Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Η συντήρηση του καυστήρα πετρελαίου και γιατί έχει μεγάλη σημασία

Οι καυστήρες πετρελαίου είναι ένα απαραίτητο σύστημα που χρειάζονται όλοι οι λέβητεςπετρελαίου. Πρέπει να φροντίζετε τους καυστήρες πετρελαίου σας, για να συνεχίσουν να λειτουργούν σωστά. Πάρα πολλοί άνθρωποι, παραμελούν αυτά τα μηχανήματα μέχρι να χαλάσουν ή να πάθουν κάποια σοβαρή βλάβη και στη συνέχεια λαμβάνουν έναν γιγαντιαίο λογαριασμό για να πραγματοποιηθεί η διόρθωση του καυστήρα τους. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές, ώστε τα προβλήματα με τον καυστήρα πετρελαίου σας να είναι ελάχιστα.

Είναι βασικό, να φιλτράρετε το νερό από τις δεξαμενές σας. Η υγρασία μπορεί να συσσωρευτεί σε αυτές τις δεξαμενές, γρηγορότερα από ό,τι ίσως να νομίζετε. Το νερό διαβρώνει τον καυστήρα του πετρελαίου και χαλάει τα ακροφύσια, τα οποία είναι εξαιρετικά σημαντικά, για να λειτουργήσει αποτελεσματικά όλος ο μηχανισμός.

Μην ξεχνάτε επίσης, να καθαρίζετε τον πάγο, το χιόνι και άλλα υπολείμματα που μπορεί να συγκεντρωθούν στην κορυφή της δεξαμενής. Υπάρχουν πρόσθετα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να λύσετε αυτό το πρόβλημα και αν δείτε ότι μαζεύεται πολύ νερό, μπορείτε απλά να ανοίξετε την τάπα για την αποστράγγιση του νερού.

Είναι άκρως απαραίτητο, για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση ο καυστήρας σας για πολλά χρόνια, να του κάνετε μία ετήσια συντήρηση. Δεν είναι ανάγκη να ξοδέψετε πάρα πολλά χρήματα για μία τέτοια συντήρηση, αλλά οι αντίστοιχοι επαγγελματίες έχουν τα κατάλληλα εργαλεία, για να σαρώσουν οποιοδήποτε σύστημα θέρμανσης και να δουν αν λειτουργεί σωστά. Μπορούν να ελέγξουν τα επίπεδα του CO2, τις καλωδιώσεις και αν τα πάντα είναι στη θέση τους. Σκεφτείτε ότι θα σας κοστίσει πολύ λιγότερο μία συντήρηση του μηχανήματος, παρά η αγορά ενός νέου καυστήρα.

Όπως συμβαίνει και με το αυτοκίνητο, οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν μέχρι να μείνουν αποκλεισμένοι στο δρόμο, για να καλέσουν έναν μηχανικό και να το επισκευάσει.  Αντιθέτως, ορισμένοι άλλοι προνοούν και φροντίζουν να μην προκύψει κάποιο πρόβλημα εξαρχής.

Ένας πιστοποιημένος τεχνικός λέβητα ή κλιβάνου, μπορεί να αναλύσει ολόκληρο το σύστημά σας και να σας διαβεβαιώσει ότι είναι εντάξει ή να σας πει αν χρειάζεται κάποια επιδιόρθωση. Επίσης, μπορεί να αλλάξει τα ακροφύσια λαδιού, τα φίλτρα καυσίμου και αέρα, και να ρυθμίσει τα χειριστήρια, ενώ είναι βέβαιο πως θα είναι σε θέση να ελέγξει επίσης τη δεξαμενή, για να βεβαιωθεί ότι δεν περιέχει νερό.

Αν ακολουθήσετε αυτές τις παραπάνω προτάσεις, θα έχετε πολύ λίγα προβλήματα με τον καυστήρα του πετρελαίου σας. Εάν συντηρείτε τον καυστήρα πετρελαίου σας σωστά, θα διαρκέσει πολύ καιρό και θα σας προσφέρει ζεστασιά, όποτε επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες.