Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την έγκριση ψηφίσματος για το ΚΕΘΕΑ (βίντεο)

Στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου που έγινε την Δευτέρα τέθηκε προς ψήφισμα το θέμα του διορισμού έμμισθης διοίκησης στο ΚΕΘΕΑ και με πλειοψηφία το ψήφισμα εγκρίθηκε. (Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αποσπάσματα από την συζήτηση).

Στην συζήτηση ο Νικόλας Κάτσιος και ο Νίκος Αθανασίου ήταν υπέρ στο να διαχωριστεί το ψήφισμα, να ψηφιστεί ομόφωνα το θέμα της μέχρι τώρα καλής λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ και να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο αλλά να μην ψηφιστεί το θέμα της αντικατάστασης της εκλεγμένης άμισθης διοίκησης με έμμισθη διορισμένη. Ο Νίκος Γώγος δέχθηκε το ψήφισμα όπως ακριβώς το έφερε η Λαϊκή Συσπείρωση. Ο δήμαρχος Γιάννης Καραγιάννης ενώ ήταν κοντά στην θέση των Κάτσιου , Αθανασίου, θέλησε να συμβιβάσει τις δύο πλευρές. Ο Ηλίας Κουτσής θεωρώντας ότι το ψήφισμα έχει νόημα αν είναι στην ολότητα του δεν δέχθηκε να αλλάξει. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε οι δημοτικοί σύμβουλοι στην πλειοψηφία τους δέχθηκαν το ψήφισμα.

Σήμερα η Λαϊκή Συσπείρωση σχολίασε:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σουλίου ενώνει τη φωνή του με εκατοντάδες άλλους φορείς της χώρας και απαιτεί την απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση αντικαθιστά το άμισθο και εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚέντρουΘεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), από ένα διοικητικό συμβούλιο έμμισθο και διορισμένο.
Η επίκληση περί “εξορθολογισμού της χρηστής διαχείρισης και διοίκησης στο ΚΕΘΕΑ” είναι προσχηματική, αστήρικτη και άδικη.Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει “ταφόπλακα” στο χαρακτήρακαι τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ, αφού με άμεση κρατική παρέμβαση θα διορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό Υγείας το ΔΣ του ΚΕΘΕΑ και θακαθορίζονται από αυτόν όλες του οι λειτουργίες.
Η παρέμβαση αυτή στοχεύει στην πιστή εφαρμογή της δήθεν “αντιναρκωτικής” πολιτικήςπου υποβαθμίζει τα “στεγνά” θεραπευτικά προγράμματα και στρώνει το δρόμο για τον απόλυτο συμβιβασμό με το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικόεξαρτησης
.Το ΚΕΘΕΑ στις 4 δεκαετίες δράσης του στη χώρα μας έχει δώσει τα”δείγματα γραφής” του και είναι οι χιλιάδες νέοι και οι οικογένειες τους,που από το δρόμο των ναρκωτικών σήμερα είναι λειτουργικά ενταγμένοι στην κοινωνική ζωή και δράση.
Αντίστοιχη σημαντική δράση έχει επιδείξει και στην περιοχή μας, πράγμα που είναι γνωστό ευρέως στους δημότες μας οι οποίοι περιβάλλουν τον οργανισμό αυτό με ιδιαίτερη εκτίμηση .
Το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου απαιτεί την ανάκληση και κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αλλαγή του τρόπου διαχείρησης και διοίκησης του ΚΕΘΕΑ.
Καλεί τους βουλευτές να μην κυρώσουν την πράξη αυτή στη Βουλή. Απαιτεί να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του, να ενισχυθεί η δράση του μενέες μονάδες, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.