Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Η ΘΕΑΤΟ για τον 12ο θεατρικό Νοέμβρη στην Παραμυθιά

Δελτίο τύπου ΘΕΑΤΟ

Μετά την ολοκλήρωση του 12ου Θεατρικού Νοέμβρη στην Παραμυθιά 

Ο 12ος Θεατρικός Νοέμβρης με τίτλο ‘’Θεατρικό +απάντημα ‘’  που πραγματοποιήθηκε από τις 12/11/22  έως και τις 4/12/22 στο θέατρο ‘’Καρκαμίσι‘’ στην Παραμυθιά , αποτελεί πλέον ΘΕΣΜΟ στα δρώμενα του Δήμου Σουλίου αναδεικνύοντας τον σπουδαίο ρόλο του, στην βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας …  έφτασε λοιπόν αισίως στο τέλος του, αφήνοντας πολλά χαμόγελα επιτυχίας και αισιοδοξίας . 

 Ο Θ.Ν. οργανώνεται κάθε χρόνο από τον θεατρικό μας Σύλλογο ‘’ ΘεαΤο ‘’   και φέτος πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σουλίου , την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και την υποστήριξη του Εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς .

 Τέσσερα ΠΣΚ γεμάτα θεατρική δράση :Παραστάσεις από το Κορινθιακό Θέατρο ”Βασίλης Ρώτας”, την θεατρική ομάδα ‘’ Οι Αθεράπευτοι από Ιωάννινα ‘’, από την Αμαλιάδα η ομάδα Ερασιτέχνες , από τους Φιλιάτες η ‘’ ΘΕ.Ο.ΦΙΛ’’ μαζί και η νέα παραγωγή της ΘΕΑΤΟ ‘’15 λεπτά ζωές ‘’ μια παράσταση για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών , σε μουσική σύνθεση Γιώργου Ντάλλα ο οποίος συνόδευσε με την κιθάρα μαζί με την Αλεξάνδρα Μπεζεβέγκη στο φλάουτο .

Εργαστήρια θεάτρου από τις θεατρολόγους και εμψυχώτριες ομάδων : Κωνσταντίνα Κωνσταντοπούλου (ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων) και  την Ηλέκτρα Μήτσουρα (Εκπαιδευτικό) .

Επίσης σεμινάριο θεάτρου με τον σκηνοθέτη και δάσκαλο θεάτρου Κώστα  Φαρμασώνη από  την  Θεατρική Εταιρεία ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ. 

Τέλος το 1ο Ηπειρωτικό Συμπόσιο για το  ερασιτεχνικό θέατρο με εισηγητές τον Βαγγέλη Αθανασίου , Κώστα  Φαρμασώνη, Άλκη Φάτσιο τοοποίο μεταδόθηκε σε livestreaming με την υποστήριξη του Δήμου Σουλίου.

Ανταποκρίσεις από όλη την Ελλάδα όπως από την Κόρινθο και τον κ. Παύλο Καράγιωργα όπου   υπηρετεί  το θέατρο 50 χρόνια και διαδικτυακά   μας μετέφερε το  πολύ ενδιαφέρον μήνυμα της Πανελλαδικής συνάντησης εκπροσώπων Ερασιτεχνικών Θιάσων που έγινε στην Κόρινθο το 1983, με την τότε πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών Αιμιλία Υψηλάντη.  ”το ΘΕΑΤΡΟ είναι μια  ΠΥΡΑΜΙΔΑ που στο κάτω μέρος είναι οι ερασιτέχνες και στο πάνω μέρος στέκονται οι επαγγελματίες. Όσο πιο ΠΛΑΤΙΑ είναι η ΒΑΣΗ της πυραμίδας τόσο πιο  ΣΤΑΘΕΡΗ είναι η κορυφή της ’’ και από την Πάτρα και τον Γιάννη Γεωργακάκη μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Συγγραφέων και του θεατρικού σχήματος ΡΕΦΕΝΕ με 40 χρόνιά πορείας στον χώρο της θεατρικής συγγραφής και του ερασιτεχνικού θεάτρου.

Πολλές ευχαριστίες  σε όλους  όσους συνέβαλαν (αφανείς και φανερούς)  στο τελικό αποτέλεσμα δηλώνοντας διαθέσιμοι να σταθούν στο πλευρό της ΘΕΑΤΟ, μα πιο πολύ από όλους ευχαριστούμε το θεατρικό κοινό που μας στηρίζει τόσα χρόνια για να μπορούμε όλοι μαζί ( ερασιτέχνες ηθοποιοί και θεατές) να δημιουργούμε όλα αυτά τα μικρά θαύματα , που μόνο με την Τέχνη μπορούν να πραγματοποιηθούν κι αντανακλούν τόσο στην εσωτερική μας πληρότητα , όσο και στην κοινωνική μας διάσταση.

Και του χρόνου λοιπόν !!

Στον 13ο η Θεατρικό Νοέμβρη στην Παραμυθιά !!!

Υ.Γ. Πλούσιο υλικό από όλες τις εκδηλώσεις μπορείτε να δείτε στην σελίδα μας  ΘεαΤο Παραμυθιάς  στο Facebook..