Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Κάλεσμα Γόγολου για την χερσαία ζώνη

Ε σ ύ …

θα μείνεις αμέτοχος ;

 Ο Οργανισμός Λιμένος  Ηγουμενίτσας πωλείται !

   Ο διεθνής διαγωνισμός προχωρά και σύντομα κατατίθενται οικονομικές προσφορές, προκειμένου ο ιδιώτης να «αναβαθμίσει» το προϊόν του ελλιμενισμού των πλοίων που παρέχεται έως σήμερα. 

Όσοι το αποφάσισαν θα κριθούν με οικονομικά αλλά και πολιτικά κριτήρια.

 Φίλοι συμπολίτες

  Σε όλους τους Οργανισμούς Λιμένος για τις δραστηριότητές τους, απαιτούνται υποδομές που είναι αναγκαίες για τη λειτουργία τους. 

   Κι επειδή δεν γίνονται όλα στη θάλασσα,  θέλει και τμήματα της στεριάς. Απόλυτα φυσικό και αναγκαίο να υπάρχουν. Αυτό το ονομάζουν Χερσαία Ζώνη Λιμένος. 

  Δηλαδή στο Λιμάνι Ηγουμενιτσας Χερσαία Ζώνη, είναι το τμήμα της στεριάς που χρησιμοιείται για τις δραστηριότητες του. Για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων αυτών,  δικαιούται να υψώσει ο Οργανισμός, κάγκελα και  συρματοπλέγματα. Απόλυτα αναγκαίο θα πει κάποιος, αλλά απόλυτα κακή εικόνα για την ενδυνάμωση του  κοινωνικού  ιστού σε μια περιοχή. 

  Δηλαδή, σύμφωνα με τις αποφάσεις και τους νόμους, ο Οργανισμός Λιμένος  Ηγουμενίτσας, δραστηριοποιείται στη θαλάσσια περιοχή του Νοτίου Τμήματος της πόλης και για τις ανάγκες του χρησιμοποιεί τμήμα της στεριάς που έχει για τις υποδομές του. Μάλιστα στην πόλη μας,  έχει οριοθετηθεί με υψηλά κάγκελα και κυκλικά συρματοπλέγματα ασφαλείας για τους λόγους που γνωρίζουν οι υπηρεσίες εντεταλμένες από το κράτος για το σκοπό αυτό.

  Αγαπητοί συμπολίτες μετά τη λεπτομερή περιγραφή νομίζετε ότι γνωρίζετε ποια είναι η Χερσαία Ζώνη που συνοδεύει τον Οργανισμό Λιμένος στην επικείμενη πώλησή του;

  Νομίζετε ότι η Χερσαία Ζώνη είναι το τμήμα της στεριάς  που βλέπετε περιφραγμένο για να εξυπηρετεί τις λιμενικές εγκαταστάσεις;

  Νομίζετε ότι το διατίθεται προς πώληση το τμήμα της στεριάς από τη θέση πετρέλαια και  περιλαμβάνει το κτίριο Τ1, το κτίριο Τ2,  έως τον κυκλικό κόμβο απέναντι του οποίου ολοκληρώνεται το κτίριο Τ3 ; 

Γι αυτό δεν σας νοιάζει ; 

Γι αυτό μένετε αμέτοχοι ;

Είστε ανημέρωτοι …

 Στην πώληση του Οργανισμού Λιμένος, έχουν προστεθεί στη διαδικασία και άλλες περιοχές  που έχουν ονομάσει Χερσαία Ζώνη Λιμένος.

 Δεν το έκαναν νύχτα. Ημέρα  το έκαναν κι εμείς τους προσφέραμε ανθοδέσμες…

Μάθε αγαπητέ συμπολίτη …

  Ως  Χερσαία ζώνη του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, είναι η ακτογραμμή από τις εγκαταστάσεις  του Βιολογικού Καθαρισμού, έως το Μακρυγιάλι. 

  Όλη η ακτογραμμή της παραθαλάσσιας πόλης της Ηγουμενίτσας είναι στη διαδικασία πώλησης. 

Πώς φθάσαμε έως εδώ ; 

Υπήρξε ενημέρωση ; 

 Υπήρξε διαπραγμάτευση ;

Υπάρχουν ευθύνες; 

Δεν είναι του παρόντος.

Με θλίβουν όμως ως πολίτη,  οι συμπεριφορές και οι ανακοινώσεις που βλέπουν «λευκό καπνό» σε μια επίσκεψη κάθε ενάμιση χρόνο του υπουργού για το θεαθήναι. Αυτό δεν είναι πολιτική. Είναι υποκρισία και ευτελισμός της πολιτικής ευθύνης έναντι των πολιτων.

Φίλες και φίλοι 

Μάθετε ποιο είναι το πλαίσιο διεκδίκησης.

Αφήστε αυτή τη φορά, την πολιτική και την αυτοδιοικητική σας προτίμηση 

Η συμμετοχή δυναμώνει την πίεση σε αυτούς που αποφασίζουν.

Η πόλη κινητοποιείται.

Ε σ ύ …

θα μείνεις αμέτοχος ;