν ακούγαν.

Όταν στην εξεταστική επιτροπή για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης με δημόσιο χρήμα καλέσαμε την εταιρία Marc αλλά κ άλλες δημοσκοπικές εταιρίες, η πλειοψηφία της ΝΔ τους προστάτεψε και αρνήθηκε τον έλεγχο.

Δεν μπορεί να πάμε σε εκλογές με κοριούς, με τριγωνικές συναλλαγές μεταξύ Μαξίμου και δημοσκοπικών εταιριών και ένα λαό στο σκοτάδι.

Η ελληνική δικαιοσύνη την οποία εμπιστευόμαστε, πρέπει να ελέγξει τα όσα καταγγέλουμε στην αναφορά μας και να αποκαλυφθεί σε όλους οτι οι δημοσκοπήσεις του δημοσίου χρήματος, είναι το τελευταίο καταφύγιο εξαπάτησης της Μαξιμου ΑΕ και το νήμα που κρατάει ακόμα ζωντανή την πιο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος.