Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Καββαθάς: Η υπεραισιοδοξία θα μας προσγειώσει απότομα (βίντεο)

Στην Παραμυθιά, στην κοπή της πίτας του επιμελητηρίου Θεσπρωτίας βρέθηκε χθες (Σάββατο 8-2) ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

Ο κ. Καββαθάς στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτός των άλλων στην κρίση που πέρασε η Ελλάδα, λέγοντας ότι για αυτήν η ευθύνη δεν είναι των πολιτών και των επιχειρήσεων που “πλήρωσαν το μάρμαρο” αλλά των κυβερνήσεων από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

“Οι απώλειες της κρίσης”, σημείωσε, “είναι πολέμου. 27% του ΑΕΠ χάθηκε, όταν στην Συρία με πόλεμο, εμφύλια σύρραξη, 8 εκατομμύρια πρόσφυγες, με ισοπεδωμένη χώρα, χάθηκε το 23% του ΑΕΠ”.

Τώρα χρειάζεται τιτάνια προσπάθεια, είπε ο κ. Καββαθάς. Η πολιτική αλλαγή της 7ης Ιουλίου καλλιέργησε προσδοκίες, οι προσδοκίες αυτές υπεραυξήθηκαν, σε όλες τις έρευνες προκύπτει μια υπεραισιοδοξία η οποία στην πραγματικότητα θα μας προσγειώσει απότομα, δεν έχει τις δημοσιονομικές δυνατότητες η χώρα για αυτές τις προσδοκίες.

“Έξω πάμε καλά, μέσα όχι” … έχουμε αναβάθμιση από τους οίκους αξιολόγησης, δανειζόμαστε φθηνά, τα ομόλογα πετυχαίνουν χαμηλά επιτόκια…. αλλά για να είμαστε ειλικρινείς αυτό δεν πιστώνεται μονάχα στην σημερινή κυβέρνηση αλλά και στην προηγούμενη. Η προσπάθεια ανάπτυξης σύμφωνα με όλα τα στοιχεία ξεκίνησε από τα μέσα του 2017.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επισήμανε επίσης ότι τα όποια θετικά μέτρα έχει πάρει η κυβέρνηση αφορούν σε λίγους και δεν γίνεται καμία κουβέντα για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Τέλος ζήτησε από τις τράπεζες να “βάλουν νερό στο κρασί τους” και να προτιμήσουν τον Έλληνα δανειολήπτη πριν δώσουν τα κόκκινα δάνεια στα funds γιατί τα funds είναι κοράκια. Ας μην διαταράξουμε την κοινωνική συνοχή τώρα που βγαίνουμε από την κρίση.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ: