Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Θέλω να κάνω μια άσκοπη μετακίνηση κυρ Νίκο μου, τι σε κόφτει εσένα;

Πάνω από ένα χρόνο τώρα ακούμε αντιφατικά πράγματα που πολλά από αυτά απορρίπτονται από την απλή λογική. Και δεν μιλάω για το τελευταίο όπου για να περιοριστούν τα κρούσματα ανοίγουν λίγο το λιανεμπόριο, αλλά επειδή ο κορονοϊός στην Θεσσαλονίκη αρέσκεται να πίνει φραπέ έξω από τα καταστήματα τους απαγορεύουν να λειτουργήσει το λιανεμπόριο για να περιοριστούν τα κρούσματα…. όχι!!!

Ούτε για το αν οι μαθητές κολλάνε ή μεταφέρουν τον ιό… Εξαρτάται από το πως ξύπνησε το πρωί ο ιός. Αν ξύπνησε με νεύρα κολλάει και κλείνουμε τα σχολεία. Απλό και κατανοητό.

Ούτε για το άλλο: μας έκλεισαν μέσα για να μην γίνεται διασπορά του κορονοϊού και τώρα μας βγάζουν έξω τα Σαββατοκύριακα για να μην γίνεται διασπορά του κορονοϊού. Τις καθημερινές είμαστε με το ένα πόδι στην παραλία και το άλλο στο σαλόνι….

Αλλά ρε παιδάκι μου, σκέφτομαι, ότι όλοι αυτοί οι επιστήμονες και η άριστη κυβέρνηση με τον ένα τόνο μεταπτυχιακά ο καθένας, λαμβάνουν μέτρα για να προστατέψουν τον πολίτη από τον ιό. Δηλαδή τα μέτρα δεν είναι για να λέμε ότι παίρνουμε μέτρα αλλά επί της ουσίας…..

Και έχω κυρ Νίκο μου, κυρ Χαρδαλιά μου ένα ερώτημα: Που είμαι επικίνδυνος σε μένα ή στο κοινωνικό σύνολο αν πάρω το αυτοκίνητο μου και πάω από την Παραμυθιά στο Μεσολόγγι και γυρίσω, κάνοντας μόνο 1-2 στάσεις σε ερημικά σημεία;

Κινδυνεύει κανείς; Γιατί πρέπει να σου στείλω μήνυμα; Ούτε η γυναίκα μου δεν με ελέγχει έτσι…. Να με δεις αγκαλιά με 20 άγνωστους χωρίς μάσκα, έλα και ρίξε μου πρόστιμο…. αλλά το να πάω στην ερημική ακροθαλασσιά που σε ενοχλεί; Και γιατί να στο πω; Θέλω ρε αδερφέ μου να μην ξέρει κανείς ότι εγώ πήγα βολτίτσα. Αφού δεν ενοχλώ, δεν κάνω κάτι επικίνδυνο για κανέναν γιατί να δει κάποιος το μήνυμα μου ότι έστειλα 5:10 για βόλτα τον σκύλο που δεν έχω;

Δώσε μου μια απάντηση σε αυτό και θα κάνω ότι καταλαβαίνω όλες τις παρανοϊκές σας αποφάσεις.

Κλείσατε πέρσι τέτοιο καιρό την κοινωνία στα σπίτια για 2 μήνες για να φτιάξετε το ΕΣΥ. Και το μόνο που φτιάξατε ήταν ένα σόου στην Σαντορίνη “ανοίξαμε και σας περιμένουμε, ελάτε όπως είστε με τον υιό σας και τον κορονοϊό σας”. Αν λοιπόν ως άριστοι, υπεύθυνοι, αλάνθαστοι και άλλα κοσμητικά της λίστας Πέτσα, τα κάνατε όλα τέλεια, γιατί ξανά κλείσιμο και κλείσιμο;

Ξέρεις κυρ Νίκο μου τι πάθατε, με πρώτον τον πρωθυπουργό; Νομίσατε ότι πετύχατε στο πρώτο λοκντάουν, σας κάνανε Μωυσήδες, 80% αποδοχή από έναν κόσμο με άγνοια και φόβο και σκεφτήκατε ότι κάθε λοκντάουν θα σας δίνει και 10 δημοσκοπικές μονάδες.

Λοιπόν για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Πέρσι τον Μάρτιο κλείσαμε την κοινωνία έχοντας 100 κρούσματα. Που αν κλείναμε τότε, από τα πρώτα κρούσματα τους φορείς και τις επαφές για 15-20 μέρες και παράλληλα κλείναμε ή περιορίζαμε την εισροή από τα σύνορα και πάντα με τεστ δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Χωρίς να κλειστούμε όλοι 2 μήνες…. Αλλά…..

Έτσι, με 100 κρούσματα, τρομοκρατία και πρόστιμα ο καθένας γίνεται Μωυσής. Τώρα με 3000 κρούσματα όχι Μωυσής δεν γίνεσαι ούτε….. άριστος δεν γίνεσαι.

Για μένα, θα έπρεπε η κυβέρνηση να φροντίσει να είναι αξιόπιστη, να αποφασίζει μέτρα που να αντέχουν στην λογική και αυτά τα μέτρα να ήταν:

Κανένα λοκντάουν, όλοι μάσκες υψηλής προστασίας που θα τις παρέχει δωρεάν το κράτος, όλοι αποστάσεις, όλοι δωρεάν τεστ, μέτρα για να μην υπάρχει συνωστισμός σε εργασία – ΜΜΕ – καταστήματα.

Ναι αν αγκαλιαζόμαστε 5-10 χωρίς μάσκα ρίξε πρόστιμο. Ναι αν σε ένα κατάστημα με ρούχα γίνεται της τρελής ρίξε πρόστιμα, αλλά μην κλείνεις τα πάντα.

Και άσε βρε άνθρωπε να πάω βόλτα με το αυτοκίνητο μου όπου θέλω, εσύ πληρώνεις την βενζίνη και καίγεσαι έτσι;

Θέλω να γυρνάω γύρω γύρω σε όλους τους δρόμους άσκοπα. Γουστάρω άσκοπη μετακίνηση…. που ενοχλώ; Που γίνομαι επικίνδυνος;

Ούτε τρέχω, φοράω την ζώνη μου…..

Άκου πρόστιμο επειδή μετακινούμε άσκοπα…. Δηλαδή θα μου ρίξεις πρόστιμο και αν βαριέμαι να βλέπω ειδήσεις στην τηλεόραση;