Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Καθαρισμός με κανό του Αχέροντα και της Αμμουδιάς από την Acheron Action και την υποστήριξη της Βίκος

Εθελοντές με κανό – καγιάκ καθάρισαν τον ποταμό και τις εκβολές του και θα συνεχίσουν όλο το καλοκαίρι με όλες τις ακτές της Ηπείρου, με την υποστήριξη της Βίκος και τη διοργάνωση της ΚΟΙΝΣΕΠ Acheron Actions

Με πλωτά μέσα, κανό και καγιάκ, εθελοντές καθάρισαν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τον Αχέροντα, τις εκβολές του και την παραλία Αμμουδιά στην Ήπειρο, στα όρια των νομών Πρέβεζας και Θεσπρωτίας. Αυτή η πρωτοποριακή δράση πραγματοποιήθηκε από την ΚΟΙΝΣΕΠ Acheron Actions, με την υποστήριξη της Βίκος. Σκουπίδια, πλαστικά και φερτά υλικά που βρίσκονταν στο ποτάμι και στις όχθες καθαρίστηκαν σχολαστικά, σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού για ολόκληρη την Ήπειρο.

Η επιχείρηση διοργανώθηκε σε μία περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους και σημείωσε τεράστια επιτυχία, χάρη στη μεγάλη συμμετοχή εθελοντών που προσήλθαν να στηρίξουν τη δράση. Οι εθελοντές, που ξεκίνησαν στις 10 το πρωί από τη γέφυρα της Γλυκής, έφτασαν διά… των υδάτων, ακόμα και στα πιο «δύσκολα» σημεία, μέσα στο ποτάμι, ανάμεσα στις καλαμιές και «ξετρύπωσαν» κάθε κρυμμένο αντικείμενο που βρήκαν στον Αχέροντα.

Στην πορεία του εντός του ποταμού, αυτό το ιδιότυπο καραβάνι ελπίδας για το περιβάλλον, με κανό και καγιάκ, στάθηκε στο σημείο ελλιμενισμού των σκαφών των επαγγελματιών ψαράδων της περιοχής, από όπου συνέλλεξε πλαστικά αντικείμενα που είχαν συγκεντρώσει από τα δίχτυα τους όλο το προηγούμενο διάστημα.

Κατόπιν, στις εκβολές του Αχέροντα, στην παραλία Αμμουδιά, η δράση συνεχίστηκε και ολόκληρη η ακτή καθαρίστηκε εντελώς!

Δράση «Crystal Seas» σε όλη την Ήπειρο: Καθαρές ακτές όλο το καλοκαίρι!

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε ένα γενικό πλαίσιο δράσης για την ακτογραμμή της Ηπείρου, που διοργανώνεται από την ΚΟΙΝΣΕΠ για το περιβάλλον και τον πολιτισμό και υποστηρίζεται από τη Βίκος.

Η εκπρόσωπος της οργάνωσης, κυρία Βάσω Ντούκα, μίλησε στο CNN Greece και το Act for Earth για το πρωτοποριακό σχέδιο: «Σε συνεργασία με τη Βίκος, ξεκινήσαμε από τη γέφυρα της Γλυκής, και με κανό και καγιάκ καθαρίσαμε τα πλαστικά μέχρι την παραλία, στις εκβολές του Αχέροντα, την Αμμουδιά. Ό,τι πλαστικά μάζεψαν και μας παρέδωσαν οι επαγγελματίες ψαράδες και ό,τι μαζεύουν από εδώ και πέρα, θα τα πηγαίνουμε στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Γιάννενα και οι δράσεις μας θα συνεχιστούν μέχρι τέλος Σεπτέμβρη. Θα είμαστε συνεχώς σε όλες τις παραλίες της Ηπείρου, θα καθαρίζουμε όποια παραλία χρειάζεται, όπου υπάρχει ανάγκη και σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Θα καθαρίσουμε ξανά και τις εκβολές του Αχέροντα, όποτε χρειαστεί, καθώς ναι μεν τώρα που ΄ξεφουσκώνει’ το ποτάμι φτάνει στις εκβολές ο μεγαλύτερος όγκος φερτών υλικών από τα χωριά του Σουλίου, όμως πιθανώς θα χρειαστεί να επανέλθουμε, μία ή και περισσότερες φορές μέσα στο καλοκαίρι».

«Ο Β-οίκος της ζωής μας» για το περιβάλλον και τις ακτές της Ηπείρου

Πέρα από αυτόν καθεαυτόν τον καθαρισμό, που πραγματοποιήθηκε συμβολικά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Βίκος, μέσω της πρωτοβουλίας «Ο Β-οίκος της ζωής μας», δραστηριοποιείται και σε ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον. Με τη συγκεκριμένη δράση, που ξεκίνησε από τον Αχέροντα, η Βίκος τιμά εις διπλούν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με μία προσφορά προς το περιβάλλον, αλλά και ειδικά προς στον τόπο προέλευσης της εταιρείας, την Ήπειρο. Μια κίνηση που δείχνει σαφώς πως η εταιρεία τιμά τις ρίζες της, τον τόπο που ξεκίνησε και συνεχίζει να δραστηριοποιείται και μάλιστα όσον αφορά στο φυσικό περιβάλλον και τις ομορφιές του.

Μέσω της συγκεκριμένης δράσης άλλωστε, οι πολίτες ενημερώνονται αλλά και παράλληλα εκπαιδεύονται σχετικά με τη σωστή διαχείριση του πλαστικού. Φροντίζοντας εμείς οι ίδιοι για την ανακύκλωσή του, εμπεδώνουμε μία νοοτροπία ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον και νέας συμπεριφοράς μας, εν γένει. Η Βίκος άλλωστε, έχει αποδείξει πως πρόκειται για μία εταιρεία που στέκεται στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας με διαρκείς δράσεις και κινήσεις προσφοράς. Εδώ και χρόνια υπηρετεί το τρίπτυχο της πολύμορφης περιβαλλοντικής, κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς, που πλέον έχει λάβει νέα μορφή υπό το όνομα «Ο Β-οίκος της ζωής μας».

Με τη δράση «Crystal Seas», η Βίκος στέκεται για ολόκληρη την τουριστική περίοδο δίπλα στους ανθρώπους που πασχίζουν να διατηρούν τις ακτές της Ηπείρου, που είναι και η δική της «πατρίδα», καθαρές και ασφαλείς και στην αέναη προσπάθειά τους να διαφυλάξουν το φυσικό περιβάλλον και την ομορφιά του. Διότι, η φύση είναι το σπίτι μας και το προσέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις!