Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην συνεδρίαση της Δ. Κ. Παραμυθιάς

Η παρέμβαση- τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Παραμυθιάς

Ως Λαϊκή Συσπείρωση παρακολουθήσαμε με προσοχή και συμμετείχαμε ενεργά στην συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Παραμυθιάς με τους δύο δημοτικούς μας συμβούλους Ηλία Κουτσή και Ηλία-Δημήτρη Χρήστου. Από την εισήγηση του θέματος της κατάρτισης του τεχνικού σχεδίου αλλά και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων φάνηκαν οι σημαντικές απαιτήσεις σε υποδομές και έργα που έχει ανάγκη η ΔΚ Παραμυθιάς. Ανάγκες που ούτε κατ’ ελάχιστον δεν μπορούν να καλυφθούν με τα «ψίχουλα» του τεχνικού προγράμματος του Δήμου μας ως απόρροια των πολιτικών όλων των προηγουμένων κυβερνήσεων και των μεταρρυθμίσεων της τοπικής διοίκησης.

Δεσμευτήκαμε να στηρίξουμε και να προωθήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τα αιτήματα της ΔΚ Παραμυθιάς όμως τονίσαμε ότι και ο ίδιος ο λαός της Παραμυθιάς αλλά και η Δημοτική Κοινότητα πρέπει να διεκδικήσουν και να αγωνιστούν διότι καλή και απαραίτητη είναι η καταγραφή αυτών των έργων όμως δεν θα πρέπει να μείνουν μόνο ως αιτήματα και να χαθούν στις περίφημες «προτεραιότητες» που θα βάλλουν «κόφτη» στις πραγματικές ανάγκες του τόπου και τω δημοτών μας.

Είναι επίσης σημαντικό ότι η εισήγηση δεν έκανε «εκπτώσεις» με βάση μνημονιακούς και δημοσιονομικούς ρεαλισμούς και έθεσε στη σωστή βάση τις πραγματικές ανάγκες της πόλης μας: αντιπλημμυρικά έργα, οδοποιία- μονοπάτια- διανοίξεις, τοιχία αντιστήριξης, κτιριακά έργα (κατασκήνωση, σχολεία, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κ.α), ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων, ηλεκτρομηχανολογικά έργα, μελέτες. Μάλιστα σε αυτή τη λογική είχαμε συμβάλλει και ως παράταξη στην ανοιχτή συνέλευση που έλαβε χώρα τον Οκτώβρη προτείνοντας μια σειρά έργα και παρεμβάσεις.

Ως προς την εισήγηση συμφωνήσαμε σχεδόν σε όλο το φάσμα και προτείναμε περαιτέρω:

  • Προσεισμικό έλεγχο όλων των σχολικών κτιρίων της περιοχής.
  • Την επισκευή του προαυλίου του ΕΠΑΛ Παραμυθιάς.
  • Την προσθήκη στα κτιριακά έργα και του ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς (ειδικό σχολείο).
  • Την κατασκευή σκιάστρου στο προαύλιο στο νέο Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς.
  • Την κατασκευή ενός μικρού χώρου άθλησης (γηπεδάκι ποδοσφαίρου) εντός του αστικού ιστού της πόλης ώστε να απελευθερωθεί η παιδική χαρά από τα μεγαλύτερα παιδάκια που λόγω απουσίας χώρου την έχουν μετατρέψει σε γήπεδο.

Ως προς το θέμα της μελέτης διαμόρφωσης του Οικοτροφείου σε Γηροκομείο με το οποίο ασφαλώς και συμφωνούμε, καλέσαμε τη ΔΚ να στηρίξει την πρόταση που θα κατεβάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση προτείνοντας να γίνει διαπαραταξιακή επίσκεψη στον μητροπολίτη ώστε να ερωτηθεί επίσημα και οριστικά αν προτίθεται να παραχωρήσει το οικοτροφείο για αυτό το έργο πνοής για την περιοχή μας.

Διαφωνήσαμε μόνο στην αναγκαιότητα εκπόνησης μελέτης δημιουργίας υπογείου χώρου στάθμευσης στο ανοιχτό θεατράκι για τεχνικούς λόγους που εξηγήσαμε αλλά και λόγω του γεγονότος ότι θα πρόκειται για έργο που λειτουργήσει με αντίτιμο το οποίο εκτιμούμε ότι θα είναι ιδιαίτερα υψηλό. Τις επόμενες ημέρες θα επανέλθουμε στο θέμα των χώρων στάθμευσης σε συνδυασμό με πεζοδρόμια αλλά και αστική συγκοινωνία με ολοκληρωμένη πρόταση.