Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Και στις γιορτές τα e-shops πρωτοστατούν

Οι καταναλωτικές ανάγκες κάθε ανθρώπου είναι πάγιες και τον απασχολούν όλον τον χρόνο, αφού οι περισσότερες είναι ανελαστικές. Η διατροφή, η ένδυση, η μόρφωση των παιδιών, το ενοίκιο ή το δάνειο του σπιτιού είναι μερικές από τις υποχρεώσεις του νοικοκυριού που πρέπει οπωσδήποτε να καλυφθούν κατά προτεραιότητα.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι γιορτές, οι οποίες εκτός από την ευχάριστη ατμόσφαιρα και την οικογενειακή θαλπωρή συνοδεύονται και από αυξημένες υποχρεώσεις, που συνήθως συσχετίζονται με δώρα, ταξίδια ή τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι εικόνες με τους καταναλωτές που συνωστίζονται στα μαγαζιά και στους εμπορικούς δρόμους είναι σε όλους μας γνωστές και τις βλέπουμε κάθε χρόνο, ακόμα και σε περιόδους κρίσης.

Υπάρχει, όμως, κι άλλος τρόπος να προμηθευθεί κανείς ό,τι χρειάζεται για τις γιορτές –και όχι μόνο– χωρίς να μπει σε όλη αυτήν την κοπιώδη διαδικασία της ατέλειωτης βόλτας σε όλα τα μαγαζιά για να βρει αυτό που θέλει. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα που συναντάμε στο Διαδίκτυο αποτελούν μια πολύ αξιόπιστη λύση για τις εορταστικές αγορές μας, κρατώντας πάντα χαμηλά το κόστος και σε πολύ υψηλά επίπεδα την ποιότητα.

Όσοι γνώριζαν από πριν τα e-shops είχαν ήδη ολοκληρωμένη άποψη για το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν και μπορούν να μιλήσουν με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτά. Ωστόσο, σε περιόδους σαν αυτήν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, κατά την οποία ο καταναλωτισμός «χτυπάει κόκκινο», είναι ευκαιρία για το ηλεκτρονικό εμπόριο να αποκτήσει κι άλλους πιστούς.

Αν εξαιρέσει κανείς κάποια δώρα και κάποια άλλα προϊόντα που έχουν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τον πελάτη, υπάρχουν πολλά εμπορικά αγαθά που μπορεί κανείς να αγοράσει σε οικονομική τιμή από τα ηλεκτρονικά καταστήματα επιλέγοντάς τα από τις ιστοσελίδες που λειτουργούν ως πλατφόρμες γι’ αυτά. Οι ειδικοί στην κατασκευή ιστοσελίδων έχουν φροντίσει έτσι ώστε αυτές να είναι τόσο κατατοπιστικές που να μην έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις βιτρίνες των μεγάλων πολυκαταστημάτων.

Οι επιχειρηματίες του ηλεκτρονικού εμπορίου διακατέχονται κι αυτοί από το ίδιο άγχος με εκείνο που νιώθουν οι παραδοσιακοί έμποροι. Το εισόδημα των καταναλωτών είναι περιορισμένο, η ελληνική αγορά είναι σχετικά μικρή και τα e-shops ξεπετάγονται το ένα μετά το άλλο στο Διαδίκτυο. Έτσι, η καυτή ανάσα του ανταγωνισμού τούς ωθεί να κινητοποιούνται και να χρησιμοποιούν όλους τους τρόπους για να προωθήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Ο πιο σημαντικός δρόμος για να προβάλουν τη δραστηριότητά τους οι επιχειρηματίες είναι, βέβαια, η διαφήμιση, ειδικά στην ψηφιακή της μορφή, που είναι σήμερα η πιο διαδεδομένη. Όταν μάλιστα η διαφήμιση βρίσκει θέση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η δύναμή της πολλαπλασιάζεται κατά πολύ και φέρνει νέους πελάτες και μεγάλα κέρδη στους εμπόρους. Ειδικά τα νεότερα social media που έχουν κάνει άνοιγμα στη μόδα και στο lifestyle λειτουργούν πολλές φορές πολύ αποτελεσματικά ως διαφημιστικές πλατφόρμες. Εξίσου αποτελεσματική είναι για τις ιστοσελίδες η χρήση του SEO (search engine optimization), που εξασφαλίζει ότι η σελίδα θα έχει περίοπτη θέση στις σχετικές αναζητήσεις των χρηστών.             

Είτε πρόκειται, πάντως, για γιορτές είτε για οποιαδήποτε άλλη περίοδο του χρόνου, τα ηλεκτρονικά καταστήματα είναι πάντα ετοιμοπόλεμα και πρόθυμα να δώσουν λύσεις και απαντήσεις στις καταναλωτικές ανάγκες των πελατών τους. 

Δείτε περαιτέρω πληροφορίες για κατασκευή eshop προσφορά και προώθηση στο διαδίκτυο.