Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ημερίδα στην Παραμυθιά: Ένα στα πέντε παιδιά κακοποιούνται σεξουαλικά (βίντεο +φωτό)

Ημερίδα στην Παραμυθιά: Ένα στα πέντε παιδιά κακοποιούνται σεξουαλικά

Ενημερωτική ημερίδα έγινε χθες το απόγευμα στην Παραμυθιά, στον πολυχώρο Καρκαμίσι με κεντρική ομιλήτρια την Έλενα Ράπτη. Θέμα της η προστασία των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση. Η Έλενα Ράπτη παρουσίασε συγκλονιστικά στοιχεία, όπως ότι 1 στα 5 παιδιά έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, και πως, ο θύτης μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε και όχι μόνο κάποιος άγνωστος. Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης κάνει περίπου 100 ενημερώσεις ετησίως. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν και οι Νίκος Κολιγιώτης, διευθυντής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, η Βασιλική Ντάφλου, ψυχολόγος και η Ιωάννα Αποστολίδου, κοινωνική λειτουργός.

Την εκδήλωση συντόνισε η αντιπεριφερειάρχης Αντιγόνη Φίλη. Παρόντες εκτός των άλλων ο βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας, ο τέως υπουργός Αντώνης Μπέζας, αντιδήμαρχοι του δήμου Σουλίου, εκπρόσωπος της εκκλησίας, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Μετά την εκδήλωση διατέθηκε ενημερωτικό υλικό στους θεατές.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την εκδήλωσε όπως τα μετέδωσε ζωντανά το Periodikostep.gr

Φωτογραφίες ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ