Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Κατάργηση πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού – σε καλοκαιρινές διακοπές ο ιός

Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία γιατί την έναρξη της τουριστικής περιόδου και χωρίς τα επιδημιολογικά στοιχεία να έχουν αλλάξει τον τελευταίο καιρό, με τους διασωληνωμένους να είναι σταθερά 350 – 360 καθημερινά και να χάνουν την ζωή τους 50-70 άνθρωποι κάθε μέρα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την κατάργηση μέτρων.

Βέβαια κάποια από αυτά δεν προστάτευαν πραγματικά από την πανδημία, για παράδειγμα ένας εμβολιασμένος μπορούσε να είναι σε εσωτερικό χώρο χωρίς να είναι υποχρεωμένος να έχει κάνει κάποιο τεστ οπότε θα μπορούσε να μεταδίδει τον ιό, ο εμβολιασμός προστάτευε εν μέρει μόνο τον ίδιο.

Ο Πλεύρης λοιπόν ανακοίνωσε ότι καταργούνται από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης. Το συγκεκριμένο μέτρο θα επανεξεταστεί την 1η Σεπτεμβρίου. Επίσης θα επανεξεταστεί η επίδειξη του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για την είσοδο στη χώρα.

Ακόμα οι μαθητές θα επιστρέψουν από τα σχολεία μετά το Πάσχα χωρίς να χρειαστεί να κάνουν self test. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους θα ισχύει ως τέλος Μαΐου. Από 01/05/22 ορίζεται ενα rapid τεστ την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας.

Από τις 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους.

 Από 01.05 έως 31.08 επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100%.

Τα μέτρα θα επαναξεταθούν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές του ιού, τον Σεπτέμβρη