Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Η πρώτη δημόσια εκδήλωση του υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γόγολου (βίντεο – φωτό)

Η πρώτη δημόσια εκδήλωση του υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γόγολου

Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη δημόσια εκδήλωση του υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γόγολου στην Ηγουμενίτσα στο ΠΑΝΘΕΟΝ. Η αίθουσα γέμισε με κόσμο που ήρθαν να ακούσουν για πρώτη φορά τον υποψήφιο που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και δέχθηκε την πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ στο πνεύμα της διεύρυνσης, καθώς μάλιστα ο Γιάννης Γόγολος είχε ήδη κρατήσει αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Πλέον μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, ενωτικά όπως είπε ο ίδιος θα αγωνιστεί για να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκδήλωση εκτός των άλλων ήταν ο βουλευτής και υποψήφιος ξανά, Μάριος Κάτσης, η υποψήφια βουλευτής Άννα Στεργίου (οι δύο υποψήφιοι απηύθυναν χαιρετισμό) ο Θωμάς Δημητρίου και άλλα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την χθεσινή εκδήλωση:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Η Ομιλία του Γιάννη Γόγολου

Φίλες και φίλοι

Συντρόφισσες και σύντροφοι 

Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση στο κάλεσμα μου σε μία συγκέντρωση φίλων που εντελώς τυχαία συμπίπτει με την προκήρυξη των εκλογών στις 21 Μαΐου.

Είναι μια καλή συγκυρία η σημερινή συνάντησή μας να γίνει και μια δυναμική αρχή στον αγώνα που θα ακολουθήσει για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα μας.   

 Πέραν αυτού όμως με τη σημερινή πρόσκληση ήθελα να  παρουσιαστώ   και να πω  δια ζώσης σε όλους,  αυτά που σκέφτομαι, αυτά που ονειρεύομαι  και αυτά που  αφορούν την υποψηφιότητά μου με τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

   Θα το επιχειρήσω και τώρα για να  μου φύγει  το  αρχικό  άγχος που  έχει κάθε ομιλητής να απαντήσω έμμεσα…  

  Είμαι εδώ στο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία,  ως ένας απλός χορευτής  του χασαποσέρβικου χορού.  

Ένα χορό, που όλοι είναι  ίσοι μεταξύ ίσων και με απλωμένα τα χέρια ο ένας στους ώμους του άλλου, χορεύουν έναν έντονο ρυθμικά χορό.

Έτσι παρομοιάζω τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο, προϊδεάζοντας όλους σας, για την ενωτική πορεία  που θα ακολουθήσει μέχρι τις Εκλογές και μετά από αυτές φυσικά, με την Άννα και τον Μάριο.

 Συντρόφισσες και σύντροφοι 

Με  ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης και με μεγάλη χαρά,  έκανα αποδεκτή την πρόσκληση του προέδρου Αλέξη Τσίπρα για τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Με την επιλογή μου αυτή,  αποφάσισα   να συμμετέχω στους πολιτικούς αγώνες  του σήμερα,  που θα μας κάνουν  να  κοιτάξουμε με μια πιο αισιόδοξη ματιά το μέλλον της χώρας.

Στη χώρα που κυριάρχησε το αφήγημα  της ατομικής ευθύνης των πολιτών, ως αιτία μετάδοσης του κορωνοϊού  στη χώρα μας.

Στη χώρα  με τους περισσότερους νεκρούς κατά αναλογία  στην Ευρώπη.  

 Στη χώρα που έφαγαν  ξύλο συνταξιούχοι που  διαδήλωναν  ειρηνικά στην  Πανεπιστημίου γιατί συμμετείχαν σε μια πορεία,  που κανονικά από τον φόβο που υπάρχει,  δεν έπρεπε να βρίσκονται εκεί αναλογιζόμενοι την ατομική τους ευθύνη έναντι του νόμου και της τάξης που επικαλείται η Κυβέρνηση Μητσοτάκη .

Στη χώρα που το έγκλημα στα Τέμπη, αποτελεί αποκλειστική  ευθύνη του Σταθμάρχη, του μηχανοδηγού, του κλειδούχου ή  Ντιλιβερά που θα πήγαινε το βραδυνό φαγητό στο Σταθμό της Λάρισας, σύμφωνα με το αφήγημα της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών και του ιδίου του Πρωθυπουργού 

   Στην ίδια χώρα όμως,  η ελπίδα  γεννήθηκε εντελώς απροσδόκητα.

 Γεννήθηκε από τους 8.500 νέους που προσέφεραν αίμα σε μία μόνο ημέρα,  για τους τραυματίες του εγκλήματος των Τεμπών.

Γεννήθηκε στους δρόμους των πόλεων, στις  βουβές πορείες των φοιτητών και των μαθητών,  που καταγράφηκαν στην επικαιρότητα από τα γνωστά κανάλια όχι ως διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, αλλά  ως αιτία για  «…Πολλά   επεισόδια στις πορείες για το ατύχημα στα Τέμπη …»   

Στην κοινωνία που σιωπούσε

Στην κοινωνία που αισθανόταν  αποκαμωμένη και απεγνωσμένη 

Στην κοινωνία που παρέμενε κλεισμένη στο σπίτι.

Στην κοινωνία που ζούσε  στην κάθε ώρα και στην κάθε μέρα της «το στένεμα της   ελπίδας»   

Σε αυτή τη χώρα   διακρίνω   καθαρά πλέον την ελπίδα να έρχεται… 

Τη διακρίνω στα αγόρια  και στα κορίτσια μας που άρχισαν να υπερβαίνουν το «εγώ» και το «τώρα» και αγωνιούν για το «εμείς» και το «αύριο»

  Τη διακρίνω στα  παιδιά της  ενσυναίσθησης   από την Κρήτη, την   Αθήνα, την Πάτρα, τα Γιάννενα, τη Θεσσαλονίκη  ως την Ξάνθη και την Ηγουμενίτσα   που βγήκαν στους δρόμους να φωνάξουν, να ακουστούν.

Να κραυγάζουν ότι δεν καταπίνουν αμάσητες τις έτοιμες και εύκολες εκδοχές για το φταίξιμο του σταθμάρχη.

Να προειδοποιούν,  ότι θα είναι ανελέητοι  με τον κάθε τύπο  που βγαίνει και κάνει δηλώσεις για το έγκλημα,  έχοντας  ένα «σκονάκι» για να αντιμετωπίσει τις ανεπιθύμητες ερωτήσεις.

Να  δηλώσουν,  πως δεν είναι ηλίθιοι για να μη καταλαβαίνουν πως οι επιτροπές που δημιουργούνται αποτελούν κουκλοθέατρο,  που στην πράξη,  οι ελεγχόμενοι ελέγχουν τους ελέγχοντες.

Να καταδείξουν,  με τα  πανό   και τα συνθήματα τους,   ότι γνωρίζουν  πως το πρόβλημα εκτείνεται πολύ πέρα από έναν σταθμάρχη.

 Διακρίνω στην ελπίδα σε όλα τα  αγόρια και τα κορίτσια της νέας γενιάς που «δεν βολεύονται με λιγότερο  ουρανό»

Θα μπορούσε  σε αυτό τον ωραίο αγώνα να λείπει κανένας από εμάς; 

Να μη συμμετέχει στην ανατροπή που έρχεται ;     

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Όλοι  γνωρίζεται ότι  δεν  βρέθηκα  στην πολιτική από παρθενογένεση. 

 Όμως θεωρώ,  ότι έχω  αφήσει όλα αυτά τα χρόνια το πολιτικό αποτύπωμα του ανθρώπου,  που δεν πέρασε ποτέ το δεξιό κατώφλι.

Δε Μήδισα ποτέ !

Απεναντίας μάλιστα, όταν ήταν ώριμες οι συνθήκες, υπήρξα  μία από τις  γέφυρες  του χώρου που πολιτικά ανήκα τότε, με  υποψηφιότητες του χώρου που βρίσκομαι σήμερα.  

  Όμως εκτιμώ,  λίγο μόνο διάστημα πριν από τις επικείμενες  κρίσιμες  εκλογές για τη χώρα, ο πολιτικός χώρος τον οποίο υπηρέτησα σεμνά και  ανιδιοτελώς ως εργάτης, έχει κάνει πολιτική σημαία  τη  γραμμή των ίσων αποστάσεων.  

Ίδια απόσταση από όλους;  Και το σύνθημα «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά ..» ξεχάστηκε ;

Αυτή τη  Δεξιά  που αποτελεί τη χειρότερη μορφή από καταβολής της, δεν υπάρχει ευθύνη αν δεν υπάρχει καρφί από ένα προοδευτικό κόμμα στο «χρονοντούλαπο της Ιστορίας» που θα τοποθετηθεί οριστικά η νέα Δεξιά ;     

Διέκρινα  κατά τη δική μου πολιτική προσέγγιση, μια αδυναμία επιλογής   πολιτικής όχθης.

 Μια αδυναμία να εκπέμψει ισχυρό πολιτικό  στίγμα για το παρόν και το μέλλον και μια δυσκολία  να ιεραρχήσει και να  διατυπώσει σαφείς πολιτικές θέσεις

 Οι αναφορές του να είναι πρωτίστως   για το παρελθόν και όχι στο μέλλον αυτού του τόπου.

Να δημιουργεί γρίφους και μαύρες λίστες για πρωθυπουργούς, λίγο πριν τις εκλογές

Να ενδιαφέρεται και να θέτει πήχεις για τα ποσοστά που θα λάβει στις εκλογές και μετά να επιλέξει  αν θα  έχει τον αυτονόητο θεσμικό του ρόλο ως πολιτικός φορέας.

Να ταλανίζεται στο εσωτερικό του,  από  φυγόκεντρες κυρίως δυνάμεις, που δεν του επιτρέπουν  να  θέσει  ξεκάθαρους  πολιτικούς όρους,  για την επομένη ημέρα των εκλογών. 

 Να μη έχει δημοσιοποιήσει μια   πλατφόρμα  minimum ιδεολογικών θέσεων, για το ενδεχόμενο συνεργασίας την επόμενη ημέρα. 

 Το «Πάμε και βλέπουμε..» δεν αποτελεί καλή συνταγή, ούτε στην πολιτική, ούτε στα τρένα. 

Συντρόφισσες και σύντροφοι 

Η ζωή  όμως δεν αναβάλλεται! 

Δεν γίνεται να παρακολουθούμε αυτούς που ζουν τον Αύγουστό τους  και αυτό να  είναι αρκετό  για τη ζωή μας.

Δεν γίνεται πλέον να ζούμε τη «ζωή των άλλων» 

 Η ζωή μας δεν είναι  TV   με  Survivor  και   Σασμό ;

 Η ζωή μας δεν είναι  οι τηλεοπτικές συνταγές μαγειρικής που προσφέρουν τζάμπα φαγητό για τα μάτια ;

Η σημερινή κυβέρνηση  με μια ακριβοπληρωμένη ομάδα επικοινωνίας από την Αμερική,  καλλιεργεί στους πολίτες το αίσθημα,  ότι η δημοκρατία είναι ένα κόσμημα που φοριέται στις παρελάσεις και τις γιορτές.  

 Καλλιεργείται η  ιδεολογική σύγχυση  και προωθείται   η  γραμμή, ότι δεν υπάρχουν οι διαφορές  μεταξύ αριστεράς και  δεξιάς σε βασικά προβλήματα  της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των πολιτών.

Και όμως είμαστε διαφορετικοί !  Δεν είμαστε όλοι ίδιοι .

  Τι λέει σήμερα κατάμουτρα στον ελληνικό λαό  ο κ. Γεωργιάδης; 

” Αν δεν μπορείς με το μισθό σου να αγοράσεις φέτα των 17 €,  αγόρασε λευκό τυρί των 9 € … Πώς να το κάνουμε τώρα”

Τι λέει σήμερα κατάμουτρα στον ελληνικό λαό  ο κ.   Μπάμπης Παπαδημητρίου ;

« Οι πλειστηριασμοί καλώς γίνονται. Για να τελειώνουμε. Το παραμύθι αρχίζει όταν λέμε να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί…»  

Με  έκπληξη διαπιστώνω,   ότι αυτές τις ιδέες με τη μέθοδο της «Λογικής Πλάνης»  δεν τις  υποστηρίζουν  μόνο  όσοι ανήκουν πολιτικά  στη ΝΔ,  αλλά και κάποιοι που δεν ανήκουν σε αυτήν, αλλά κρυφοκοιτάζουν  προς τα “δεξιά”.

 Προφανώς ανήκουν σε μία κοινωνική  Elit  που  η οικονομική τους κατάσταση,   τους  δίνει τη δυνατότητα να ομιλούν με ασφάλεια  για όλους και όλα. 

Είναι όλοι αυτοί  που δημιούργησαν  και αποτελούν  το  πολιτικό μπλοκ   που   αναφέρεται ως   ΑντιΣύριζα Μέτωπο. Έτσι για να μη φανερωθούν οι ιδεολογικές τους ρίζες. Να μην γίνει εύκολα η ταύτισή τους με τη σημερινή Δεξιά.

Ο φερετζές της Δεξιάς, όπως το χαρακτήρισε ένας παλαιότερος από έμενα.

Είναι όλοι αυτοί που ακόμη και σήμερα προσκυνούν «πολιτικά απολιθώματα»  και  αναπολούν περασμένα μεγαλεία .

 Αυτοί οι γνωστοί σε κάθε τοπική κοινωνία  που κάθονται   στον  οικονομικό ή κοινωνικό τους  «όρος Αιγάλεω»  και συμμετέχουν με την ασφάλεια της απόστασης, στη σημερινή «ναυμαχία» των Ελλήνων πολιτών με τα αυξανόμενα προβλήματα σε όλα τα μέτωπα.

Όλους αυτούς, τους αφήνω πίσω μου να κλαψουρίζουν ή να  με υβρίζουν. 

  Εγώ με  τη υποψηφιότητα μου στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία,  τάσσομαι στην πλευρά των  απλών συμπολιτών, στην πλευρά όσων  δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. 

Τάσσομαι μαζί τους, γιατί είμαι ένας από αυτούς, που ξέρει τα προβλήματα τους.

Είμαι εδώ για να διεκδικήσω μαζί τους  κάθε αίτημα που θεωρώ δίκαιο,   σε   ατομικό   ή συλλογικό επίπεδο.

 Καταθέτω με την υποψηφιότητά μου, την εμπειρία 25 ετών  στην αυτοδιοίκηση. 

Καταθέτω με την υποψηφιότητά μου, τη γνώση των  πραγματικών  αναγκών,  της οικονομίας και της προοπτικής του τόπου μας. 

 Καταθέτω μιαν άλλη ματιά,  που ίσως είναι  απαραίτητη στην κεντρική πολιτική προσδοκώντας να αλλάξει επί τα βελτίω, νοοτροπίες και πρακτικές. 

Δε θα σταματήσω  να φέρνω σε κεντρικό πολιτικό διάλογο τα αιτήματα των  εργαζομένων στον Τουρισμό και τον Πρωτογενή τομέα, τους δύο πυλώνες ανάπτυξης του νομού. 

Κύριο μέλημα  οι νέοι και η προοπτική τους, οι άνεργοι και η επίλυση των  προβλημάτων τους  

  Θα είμαι  εδώ σταθερά, με τη ματιά μου στον τόπο και το καλό που θα μπορούσα να διεκδικήσω για το νομό Θεσπρωτίας, τον φτωχότερο νομό της Ευρώπης.  

 Επιδίωξη μου είναι να συνεργαστώ με κάθε θεσμικό φορέα,  γιατί γνωρίζω ότι οι συνέργειες όταν υπάρχουν βοηθούν τον τόπο μας και συντελούν στην πρόοδο του.

Δεν θα διστάσω όμως και να συγκρουστώ με κάθε τι,  που  επιβουλεύεται το γενικό καλό του τόπου, από όπου κι αν προέρχεται.

Φίλες και φίλοι.

Η τραγική  στιγμή που έζησε η χώρα πρόσφατα, υπογραμμίζει πόσο πολύ χρειάζεται η χώρα πολιτική αλλαγή. 

 Μια   αλλαγή που θα ξεκινήσει από την  αλλαγή κυβέρνησης  πρωτίστως 

 Αλλαγή κυβέρνησης, για να νιώσουμε ασφαλείς σε μία Δημοκρατία που λειτουργεί. 

 Με το πρόγραμμά του ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία,  μπορεί  να γίνει ο καταλύτης των αλλαγών στη χώρα.

Για να αντιμετωπιστεί η απογοήτευση του κόσμου από το πολιτικό σύστημα. 

Από το  2009 και 2019, έφυγαν από τις κάλπες  περίπου  2.000.000 πολίτες.

 Αυτό είναι  ένα πρόβλημα Δημοκρατίας,  το οποίο θα χειροτερεύει όσο το πολιτικό σύστημα δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. 

 Το πολιτικό σκηνικό έχει ήδη αλλάξει ανεπιστρεπτί. 

Τώρα κυριαρχεί η οργή.

Και πώς να μην είμαστε όλοι οργισμένοι;

 Ο κ. Καραμανλής,  μια εβδομάδα πριν το ατύχημα, κούναγε επιδεικτικά το δάχτυλο όταν ρωτήθηκε για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

 Έλεγε, με περίσσια αλαζονεία, «πώς τολμάτε να με ρωτάτε;».

Όλο αυτό το σκηνικό,  δείχνει αλαζονεία,  που είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για να απομακρυνθείς από την πραγματικότητα .

Ο κ. Μητσοτάκης χρειάστηκε να αλλάξει 3 φορές τη δήλωσή του,   ακολουθώντας τις συμβουλές των επικοινωνιολόγων του και να ζητήσει «συγγνώμη».

 Μία ευθυνόφοβη Κυβέρνηση, που πολιτεύεται με τη γραμμή «τα καλά δικά μου, για τα άσχημα φταίμε όλοι», 

  Η πολιτική αναμέτρηση που θα γίνει τον Μάϊο  είναι μια πραγματική μάχη

Μια μάχη αξιών και εποχών, που θα βρει δύο αντίπαλα στρατόπεδα.

Το  στρατόπεδο με  όλους όσους  στρατευόμαστε  με τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία,  με τη σοφία πλέον της διακυβέρνησης της χώρας και  την αναγνώριση των λαθών που έγιναν.

Απέναντι μας,  η Ν. Δ.   και όλοι  αυτοί που σήμερα  αβαντάρουν  την Κυβέρνηση, για  να κάνει πολιτική  με ασύστολα ψεύδη και επικοινωνιακά τρυκ.  

Ψέματα παντού :

  • Πάνω στην επιδημία, σε μια χώρα  με τους περισσότερους νεκρούς ανά εκατομμύριο στην Ευρώπη. 
  • Πάνω στα καύσιμα  και την πεισματική τους άρνηση για μείωση του φόρου. 
  • Πάνω στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος με ανοχή στα υπερκέρδη των πολιτικών τους φίλων.
  • Πάνω στην ακρίβεια  με τις αναίτιες ανατιμήσεις σε βάρος των καταναλωτών και τις κατοχικές πρακτικές των κουπονιών και των καλαθιών.
  • Πάνω στον ορυμαγδό των απ’ ευθείας αναθέσεων σε ημετέρους και φίλους. 
  • Στις υποσχέσεις του   Μητσοτάκη στη Λάρισα, ότι  « η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να κάνει τον πρωτογενή τομέα της Ελλάδος πρωταθλητή στην Ευρώπη..»   
  • Με ψεύτικες υποσχέσεις για  αυξήσεις κατά 7,5% σε όλους τους συνταξιούχους…που δεν έπιασε 1.200.000 από αυτούς και έτσι θα τους δοθεί προεκλογικό επίδομα.
  •  Στην ύποπτη στάση της για το νερό, ένα φυσικό αγαθό για τους ανθρώπους.    
  • Και τελευταία πάνω στις ψυχές των αδικοχαμένων παιδιών μας.   

  Αυτά και πολλά άλλα βέβαια, θα αποτελέσουν τον πυρήνα της προεκλογικής  εκστρατείας   και των τριών υποψηφίων  και στην ευθεία αντιπαράθεση που οφείλουμε να έχουμε με τον κ. Γιόγιακα στο επόμενο διάστημα.

Γιατί δεν μπορούμε να βγάλουμε από την ατζέντα  της πολιτικής αντιπαράθεσης τα τεκταινόμενα στο νομό μας.

Για το  λιμάνι και η χερσαία ζώνη, οι ενέργειες τους ως κυβερνητικού βουλευτή ήταν οι δέουσες, ώστε η πώληση να καταστεί συμφέρουσα και για την τοπική κοινωνία ; Τί κρύβεται επιμελώς από τους πολίτες ;

Ο περιφερειακός δρόμος της Ηγουμενίτσας, σύνδεση Μαυροματίου – Εγνατίας οδού και άλλες υποδομές ανάπτυξης για το νομό, σε ποιο βαθμό ήταν αντικείμενο  διεκδίκησης του κ. Γιόγιακα,  απέναντι στην ίδια του την κυβέρνηση ;  

  Η  Ηγουμενίτσα είναι μοναδική πρωτεύουσα νομού της Ελλάδος που δεν έχει κανένα Πανεπιστημιακό ίδρυμα είναι η Ηγουμενίτσα.  Ακόμη με πρωτοβουλίες του ιδίου του Γιόγιακα το ΤΕΙ   χάνει  και διάφορες από τις υποδομές του.

   Γνωρίζει ο κ. Γιόγιακος ότι ο πρωτογενής τομέας  στο νομό μας διαρκώς μειώνεται και σε με την πολιτική που εφαρμόζεται στον τόπο μας δεν θα παράγεται τίποτε;  Τι έκανε γι αυτό; 

Για το θέμα  που προέκυψε με τους ιχθυοκαλλιεργητές  μήπως ο κ. Γιόγιακας αποτέλεσε μέρος του προβλήματος και όχι η λύση του ;

 Το πρόβλημα με το ΤΟΕΒ δεν εντάσσεται στην πολιτική της κυβέρνησης του για τον πρωτογενή τομέα και την πλήρη απαξίωσή του;

Η μείωση του πληθυσμού κατά 6,5% στο νομό φαίνεται και με τη νέα απογραφή. Υπάρχουν πολιτικές στοχεύσεις του ιδίου για το μείζον αυτό θέμα   ;

Άκουσα πριν ένα μήνα περίπου να λέγεται   « ….ότι και να κάνουν εκεί οι Ζέοι, προφανώς εννοούν τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, στο νομό Θεσπρωτίας ο Γιόγιακας τους έχει θάψει σε βάθος 10 μέτρων. Προφανώς εννοούν την διαφορά των 9,6 ποσοστιαίων μονάδων της διαφοράς στο νομό.  

 Η απάντηση μου ήλθε αυτόματα  και το δάνειο από τον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο και θέλω να τη μοιραστώ μαζί σας από αυτό εδώ το βήμα.

«  Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε

Όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος..»

Συντρόφισσες και σύντροφοι 

 Αυτή ήταν  η Δεξιά φίλες και φίλοι, μόνο που σήμερα δείχνει τη χειρότερη μορφή της. 

Γιατί δεν είναι μόνο αυτή  που γνώρισαν  οι παλαιότεροι και την έχουν βιώσει στο πετσί μας όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι μια επικίνδυνη digital Δεξιά, η οποία παρακολουθεί τους πάντες  μη σεβόμενη την ίδια τη Δημοκρατία. 

Είναι η Δεξιά του Διαδικτύου και των μέσων ενημέρωσης που καθοδηγούνται  από συγκεκριμένα συμφέροντα. 

Είναι η Δεξιά των αναθέσεων, των συγγενών και των φίλων .

Είναι ένα καθεστώς που θα κάνει το παν,  για να κρατηθεί όσο περισσότερο στην εξουσία.

Παρ΄ όλα αυτά. 

Είμαστε όλοι εδώ σήμερα για να φέρουμε το μήνυμα της  Νίκης. 

Το λέω, το πιστεύω,  το φωνάζω, ότι όποτε και αν αποφασίσει ο Μητσοτάκης να κάνει τις εκλογές θα είμαστε νικητές.

Και θα είμαστε νικητές γιατί ο Ελληνικός λαός έχει ήδη αποφασίσει να γυρίσει την πλάτη στην Ν.Δ. με τα χαρακτηριστικά που ήδη σας ανέφερα. 

Έχει γυρίσει ήδη την πλάτη στην κυβέρνηση των παρακολουθήσεων, την Κυβέρνηση της ακρίβειας, την κυβέρνηση των απ΄ευθείας αναθέσεων στους ημετέρους, έχει γυρίσει την πλάτη στους  Πάτσηδες  και   τα άλλα δικά τους παιδιά.

Κυρίως όμως,  γιατί τους έχει ήδη γυρίσει την πλάτη η νεολαία μας μετά το έγκλημα των Τεμπών,  που προσπάθησαν να   καταλογίζουν  ευθύνες  μόνο στους κάθε  λογής Σταθμάρχες.

 Μια νεολαία γεμάτη θυμό,  που δεν μπορεί να αποδεχθεί το έγκλημα  ως θυσία,  όπως το  αποκάλεσε πρόσφατα  κ. Μητσοτάκης.   

Φίλες και φίλοι λίγες είναι οι ημέρες τους.

Σας καλώ να δώσουμε τη μάχη των εκλογών γιατί δεν πάει άλλο με αυτούς.

«…Από μας θα εξαρτηθεί το τελικό αποτέλεσμα

Από μα θα εξαρτηθεί ο παράδεισος ή η κόλαση που θα χτίσουμε.

Η μοίρα βρίσκεται στα χέρια μας…» , λέει ο Ελύτης σύντροφοι .  

Το λέω αυτό,  γιατί τα μηνύματα που παίρνω από τις επαφές που έχω κάνει μέχρι τώρα, βλέπω ότι  οι πολίτες δεν επηρεάζονται από τα καθοδηγούμενα κανάλια, τα μισθωμένα sites,  τους Αυτιάδες και τους Πορτοσάλτε,  που καθημερινά πασχίζουν να κρατήσουν το καράβι του Μητσοτάκη που βουλιάζει.    

Όλοι εμείς κάθε φορά που επικοινωνούμε με τους πολίτες, αρχίζοντας από τον οικογενειακό, εργασιακό και κοινωνικό μας περίγυρο,  να είστε σίγουροι ότι θα  δίνουμε μια μαχαιριά στο αφήγημα όλων αυτών που προσπαθούν να σας εξαπατήσουν ή ακόμη και να σας εκφοβίσουν.

 Οι πολίτες που  θα  ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στις επόμενες εκλογές,  πρέπει να αναζητηθούν από όλους μας.

  Σε αυτούς που δεν προσήλθαν, σε αυτούς που ψηφίζουν για πρώτη φορά. Σε όλους εκείνους που ξεγελάστηκαν και πίστεψαν «στις περισσότερες και καλλίτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τους νέους μας» που θα έφερνε η κυβέρνηση Μητσοτάκη  

 Γιατί η Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, είναι μια Νίκη του Λαού.  

Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ σήμερα.

Είμαι υπερήφανος  που θα αγωνιστώ μαζί σας και  χέρι – χέρι να κάνουμε πράξη με την εμπειρία πλέον της προηγούμενης  διακυβέρνησης, όσα αξίζει και δικαιούται ο Ελληνικός λαός. 

Πάμε όλοι δυνατά. 

Με κάθε Θεσπρωτό 

 Με όπλο μας  την Αλήθεια  

 Με στόχευση τη δικαιοσύνη παντού !

Σας ευχαριστώ όλους !