Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Η υπουργός Πολιτισμού στον ΙΝ Παναγίας Παραμυθίας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Σουλίου Ιωάννη Σπ. Καραγιάννη, στις 04-11-2022, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, συνοδεία των συνεργατών της, πραγματοποίησε εκτός προγράμματος επίσκεψη στον Ι.Ν. Παναγίας της Παραμυθίας στην Παραμυθιά. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου κα Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση και αντιπροσωπεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο αυτής κ. Ιωάννη Χουλιαρά.

Η πρωτοβουλία της πρόσκλησης του Δημάρχου, την οποία η Υπουργός αποδέχτηκε με χαρά και ενδιαφέρον, προέκυψε κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την Υπουργό στο Σούλι, σε ημερίδα αφιερωμένη στα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου με τίτλο: Διερεύνηση του ευρύτερου ιστορικού χώρου Σουλίου: Ανάδειξη, Προστασία και Ανάπτυξη του Πολιτισμικού και Πολιτιστικού του Τοπίου, που υλοποιήθηκε έπειτα από συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η ανάδειξη των εξαιρετικά σημαντικών προβλημάτων του ναού, κυρίως στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό αυτού. Σε σύντομη συζήτηση που ακολούθησε την ξενάγηση της Υπουργού και των υπολοίπων προσκεκλημένων στο ναό από τον κ. Χουλιαρά, υπερτονίστηκε αρχικά ότι πρόκειται για ένα εκπληκτικό μνημείου, υψίστης θρησκευτικής και ιστορικής σημασίας για τον τόπο. Για τη συντήρηση, προστασία και ανάδειξή του, καθίσταται αναγκαία η σύνταξη μιας ολοκληρωμένης μελέτης με τη συνεργασία σειράς ειδικών επιστημόνων, για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση της οποίας, λόγω υψηλού εκτιμώμενου οικονομικού μεγέθους, συζητήθηκαν εναλλακτικοί τρόποι και πηγές χρηματοδότησης.